• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Nedeľa, 28.4.2024Meniny má Jarmila
15°Bratislava

VIDEO: Policajti strieľali na auto so štyrmi ženami

  • 17:24 02.08.2016
  • Hlohovec
VIDEO: Policajti strieľali na auto so štyrmi ženami

Dve z nich skončili v nemocnici.

Dnes v noci strieľala policajná hliadka na auto, v ktorom sa viezli štyri ženy. Podľa informácii tvnoviny.sk, išlo o narkomanky, ktoré ohrozovali seba aj okolie.

Dve zo žien (16 a 21) skončili v nemocnici, obe s poraneným hrudníkom. Auto mala podľa cas.sk šoférovať 21-ročná žena bez vodičského preukazu.

Hliadka pohotovostnej motorizovanej jednotky spozorovala dnes v noci o jednej na Saleziánskej ulici v Trnave auto Fiat Brava, ktoré jazdilo podozrivým spôsobom a prudko zrýchľovalo. Policajti sa pokúšali auto zastaviť, no vodič na výzvy na zastavenie nereagoval. Video zo zásahu poskytla trnavská policajná hovorkyňa Martina Kredatusová.

Na Piešťanskej ulici auto spomalilo, pričom policajti chceli vykonať kontrolu. Vodič sa v aute uzamkol, zatvoril okná a prudko vyrazil proti policajtovi, ktorý musel uskočiť, aby ho nezrazil. Policajt vytiahol zbraň a jedenkrát vystrelil do ľavého zadného nárazníka. Auto následne unikalo smerom na Bučany, pričom rýchlou a bezohľadnou jazdou ohrozovalo ostatných účastníkov cestnej premávky. Do jeho prenasledovania sa zapojili aj ďalšie policajné hliadky.

Pri obci Trakovice boli po márnych výzvach polície na zastavenie použité ďalšie varovné výstrely a výstrely smerujúce do zadnej pneumatiky auta. Vodič však naďalej unikal a za blokovania a prenasledovania policajtmi vošiel do obce Madunice. Tu odbočil k poľnohospodárskemu družstvu, kde zastavil, pričom policajti išli vodiča zadržať. Ten však opätovne pridal a vyštartoval smerom na policajtov. Policajti opätovne použili na zastavenie auta varovné výstrely do vzduchu a streľbu na zadné pneumatiky. To už auto zastavilo a policajti vytiahli vodiča von.

Až vtedy vyšlo najavo, že ide o ženu, ktorá mala krátky účes s dohora vyčesaným „kohútom“ a z výzoru počas prenasledovania v tme usudzovali, že ide o muža. V aute sa okrem nej nachádzali ďalšie tri mladé ženy, čo taktiež počas nočného prenasledovania nebolo vidieť. 21-ročná vodička M. z Hlohovca-Šulekova, ktorá vôbec nie je držiteľkou vodičského oprávnenia, bola pri zákroku zranená, utrpela strelné poranenie hrudníka a ucha. 16-ročná N. z Trnavy utrpela strelné poranenie ramena. 19-ročná spolujazdkyňa z Majcichova a 17-ročná J. z Trnavy neboli zranené. Do príchodu RZP bola zraneným ženám poskytnutá prvá pomoc.

Pri následnej prehliadke vozidla kriminalistický technik zaistil stopy po omamných látkach a existuje podozrenie, že vodička bola pod ich vplyvom. Použitie donucovacích prostriedkov bolo nadriadeným vyhodnotené ako zákonné. Policajti použili 19 varovných výstrelov do vzduchu a 13 výstrelov na auto. Na aute Fiat Brava bolo použité evidenčné číslo, ktoré je pridelené úplne inému vozidlu.


V tejto chvíli prebieha vyhodnocovanie služobného zákroku, vedenie Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave nariadilo kontrolu. Súbežne prebieha aj prešetrovanie inšpekčnou službou Ministerstva vnútra SR. Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre útok na verejného činiteľa.

Zdroj: Info.sk, tvnoviny.sk, cas.sk, KR PZ TT. Foto: Info.sk
Najnovšie v kategóriiViac článkov
V Oščadnici horí strecha hotela, zasahujú hasiči z Čadce a zo Žiliny

V Oščadnici horí strecha hotela, zasahujú hasiči z Čadce a zo Žiliny

DNES - 17:55Domáce

Strechu jedného z hotelov v Oščadnici zasiahol v nedeľu popoludní požiar.

Polícia vyšetruje krádež na výstave v bratislavskom Ružinove

Polícia vyšetruje krádež na výstave v bratislavskom Ružinove

DNES - 15:11Domáce

Bratislavská polícia vyšetruje krádež na výstave v dome kultúry v bratislavskom Ružinove. Informovala o tom na sociálnej sieti.

Prieskum: Voľby by v apríli vyhral Smer-SD, nasledovali by PS a Hlas-SD

Prieskum: Voľby by v apríli vyhral Smer-SD, nasledovali by PS a Hlas-SD

DNES - 13:52Domáce

Voľby do Národnej rady (NR) SR by v apríli vyhrala strana Smer-SD so ziskom 21,1 percenta hlasov.

Erik Tomáš: Prezidentskými voľbami sa nezmenili pomery v parlamente

Erik Tomáš: Prezidentskými voľbami sa nezmenili pomery v parlamente

DNES - 13:10Domáce

Pokiaľ by nebol zvolený predseda parlamentu z Hlasu-SD, strana to môže považovať za porušenie platnej koaličnej dohody.

Pre vyťahovanie kamiónu bude dočasne uzavretá cesta v okrese Trebišov

Pre vyťahovanie kamiónu bude dočasne uzavretá cesta v okrese Trebišov

DNES - 12:06Domáce

Polícia upozorňuje motoristickú verejnosť na dočasnú úplnú uzáveru cesty I/79 v okrese Trebišov v úseku Veľaty - Luhyňa - Čerhov, ku ktorej dôjde v nedeľu od 14.00 h.