• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Piatok, 26.4.2024Meniny má Jaroslava
15°Bratislava

Nočné metro vo Viedni slávi jubileum

  • 11:49 27.08.2015
  • BRATISLAVA
Nočné metro vo Viedni slávi jubileum

Takmer 25 miliónov cestujúcich využilo doteraz nočné metro, ktoré funguje v susednej Viedni počas víkendov od septembra 2010. Toto jubileum sa rozhodol viedenský dopravný podnik Wiener Linien osláviť akciou a pozýva predovšetkým mladých ľudí 28. augusta 2015 na nočnú zábavu do známych klubov a lokálov v meste.

Priaznivcom nočnej zábavy si stačí zabezpečiť voľný nočný lístok na hromadnú mestskú dopravu online registráciou. Cestovný lístok slúži zároveň aj ako vstupenka do viac ako 50 klubov rôznych hudobných žánrov akými sú napríklad Pratersauna či U4. V nich bude hrať 400 DJ-ov či kapiel. Všetky informácie aj registráciu nájdete na stránke nightride.at.

Vďaka nočnému cestovnému lístku si mladí ľudia vychutnajú zdarma aj nočnú jazdu špeciálnou električkou na okruhu Ring, v ktorej sa o dobrú náladu postarajú dídžeji. Dídžejská električka na svojej trase až k stanici Praterstern bude jazdiť každú polhodinu až do skorých ranných hodín.

Nočná akcia viedenského dopravného podniku prebehne počas víkendového festivalu Vienna Summerbreak Festival, ktorého súčasť okrem zábavy tvoria aj pouličný party pochod viedenským Ringom a Streetfestival v centre mesta na námestí Rathausplatz s najlepšími dídžejskými setmi.

Prevádzku nočného metra vo Viedni počas víkendov a sviatkov odštartovali pred piatimi rokmi. Aj v Londýne spustia začiatkom septembra čiastočnú nočnú prevádzku metra. Viedenské metro využíva každú víkendovú noc takmer 50.000 cestujúcich, pričom spoje jazdia každých 15 minút. K najvyťaženejším trasám viedenského nočného metra patrili v ostatnom roku linky U1 a U3.
Zdroj: WBN/PR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Aká je budúcnosť fotovoltických panelov?

Aká je budúcnosť fotovoltických panelov?

10:44 24.04.2024Tlačové správy

Fotovoltika je spôsob, ako meniť slnečné žiarenie priamo na elektrickú energiu. Práve tento proces sa stal kľúčovým v boji proti klimatickým zmenám a hľadaniu alternatívnych zdrojov energie.

Kúpele doma? Odpoveďou je sprchový set

Kúpele doma? Odpoveďou je sprchový set

22:33 05.03.2024Tlačové správy

Práca s energiou ľudského tela nie je len ezoterickou špecialitou.

Ako na efektívnu správu skladu: týmto chybám sa vyhnite

Ako na efektívnu správu skladu: týmto chybám sa vyhnite

12:30 02.02.2024Tlačové správy

Keď vám sklad nefunguje dobre, pripravujete sa o dosť veľa peňazí. V článku sa zameriame na typické situácie, kedy firmám peniaze unikajú, a pozrieme sa, ako sa dajú riešiť.

Správne fungovanie nervovej sústavy: Čo nepodceňovať?

Správne fungovanie nervovej sústavy: Čo nepodceňovať?

9:07 18.01.2024Tlačové správy

Nervová sústava je možno tou vôbec najdôležitejšou časťou nášho tela.

Aké typy kabeliek vám zaručene nesmú chýbať v šatníku?

Aké typy kabeliek vám zaručene nesmú chýbať v šatníku?

15:30 20.12.2023Tlačové správy

V dnešnej dobe nie je šatník kompletný bez niekoľkých štýlových kabeliek, ktoré nielen dopĺňajú váš outfit, ale tiež vám uľahčujú každodenný život.