• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Sobota, 27.4.2024Meniny má Jaroslav
Bratislava

Stanovisko Kaufland k medializovanému prípadu dodávateľa Tatrakon

  • 9:10 29.07.2016
  • Bratislava
Stanovisko Kaufland k medializovanému prípadu dodávateľa Tatrakon
So spoločnosťou Tatrakon opakovane prebiehali štandardné obchodné rokovania o nákupných cenách pre ďalšie obdobie. Dodávateľ na nich požadoval neúmerné zvýšenie cien, kde práve pri položke Morca Della bola jeho požiadavka na zvýšenie ceny o viac ako 30% a z toho dôvodu sme sa na ďalšej spolupráci nedohodli. Na základe toho dodávateľ Tatrakon jednostranne pristúpil k zastaveniu dodávok položky Morca Della do našej obchodnej siete. Obdobnú požiadavku od výrobcov s porovnateľnými tovarmi sme v danom období neobdržali. Je proti obchodnej logike, aby sme akceptovali zvýšenie cien u jedného konkrétneho výrobcu, s prihliadnutím na fakt, že ceny vybraných vstupných surovín, z ktorých sú vyrobené aj produkty spoločnosti Tatrakon, v danom období klesali. Hájime predovšetkým záujmy našich zákazníkov, ktorými sú najmä pomer cena – kvalita. Navýšenie ceny o viac ako 30% by bolo pre zákazníkov neakceptovateľné aj s prihliadnutím na fakt, že na trhu sa nachádza konkurenčný výrobok, ktorého cena bola na porovnateľnej úrovni ako cena od spoločnosti Tatrakon, pred pokusom o neúmerné navýšenie ceny. Dlhodobo sa snažíme o podporu podielu slovenských potravín v našich obchodných reťazcoch, o čom svedčí nielen naša kampaň „ Z lásky k Slovensku“, ale aj výsledky nedávneho prieskumu realizovaného spoločnosťou GfK. Jedným z dvoch obchodných reťazcov, v ktorom si spotrebiteľ môže nakúpiť najviac slovenských výrobkov, je práve Kaufland (5310). Jednoznačne tak patríme k výrazným partnerom slovenských výrobcov v rámci obchodných reťazcov. Martin Gärtner, hovorca obchodnej siete Kaufland
Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál TASR/PR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Aká je budúcnosť fotovoltických panelov?

Aká je budúcnosť fotovoltických panelov?

10:44 24.04.2024Tlačové správy

Fotovoltika je spôsob, ako meniť slnečné žiarenie priamo na elektrickú energiu. Práve tento proces sa stal kľúčovým v boji proti klimatickým zmenám a hľadaniu alternatívnych zdrojov energie.

Kúpele doma? Odpoveďou je sprchový set

Kúpele doma? Odpoveďou je sprchový set

22:33 05.03.2024Tlačové správy

Práca s energiou ľudského tela nie je len ezoterickou špecialitou.

Ako na efektívnu správu skladu: týmto chybám sa vyhnite

Ako na efektívnu správu skladu: týmto chybám sa vyhnite

12:30 02.02.2024Tlačové správy

Keď vám sklad nefunguje dobre, pripravujete sa o dosť veľa peňazí. V článku sa zameriame na typické situácie, kedy firmám peniaze unikajú, a pozrieme sa, ako sa dajú riešiť.

Správne fungovanie nervovej sústavy: Čo nepodceňovať?

Správne fungovanie nervovej sústavy: Čo nepodceňovať?

9:07 18.01.2024Tlačové správy

Nervová sústava je možno tou vôbec najdôležitejšou časťou nášho tela.

Aké typy kabeliek vám zaručene nesmú chýbať v šatníku?

Aké typy kabeliek vám zaručene nesmú chýbať v šatníku?

15:30 20.12.2023Tlačové správy

V dnešnej dobe nie je šatník kompletný bez niekoľkých štýlových kabeliek, ktoré nielen dopĺňajú váš outfit, ale tiež vám uľahčujú každodenný život.