• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Streda, 1.5.2024Dnes je Sviatok práce
13°Bratislava

Cez košický City Monitor prišlo mestu viac ako tisíc podnetov občanov

  • 14:14 02.04.2016
  • Košice
Cez košický City Monitor prišlo mestu viac ako tisíc podnetov občanov

City Monitor sa podľa magistrátu osvedčil ako účinný nástroj na komunikáciu občanov s mestom a na rýchle upozornenie na rôzne havarijné stavy v meste.

Obyvatelia Košíc môžu už tretí rok využívať aplikáciu City Monitor a upozorňovať tak mestskú samosprávu na problémy či nedostatky vo verejnom priestore. Podľa magistrátu prišlo od spustenia služby vo februári 2014 viac ako tisíc podnetov.

Podnety sa týkajú rôznych oblastí, najmä životného prostredia, výtlkov na cestách, poškodených povrchov chodníkov či chýbajúcich kanálových poklopov. "Prichádzajú aj podnety súvisiace s takzvanými čiernymi skládkami odpadov na území mesta Košice alebo v jeho blízkom okolí. Veľa podnetov poukazuje na bezohľadných vodičov, ktorí parkujú autá na zeleni, chodníkoch alebo na miestach, kde sa vôbec nesmie parkovať," uviedla pre TASR hovorkyňa mesta Linda Šnajdárová.

City Monitor sa podľa magistrátu osvedčil ako účinný nástroj na komunikáciu občanov s mestom a na rýchle upozornenie na rôzne havarijné stavy v meste, poruchy, problémy a iné veci, ktoré treba riešiť.

"Počet vyriešených podnetov v prospech občanov sa permanentne pohybuje na úrovni približne jednej tretiny z celkového počtu doposiaľ poslaných podnetov, čím sa mesto Košice radí k najúspešnejším slovenským mestám, používajúcich aplikáciu City Monitor," uviedla Šnajdárová.

Medzi podnetmi sú však aj také, ktoré nespadajú do kompetencie mesta. "Treba si uvedomiť, že mesto nemôže napríklad zasahovať do susedských sporov, že pri riešení problémov je nutné dodržiavať zákony, legislatívu, danú časovú postupnosť - zákonné lehoty a podobne. Sú aj podnety, ktoré by občan hravo vyriešil, keby ihneď oslovil príslušnú mestskú časť, štátnu alebo mestskú políciu či iný príslušný úrad," upozorňuje hovorkyňa mesta.

Aplikácia City Monitor sa skladá z dvoch častí, mobilnej a webovej. Mobilná časť poskytuje občanovi možnosť nahlásenia poruchy a nežiaducich stavov priamo z mobilného telefónu, pričom môže priložiť aj fotodokumentáciu, komentár, a zároveň sledovať stav zmien v procese riešenia. Aplikácia sa inštaluje z jednotlivých obchodov, pre Android je to Google Play a pre iPhone je to App Store. Pri spustení je nutné zadať základné informácie pre nastavenie systému, a potom postupovať podľa pokynov na obrazovke.
Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál TASR, Foto: TASR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Minister Boris Susko diskutoval so sudcami

Minister Boris Susko diskutoval so sudcami

VČERA - 20:29Domáce

Minister spravodlivosti SR Boris Susko sa v pondelok a utorok stretol v Bardejovských kúpeľoch so sudcami obvodu Krajského súdu Prešov na ich celokrajskom odbornom seminári.

​Bankový vírus vás môže obrať o peniaze, v Česku je treťou najrozšírenejšou hrozbou

​Bankový vírus vás môže obrať o peniaze, v Česku je treťou najrozšírenejšou hrozbou

VČERA - 20:01Domáce

Vírus, ktorého cieľom je získať peniaze obetí bez toho, aby čokoľvek spozorovali, sa v minulosti už vyskytoval aj na Slovensku.

Slovensko dodalo Ukrajine štyri špeciálne drony určené na vyhľadávanie mín

Slovensko dodalo Ukrajine štyri špeciálne drony určené na vyhľadávanie mín

VČERA - 18:55Domáce

Slovensko dodalo Ukrajine štyri špeciálne drony určené na vyhľadávanie mín a nevybuchnutej munície pod vodnou hladinou.

Po zrážke s autom pri Prešove zahynul motorkár, nehodu dokumentujú

Po zrážke s autom pri Prešove zahynul motorkár, nehodu dokumentujú

VČERA - 16:18Domáce

Po zrážke s osobným autom za Prešovom v smere na Kapušany prišiel v utorok popoludní o život motorkár.

Voľby by v apríli vyhral Smer-SD, nasledovali by PS a Hlas-SD

Voľby by v apríli vyhral Smer-SD, nasledovali by PS a Hlas-SD

VČERA - 15:38Domáce

Voľby do Národnej rady (NR) SR by v apríli vyhrala strana Smer-SD so ziskom 21,2 percenta hlasov.