• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Streda, 8.5.2024Meniny má Ingrida
15°Bratislava

Uznávaný psychiater žiada vedcov, aby uznali existenciu démonov

  • 20:45 07.06.2018
  • New York
Uznávaný psychiater žiada vedcov, aby uznali existenciu démonov

Richard Gallagher tvrdí, že „všetci musíme byť otvorení možnosti, že na svete existuje niečo viac.“

Doktor Richard Gallagher je certifikovaný psychiater a profesor z New York Medical College. Vo svojej 25-ročnej praxi so špecializáciou na asistenciu pri exorcizme pomohol už tisíckam pacientov. U stoviek z nich sa vraj potvrdilo, že ich posadol démon.

„Všetci musíme byť otvorení možnosti, že na svete existuje niečo viac,“ hovorí Gallagher. Doktor tvrdí, že verí vede a s výsledkami vedeckých štúdií pracuje každý deň, ale nazretie do hĺbok exorcistických rituálov mu vraj umožnilo pochopiť ich aj z pohľadu vedca.

Gallagher je katolík a svoj život zasvätil kariére poradcu pre Medzinárodnú spoločnosť exorcistov. Svoje zážitky sa rozhodol zvečniť aj v knihe s názvom Demonic Foes, A Psychiatrist Investigates Demonic Possession in the Modern United States (Démonický nepriatelia, psychiater vyšetruje posadnutie démonom v moderných Spojených štátoch).

Keď ho prvýkrát oslovil kňaz, ktorý žiadal jeho odborné posúdenie stavu údajne posadnutej ženy, Gallagher nebol práve nadšený. „Ako doktor sa nerád pozerám na obrovské utrpenie.“ Žene sa na tele spontánne tvorili modriny a psychiater mal posúdiť, či k tomuto javu vedie racionálne vysvetlenie. Vtedy určil, že žena je úplne zdravá a nepotrebuje pomoc psychiatra.

Ako zistiť, či ide o posadnutosť?

Posadnutie démonom je vytýčené prísnymi kritériami, ktoré vylučujú akékoľvek prirodzené vysvetlenie stavu chorého človeka.

„Posadnutosť sa prejavuje ako tranz človeka, ktorý začne hovoriť démonickým hlasom, útočí na ostatných, na náboženstvo, a zvyčajne pritom používa veľmi útočný a urážlivý jazyk ako 'Nechajte ju, je naša,' a podobne.“

Ďalšími znakmi posadnutia sú rozprávanie cudzími jazykmi alebo poznanie tajomstiev, ktoré posadnutý nemá odkiaľ vedieť. Gallagher hovorí, že sa osobne stretol so ženou, ktorá o ňom vedela osobné informácie, o ktorých nikdy nikomu nehovoril. Konkrétne vedela, že jeho matka zomrela na rakovinu vaječníkov. Ukázalo sa, že žena bola posadnutá.

Najohavnejší prípad posadnutia, s akým sa stretol

Gallaghera raz kňazi prizvali k žene, ktorá podľa nich trpela najkrutejším spôsobom, aký kedy na vlastné oči videli. Išlo o kňažku okultnej sekty. Gallagher tento prípad opisuje ako desivý, ale zároveň veľmi pozoruhodný.

Jedného dňa Gallagher telefonoval s kňazom, ktorý na nej vykonával exorcizmus, keď vtom ich hovor prerušil démonicky znejúci hlas so slovami „Nechaj ju, je naša.“ Kňaz prisvedčil, že démoni majú moc prerušiť aj telefonický hovor.

Satanistka údajne disponovala nadprirodzenou silou, za ktorú bola vďačná Satanovi. Gallagher si pamätá, ako povedala: „Nechápem, ako môžu ľudia veriť v dobrého Boha. Zato Satan, ten mi robí láskavosti.“

Deň predtým, ako mal psychiater navštíviť posadnutú, sa v jeho dome odohral zvláštny incident. Z ničoho nič sa o tretej ráno začali biť jeho mačky. Keď v nasledovný deň prišiel za satanistkou, jej prvé slová ho vydesili: „Tak, doktor Gallagher, ako sa vám v noci dívalo na mačky?“

Démon neprichádza bez pozvania

Podľa Gallaghera démon človeka neposadne len tak. „Vždy to má svoj dôvod.“ V prípade posadnutej satanistky je dôvod celkom jasný. Jej duši nepomohlo ani niekoľko exorcizmov, pretože aj naďalej ostala členkou sekty a uctievala Satana.

„Kritici vždy požadujú nenormálne množstvo dôkazov. Z vlastnej skúsenosti viem povedať, že mnohí z nich nikdy neprišli do kontaktu s posadnutou osobou. Dokonca sa nikdy nerozprávali s oficiálnym exorcistom.“

Gallagher si napriek tomu myslí, že v jeho brandži sa nájdu aj takí, ktorí ostávajú priateľskí voči náboženstvu. „Myslím, že sme sa už vymanili z éry Freudovho ateizmu, keď psychiatria považovala náboženstvo za svojho nepriateľa.“

„Sú veľmi, veľmi prefíkaní. Intelekt padlého anjela – tak ich volám – je oveľa vyšší ako intelekt ktorejkoľvek ľudskej bytosti – preto nás démoni radi ponižujú. Niekedy nám hovoria 'opice',“

uzatvára svoje dojmy Gallagher.

Zdroj: Info.sk, DP, yahoo.com, churchmilitant.com, Foto, Video: Yahoo
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Kedy sa najviac oplatí cestovať do najpopulárnejších európskych destinácií?

Kedy sa najviac oplatí cestovať do najpopulárnejších európskych destinácií?

VČERA - 21:44Zaujímavosti

Leto už tradične patrí dovolenkám, no ak chcete ušetriť, pri cestovaní po Európe sa oplatí zvážiť aj iné, menej štandardné dátumy.

Veterinárka varuje pred touto zložkou v konzervách, môže spôsobiť rakovinu

Veterinárka varuje pred touto zložkou v konzervách, môže spôsobiť rakovinu

VČERA - 20:01Zaujímavosti

Zložka v konzervovanom krmive môže mať za následok rakovinu u zvierat.

​Prečo pivo chutí lepšie chladené? Tento dôvod vás prekvapí

​Prečo pivo chutí lepšie chladené? Tento dôvod vás prekvapí

22:06 06.05.2024Zaujímavosti

Nie je to len o osviežení počas horúcich dní. Pivo v skutočnosti lepšie chutí chladené najmä preto, ako sa alkohol správa pri rôznych teplotách.

Kalkulačka smrti presne odhalí, ako dlho budete žiť. Pred týmto však odborníci varujú

Kalkulačka smrti presne odhalí, ako dlho budete žiť. Pred týmto však odborníci varujú

20:47 05.05.2024Zaujímavosti

Experti varujú pred použitím kalkulačky smrti poháňanej umelou inteligenciou.