• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Streda, 1.5.2024Dnes je Sviatok práce
12°Bratislava

BUGÁR: Ak by sa potvrdili podozrenia voči Kaliňákovi, bol by to problém

  • 13:47 02.04.2016
  • Bratislava
BUGÁR: Ak by sa potvrdili podozrenia voči Kaliňákovi, bol by to problém

Kým sa kauza DPH, v ktorej sa objavuje minister vnútra nevyšetrí, podozrenia predsedu vládnej strany Most-Híd nezaujímajú.

Ak by sa potvrdili podozrenia v kauze DPH, v ktorej sa objavuje minister vnútra Robert Kaliňák (Smer-SD), bol by to problém. V dnešnej diskusii RTVS Sobotné dialógy to povedal predseda vládnej strany Most-Híd Béla Bugár. Kým sa kauza nevyšetrí, podozrenia ho nezaujímajú.

"Takýto minister nemá čo robiť vo funkcii Béla, veď to vieš. Tie podozrenia sú také masívne, že toto nie je na mieste. Mal by aspoň zložiť funkciu na dobu, kým sa to vyšetrí. To sa v slušnej krajine robí," zdôraznil líder opozičnej SaS Richard Sulík. "Podozrenia ma nezaujímajú, kým sa to nevyšetrí. Pokiaľ by sa vyšetrilo a potvrdilo, čo sa hovorí v podozreniach, tak by bol problém," reagoval Bugár. Dodal, že kauzy sa opakovať nesmú, pokiaľ by k tomu došlo, musí padnúť minister.

Sulík neverí, že sa kauzy vyšetria, keďže vyšetrovatelia sú podriadení Kaliňákovi. "Práve preto by nemal byť vo funkcii," vyhlásil. Bugár sa ho pýta, či je prokurátor podriadený ministrovi vnútra. Zdôraznil, že ministerkou spravodlivosti je Lucia Žitňanská z Mosta-Híd a nie zástupca Smeru-SD. "Tá je tam nepodstatná," poznamenal Sulík.

Bugár zároveň verí, že so Žitňanskou v čele rezortu justície sa podarí Mostu-Híd presadiť jeho protikorupčný balíček. A to aj napriek tomu, že na postoch ministra vnútra, generálneho prokurátora či špeciálneho prokurátora sa po voľbách zmena neudiala. "Je to celé na smiech. Na ministerstve vnútra, kam patria vyšetrovatelia, tam sa veľa nezmení, kým tam bude sedieť Kaliňák, neverím tomu," reagoval Sulík.

Bývalí koaliční aj opoziční partneri Bugár a Sulík sa v diskusii pochytili niekoľkokrát. Hneď na začiatku pre vznik vlády so Smerom-SD. Bugár za kritikou opozície vidí frustráciu z toho, že sa jej nepodarilo zostaviť vládu. Sulík sa mu vysmial. Bugára obvinil z toho, že Most-Híd vstúpil do vlády so Smerom-SD za peniaze. "Béla, pekná úspešná kariéra a ty sa necháš kúpiť smerákmi. Niekto prišiel s tučným šekom," povedal Sulík.

Bugár sa ohradil. "Richard neblbni. Ty si zvnútra skazený," reagoval a obvinil Sulíka, že pravicová vláda nevznikla kvôli nemu a Igorovi Matovičovi (OĽaNO-NOVA). Tí podľa Bugára útočili pred voľbami na partnerov a vzali im percentá. "Keby som vedel, ako sa zachováte, zobral by som vám všetko," odvetil Sulík. Bugár zároveň vyzval Sulíka, aby so svojimi obvineniami išiel na políciu a prokuratúru.

Sulík trvá na tom, že Bugár zradil 150.000 voličov, Bugár to odmieta. "S odstupom času pochopíš, čo si napáchal," uzavrel Sulík s tým, že pravica bola dlžná voličom aspoň sa pokúsiť zostaviť vládu. Bugár sa podľa neho snažil málo. Líder Mosta-Híd sa odvoláva na rozhodnutie SNS, ktorá chcela iba vládu so Smerom-SD alebo predčasné voľby. Možnosť vlády bez Smeru-SD podľa Bugára týmto padla.

Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál TASR, Foto: TASR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Minister Boris Susko diskutoval so sudcami

Minister Boris Susko diskutoval so sudcami

VČERA - 20:29Domáce

Minister spravodlivosti SR Boris Susko sa v pondelok a utorok stretol v Bardejovských kúpeľoch so sudcami obvodu Krajského súdu Prešov na ich celokrajskom odbornom seminári.

​Bankový vírus vás môže obrať o peniaze, v Česku je treťou najrozšírenejšou hrozbou

​Bankový vírus vás môže obrať o peniaze, v Česku je treťou najrozšírenejšou hrozbou

VČERA - 20:01Domáce

Vírus, ktorého cieľom je získať peniaze obetí bez toho, aby čokoľvek spozorovali, sa v minulosti už vyskytoval aj na Slovensku.

Slovensko dodalo Ukrajine štyri špeciálne drony určené na vyhľadávanie mín

Slovensko dodalo Ukrajine štyri špeciálne drony určené na vyhľadávanie mín

VČERA - 18:55Domáce

Slovensko dodalo Ukrajine štyri špeciálne drony určené na vyhľadávanie mín a nevybuchnutej munície pod vodnou hladinou.

Po zrážke s autom pri Prešove zahynul motorkár, nehodu dokumentujú

Po zrážke s autom pri Prešove zahynul motorkár, nehodu dokumentujú

VČERA - 16:18Domáce

Po zrážke s osobným autom za Prešovom v smere na Kapušany prišiel v utorok popoludní o život motorkár.

Voľby by v apríli vyhral Smer-SD, nasledovali by PS a Hlas-SD

Voľby by v apríli vyhral Smer-SD, nasledovali by PS a Hlas-SD

VČERA - 15:38Domáce

Voľby do Národnej rady (NR) SR by v apríli vyhrala strana Smer-SD so ziskom 21,2 percenta hlasov.