• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Pondelok, 29.4.2024Meniny má Lea
22°Bratislava

V Považskej Bystrici zrekonštruujú Mestský úrad za skoro 800.000 eur

  • 11:41 31.08.2016
  • Považská Bystrica
V Považskej Bystrici zrekonštruujú Mestský úrad za skoro 800.000 eur

Budova bola uvedená do užívania 11. júna 1975, pričom na jej starej časti doteraz neboli realizované žiadne väčšie opravy.

Budova Mestského úradu (MsÚ) v Považskej Bystrici prejde modernizáciou a energetickou optimalizáciou za približne 800.000 eur. Investíciu bude mesto financovať z Operačného programu Kvalita životného prostredia a vlastných zdrojov, informovala TASR hovorkyňa Považskej Bystrice Iveta Kováčiková.

Celkové oprávnené výdavky projektu pod názvom Zníženie energetickej náročnosti budovy MsÚ Považská Bystrica schválilo Ministerstvo životného prostredia SR ako riadiaci orgán pre operačný program vo výške 821.799,65 eur, finančná spoluúčasť mesta predstavuje 41.089,98 eur. "Investícia rieši modernizáciu a energetickú optimalizáciu verejnej budovy, v ktorej je situovaná miestna samospráva a mestská polícia. Práce sa pritom budú týkať starej časti budovy, ktorá je v nevyhovujúcom stave, jej estetická hodnota je negatívna a prevádzka finančne náročná," uviedla Kováčiková.

Projekt rieši zateplenie pôvodného objektu a spojovacej chodby MsÚ. Práce zahŕňajú zateplenie obvodového plášťa celého pôvodného objektu vrátane zasadacej miestnosti, strechy zasadačky a rozptylového priestoru pred zasadačkou, modernizáciu osvetlenia, novú omietku, nové klampiarske výrobky a výmenu dverí a starých okien za nové – plastové. "Vďaka tomu sa zníži energetická a finančná náročnosť prevádzky budovy, zvýši sa tepelná pohoda v budove a estetický dojem z nej, zníži sa množstvo produkovaných emisií. Budova sa stane funkčnejšia, reprezentatívnejšia, dôstojnejšia a bezpečnejšia," skonštatovala hovorkyňa mesta.

"Ide o veľmi pozitívnu investíciu, pretože polovica úradu je zrekonštruovaná a polovica pôvodná, čo spôsobuje problémy pri regulácii tepla. Projekt bol nasmerovaný hlavne na tepelné úspory. Sme radi, že sme boli vo výzve úspešní a získali sme potrebné financie na rekonštrukciu, ktorá prinesie veľmi veľké úspory na energiách," dodal primátor mesta Karol Janas.

Budova mestského úradu bola uvedená do užívania 11. júna 1975, pričom na jej starej časti doteraz neboli realizované žiadne väčšie opravy. V súčasnosti mesto uskutočňuje verejné obstarávanie na realizátora rekonštrukcie, ktoré je v záverečnej fáze. "Radnica verí, že sa s prácami začne v jesenných mesiacoch, všetko však bude záležať od toho, kedy verejné obstarávanie schváli riadiaci orgán," dodala Kováčiková.
Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál TASR, Foto: TASR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Pri požiari auta zasahoval vrtuľník, jeden muž takmer uhorel

Pri požiari auta zasahoval vrtuľník, jeden muž takmer uhorel

DNES - 10:55Domáce

Na mieste požiaru našli muža s rozsiahlymi popáleninami.

Blanár: Slovensko získalo vďaka EÚ prosperitu aj vyššiu úroveň života obyvateľov

Blanár: Slovensko získalo vďaka EÚ prosperitu aj vyššiu úroveň života obyvateľov

DNES - 9:14Domáce

Vstupom do EÚ Slovensko získalo významnú podporu eurofondov, pripomína minister zahraničných vecí.

Dzurinda: Nie je najmenší dôvod zvažovať alternatívu k EÚ

Dzurinda: Nie je najmenší dôvod zvažovať alternatívu k EÚ

DNES - 8:39Domáce

Expremiér Mikuláš Dzurinda, ktorý pred 20 rokmi doviedol Slovensko do Európskej únie, nevidí najmenší dôvod zvažovať v súčasnosti alternatívu k EÚ.

Záborská: Na Slovensko sa po mečiarizme pozeralo cez prsty

Záborská: Na Slovensko sa po mečiarizme pozeralo cez prsty

DNES - 8:05Domáce

Na Slovensko sa v časoch po mečiarizme pozeralo cez prsty, spomína na obdobie svojho príchodu do Európskeho parlamentu Anna Záborská, ktorá bola europoslankyňou 15 rokov.

Policajti hľadajú 19-ročného Štefana, nezvestný je vyše týždňa

Policajti hľadajú 19-ročného Štefana, nezvestný je vyše týždňa

DNES - 7:30Domáce

Polícia sa obracia na verejnosť so žiadosťou o pomoc pri pátraní.