• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Štvrtok, 9.5.2024Meniny má Roland
12°Bratislava

Pieseň We Are One o deťoch s rakovinou obletela celý svet

  • 21:00 07.03.2016
  • Bratislava
Pieseň We Are One o deťoch s rakovinou obletela celý svet

V klipe piesne vystupujú menšie aj väčšie deti z mnohých krajín a je súčasťou projektu CCI s názvom Child4Child (Deti deťom).

Na celom svete denne ochorie okolo 700 detí na rakovinu. Liečba detí s onkologickou diagnózou je v Európe aj na Slovensku v súčasnosti výrazne úspešná. Napríklad pri leukémii prežíva 85 percent detských pacientov. V rozvojových krajinách tomu tak stále nie je a číslo úmrtí je veľmi vysoké. Z desiatich detí s leukémiou prežijú len dve. Aj na tento fakt neustále upozorňuje medzinárodná organizácia Childhood Cancer International (CCI). Tentoraz piesňou We Are One, ktorú spievajú deti z rôznych krajín sveta.


Nezisková organizácia Deťom s rakovinou sa uchádza o členstvo v Childhood Cancer International (CCI) ako prvá zo slovenských organizácií na pomoc onkologicky chorým deťom. Prijatá by mala byť ešte tento rok. CCI združuje 182 rodičovských skupín z celého sveta, ktoré založili rodičia odliečených detí.

„Členstvo v takejto medzinárodnej organizácii nám určite umožní čo najefektívnejšie pomáhať rodinám s dieťaťom chorým na rakovinu,“ povedala riaditeľka neziskovej organizácie Deťom s rakovinou, n.o., Katarína Kopper. CCI poskytuje svojim členom informácie rôzneho druhu, najmä ohľadne tohto ochorenia u detí, a snaží sa tiež pôsobiť osvetovo.

Pred pár týždňami mala premiéru pieseň s názvom We Are One, ktorá má byť akousi celosvetovou hymnou detí s rakovinou a ich rodín. V klipe piesne vystupujú menšie aj väčšie deti z mnohých krajín a je súčasťou projektu CCI s názvom Child4Child (Deti deťom). Patronát nad touto skladbou prevzala švédska kráľovná Silvia a kráľovná Spojených arabských emirátov Sheikha Jawaher Bint Mohammad Al Qasimi.

Text piesne poukazuje najmä na to, že deti s rakovinou rozmýšľajú a sú ako zdravé deti napriek svojmu ochoreniu a náročnej liečbe. „Childhood Cancer International povolila hranie tejto piesne na všetkých aktivitách našej rodičovskej neziskovej organizácie, aby verejnosť jednoduchou cestou pochopila, ako sa cítia tieto detičky a čo potrebujú,“ dodáva Kopper.

Deťom s rakovinou, n.o., založili v roku 2015 rodičia detí, ktoré sa liečili na rakovinu. Táto nezisková organizácia chce pomáhať onkologicky chorým deťom a ich rodinám psychosociálne, materiálne, finančne aj inak. Chce tiež prispieť k inovácii prostredia, v ktorom sa deti liečia, aby bolo na štandardnej európskej úrovni. Prvým projektom je prestavba Kliniky detskej hematológie a onkológie DFNsP Bratislava, ktorou by malo vzniknúť bezpečné prostredie pre deti v liečbe s nulovou imunitou s neustálym čistením vzduchu a ďalším prístrojovým vybavením.

TASR informovala Beáta Obradovičová, PR manažérka Deťom s rakovinou, n.o.
Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál TASR, Foto: TASR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
4 nastavenia, ktoré zachránia slabú batériu v mobile

4 nastavenia, ktoré zachránia slabú batériu v mobile

VČERA - 21:15Zaujímavosti

Ak si váš mobil urgentne pýta nabíjačku, doprajte mu oddych zmenou týchto štyroch nastavení, ktoré predĺžia výdrž batérie.

Video: Lietadlo Boeing sa pri pristávaní zrútilo na dráhu

Video: Lietadlo Boeing sa pri pristávaní zrútilo na dráhu

VČERA - 20:15Zaujímavosti

Kamera zachytila desivý moment, keď spod lietadla začali lietať iskry.

Pražské metro oslavuje 50 rokov

Pražské metro oslavuje 50 rokov

VČERA - 12:18Zaujímavosti

Od slávnostného uvedenia prvého úseku pražského metra do prevádzky uplynie vo štvrtok 9. mája 50 rokov. Stalo sa tak 9. mája 1974.

Kedy sa najviac oplatí cestovať do najpopulárnejších európskych destinácií?

Kedy sa najviac oplatí cestovať do najpopulárnejších európskych destinácií?

21:44 07.05.2024Zaujímavosti

Leto už tradične patrí dovolenkám, no ak chcete ušetriť, pri cestovaní po Európe sa oplatí zvážiť aj iné, menej štandardné dátumy.

Veterinárka varuje pred touto zložkou v konzervách, môže spôsobiť rakovinu

Veterinárka varuje pred touto zložkou v konzervách, môže spôsobiť rakovinu

20:01 07.05.2024Zaujímavosti

Zložka v konzervovanom krmive môže mať za následok rakovinu u zvierat.