• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Pondelok, 29.4.2024Meniny má Lea
20°Bratislava

Popradskí poslanci schválili zmenu rozpočtu

  • 10:29 31.08.2016
  • Poprad
Popradskí poslanci schválili zmenu rozpočtu

Popradskí poslanci po búrlivej diskusii dnes odsúhlasili zníženie kapitálových výdavkoch v objeme 1.034.000 eur, ktoré následne preinvestovali na iné finančné zámery.

Poslanci mesta Poprad na dnešnom mimoriadne zvolanom zasadnutí mestského zastupiteľstva upravili rozpočet mesta, ktorý neschválili vo štvrtok 25. augusta. Dôvodom bol nezáujem viacerých poslancov o kúpu budovy bývalého Tatranského múzea v popradskej mestskej časti Veľká. Popradskí poslanci po búrlivej diskusii dnes odsúhlasili zníženie kapitálových výdavkoch v objeme 1.034.000 eur, ktoré následne preinvestovali na iné finančné zámery.

Pôvodne sa v podtatranskej metropole plánovalo s rekonštrukciou komunikácie na ulici Velická cesta v mestskej časti Spišská Sobota, ktorú však samospráva v priebehu tohto roka nezrealizuje. Na tento zámer malo byť použitých 294.000 eur. Na tejto ulici sa nezrealizuje ani výstavba verejného osvetlenia v hodnote 48.000 eur. Mesto Poprad získalo finančné prostriedky z Audiovizuálneho fondu na digitalizáciu Kina Tatran a z toho dôvodu mesto ušetrilo 22.000 eur.

Rovnako sa v priebehu tohto roka nezačne s výstavbou tréningovej hokejovej haly. Mesto na výstavbu haly vyčlenilo v rozpočte 490.000 eur. Podľa primátora mesta Poprad Jozefa Švagerka je potrebné vyriešiť ešte potrebné veci k pozemkom a stavebným povoleniam, aby sa mohlo začať s jej výstavbou. Tá by sa mala začať v apríli 2017 počas Majstrovstiev sveta 18-ročných, ktoré sa uskutočnia v Poprade a v Spišskej Novej Vsi.

Poslanci mesta schválili finančný balík v objeme viac ako milión eur na nové investičné akcie. V priebehu tohto roka sa začne s prácami na výstavbe parkoviska pri Národnom tréningovom centre Slovenského futbalového zväzu v objeme 536.000 eur. Podľa vedúceho odboru urbanizmu a priestorového plánovania Mestského úradu v Poprade Ľuboslava Mlynarčíka na rekonštrukciu miestnej komunikácie na ulici Staré ihrisko samospráva vyčlenila 114.000 eur. „Miestna komunikácia je dlhodobým používaním a realizáciou priebežných čiastkových opráv po odstránení porúch na inžinierskych sieťach značne poškodená. V súčasnosti vyžaduje komplexnú rekonštrukciu komunikácie, ktorá je dlhá 75 metrov, vrátane chodníkov umiestnených po oboch stranách,“ skonštatoval Mlynarčík.

Poslanci schválili 180.000 eur na nákup budovy v mestskej časti Veľká, ktorá v minulosti bola sídlom Tatranského múzea. Švagerko uviedol, že na poslednom zastupiteľstve bol jediným problémom pri hlasovaní kúpa budovy vo Veľkej, pretože z tohto projektu majú obavy. „Preto sme dnes rozdelili tento bod na dva body, kde mohli poslanci prejaviť svoj názor, lebo to vyzeralo ako keby boli proti všetkému a teraz to je jasné, kto bol za a kto bol proti,“ objasnil popradský primátor.

Suma 33.000 eur bola vyčlenená aj na vypracovanie projektovej dokumentácie k pripravovanému komunitnému centru v mestskej časti Matejovce na Staničnej ulici. Mlynarčík informoval, že v novovzniknutom komunitnom centre budú pre osoby v nepriaznivej sociálnej situácii poskytované sociálne služby. Na nákup osobného motorového vozidla i zvukového a svetelného výstražného zariadenia na účely mestskej polície bolo vyčlenených 22.500 eur. Na vypracovanie projektových dokumentácií na výstavbu cyklistického chodníka z Popradu do mestskej časti Matejovce bude použitých 25.000 eur a na skatepark zas 6500 eur. Na vypracovanie projektu starostlivosti o zeleň v meste poslanci schválili 49.000 eur.
Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál TASR, Foto: TASR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Pri požiari auta zasahoval vrtuľník, jeden muž takmer uhorel

Pri požiari auta zasahoval vrtuľník, jeden muž takmer uhorel

DNES - 10:55Domáce

Na mieste požiaru našli muža s rozsiahlymi popáleninami.

Blanár: Slovensko získalo vďaka EÚ prosperitu aj vyššiu úroveň života obyvateľov

Blanár: Slovensko získalo vďaka EÚ prosperitu aj vyššiu úroveň života obyvateľov

DNES - 9:14Domáce

Vstupom do EÚ Slovensko získalo významnú podporu eurofondov, pripomína minister zahraničných vecí.

Dzurinda: Nie je najmenší dôvod zvažovať alternatívu k EÚ

Dzurinda: Nie je najmenší dôvod zvažovať alternatívu k EÚ

DNES - 8:39Domáce

Expremiér Mikuláš Dzurinda, ktorý pred 20 rokmi doviedol Slovensko do Európskej únie, nevidí najmenší dôvod zvažovať v súčasnosti alternatívu k EÚ.

Záborská: Na Slovensko sa po mečiarizme pozeralo cez prsty

Záborská: Na Slovensko sa po mečiarizme pozeralo cez prsty

DNES - 8:05Domáce

Na Slovensko sa v časoch po mečiarizme pozeralo cez prsty, spomína na obdobie svojho príchodu do Európskeho parlamentu Anna Záborská, ktorá bola europoslankyňou 15 rokov.

Policajti hľadajú 19-ročného Štefana, nezvestný je vyše týždňa

Policajti hľadajú 19-ročného Štefana, nezvestný je vyše týždňa

DNES - 7:30Domáce

Polícia sa obracia na verejnosť so žiadosťou o pomoc pri pátraní.