• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Piatok, 26.4.2024Meniny má Jaroslava
16°Bratislava

Učiteľ náboženstva má dôkaz o tom, že príbeh o Ježišovi bol vymyslený

  • 21:12 01.10.2017
  • Londýn
Učiteľ náboženstva má dôkaz o tom, že príbeh o Ježišovi bol vymyslený

Podľa učiteľa kresťanstvo vzniklo ako sofistikovaný vládny propagačný program, ktorý slúžil na upokojenie občanov Rímskej ríše.

Kontroverzný americký učiteľ náboženstva Joseph Atwill sa na budúci týždeň v Londýne zúčastní prednášky, na ktorej má predstaviť svoj údajný dôkaz o tom, že príbeh Ježiša Krista bol stvorený vládou na účely zmanipulovania a ovládnutia chudobnej vrstvy Rímskej ríše.

Atwill je autorom knihy Caesar’s Messiah: The Roman Conspiracy to Invent Jesus (Cézarov Mesiáš: Rímska konšpirácia o Ježišovom stvorení). Podľa učiteľa kresťanstvo nevzniklo ako náboženstvo, ale v skutočnosti bolo vytvorené vládou na upokojenie občanov Rímskej ríše.

Na konferencii s názvom Covert Messiah (Tajný Mesiáš), ktorá sa uskutoční budúcu sobotu (7. októbra) v Conway Hall v britskom Holborne, Atwill zobrazí svoju teóriu o tom, že Nový Zákon spísala rímska šľachta z prvého storočia, ktorá si príbeh o Ježišovi úplne vymyslela.

Podľa Atwilla Rímsku ríšu dlhodobo trápili vzbury židovských siekt, ktoré v Palestíne čakali na príchod takzvaného „Mesiáša – bojovníka“. Po tom, ako ríša vyčerpala všetky tradičné spôsoby riešenia problému, uchýlili sa k psychologickej manipulácii.

„Mysleli si, že jediným spôsobom na potlačenie fanatickej židovskej misionárskej činnosti bolo vytvoriť konkurenčný náboženský systém,“ uviedol Atwill pre PRWeb.com.

„Aj keď pre niektorých je kresťanská viera útechou, môže tiež pôsobiť veľmi ničivo a obmedzujúco ako rafinovaná forma ovládania mysle, ktorá vedie k slepému akceptovaniu otroctva, chudoby a vojen. Dodnes sa kresťanstvo využíva ako nástroj podpory vojny na Strednom Východe – obzvlášť v Spojených štátoch.“

Religionista tvrdí, že k svojmu objavu dospel počas štúdia Nového Zákona, ktorý čítal paralelne s knihou Židovská vojna od židovského autora Josepha Flavia, ktorý je medzi historikmi považovaný za jediného autora, ktorý zažil Judeu prvého storočia. Atwil si vtedy začal všímať pasáže, ktoré sa v oboch knihách na seba nápadne podobali.

„Mnoho historikov ignoruje fakt, že poradie udalostí a miest, na ktorých pôsobil Ježiš, sa viac-menej zhoduje s poradím udalostí a miest vojenskej kampane Tita Flavia, ktorú opísal Josephus. Toto je jasný dôkaz úmyselne zostrojeného vzorca.“

„Ježišov životopis bol v skutočnosti od začiatku do konca vymyslený, pričom sa inšpiroval predovšetkým životom rímskeho cisára.“

Na záver je dôležité podotknúť, že teória Josepha Atwilla je len jednou z mnohých konšpiračných teórií o Biblii. Pre tieto teórie je charakteristické, že považujú fiktívnu osobu Krista za nástroj tajných spoločenstiev, záhadných škôl a iných náboženstiev, ktorý im mal pomôcť v zjednotení Rímskeho impéria.

Zdroj: Info.sk, DP, independent.co.uk, uk.prweb.com, Foto: Wikimedia Commons
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Toto je dôvod, prečo by sa sliepkam mal dávať cesnak

Toto je dôvod, prečo by sa sliepkam mal dávať cesnak

DNES - 7:16Zaujímavosti

O pozitívnych účinkoch cesnaku na ľudí sa toho vie veľa. Vedeli ste však, že má blahodarné účinky aj na zvieratá?

Na maďarský Sziget príde austrálska hviezda Kylie Minogue

Na maďarský Sziget príde austrálska hviezda Kylie Minogue

VČERA - 13:45Zaujímavosti

Headlinerom prvého dňa maďarského Szigetu bude ikonická popová senzácia Kylie Minogue.

Video zo Slovenska obletelo Španielsko. Šíri sa tam ako hoax

Video zo Slovenska obletelo Španielsko. Šíri sa tam ako hoax

VČERA - 7:22Zaujímavosti

Zábery útoku na slovenského dôchodcu sa šíria na sociálnych sieťach v Španielsku.

Video: Personál letiska si všimol niečo zvláštne, potom sa z lietadla ozvala rana

Video: Personál letiska si všimol niečo zvláštne, potom sa z lietadla ozvala rana

21:55 24.04.2024Zaujímavosti

Ide o ďalší incident lietadla od spoločnosti Boeing.

Video: Radačovský spôsobil rozruch v europarlamente, z tašky vytiahol holubicu

Video: Radačovský spôsobil rozruch v europarlamente, z tašky vytiahol holubicu

17:15 24.04.2024Zaujímavosti

Miroslav Radačovský vypustil počas svojho prejavu holubicu.