• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Streda, 8.5.2024Meniny má Ingrida
15°Bratislava

Matovič: Nemám premiérske ambície, práve to je chyba pravice

  • 12:16 21.02.2016
  • BRATISLAVA
Matovič: Nemám premiérske ambície, práve to je chyba pravice

Vyhlásil to v dnešnej diskusnej relácii TA3 V politike s tým, že politici by mali byť pokorní a počkať na výsledok volieb.

Predseda OĽaNO-NOVA Igor Matovič nemá premiérske ambície, pričom považuje za chybu lídrov pravicových strán, ak chce byť každý predsedom a premiérom. Vyhlásil to v dnešnej diskusnej relácii TA3 V politike s tým, že politici by mali byť pokorní a počkať na výsledok volieb.

"V prvom rade mi ide o to, aby politici prestali okrádať svojich voličov. Chcem byť zárukou, že keď nás budú občania voliť a budeme súčasťou vlády, tá nebude kradnúť," deklaroval Matovič. Šéf Obyčajných nechcel povedať, na aký post by si po voľbách trúfal. "Ak niekto hovorí vopred, čo chce byť, porcuje diviaka, ktorý ešte behá po lese. Počkajme si, ako ľudia rozdajú karty," povedal.

On sám sa cíti silný v oblasti, ktorú vyštudoval. "Absolvoval som finančný manažment na Univerzite Komenského. Od 4. ročníka som podnikal a viem, aké ťažké je vytvoriť pracovné miesto a dať ľuďom včas adekvátnu mzdu. Chcem očistiť podnikateľské prostredie od zbytočnej byrokracie, aby sme si nehádzali polená pod nohy. V tomto dokážem byť prínosom," uistil.

Program hnutia sa podľa Matoviča orientuje najmä na boj proti korupcii. "Ak by sme tu nemali podvodníkov s politickým krytím, mali by sme dostatok peňazí. Tu sa systematicky kryje rozkrádanie štátu. Skorumpovaných politikov musíme dať preč," vyhlásil s tým, že za čistých politikov považuje napríklad šéfa NOVA Daniela Lipšica, ktorý je na kandidátke Obyčajných. Na výzvu moderátora, aby menoval čistých politikov aj z iných strán, Matovič za najmenej skorumpovanú stranu po hnutí OĽaNO-NOVA označil SaS. Všeobecne za menšie zlo z tohto hľadiska považuje pravicové strany.

Matovič tiež verí, že pravica sa už z pádu vlády Ivety Radičovej poučila. "Je tu skúsenosť s tým, ako hlúpe je položiť vlastnú vládu. Ak ľudia dajú nádej, aby opozícia vyskladala vládu, bude to síce koalícia, ale nebude kradnúť," uistil.

Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál TASR, Foto: TASR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Blanár odcestoval na Cyprus, stretne sa s prezidentom i slovenskými vojakmi

Blanár odcestoval na Cyprus, stretne sa s prezidentom i slovenskými vojakmi

DNES - 19:12Domáce

Minister zahraničných vecí Juraj Blanár v stredu večer odcestoval na oficiálnu návštevu Cyperskej republiky.

Z boja o europarlament odišla jedna kandidátka

Z boja o europarlament odišla jedna kandidátka

DNES - 19:11Domáce

Z volieb do Európskeho parlamentu odstúpila zatiaľ jedna kandidátka.

SHMÚ varuje: Tieto okresy môže zasiahnuť mráz

SHMÚ varuje: Tieto okresy môže zasiahnuť mráz

DNES - 18:43Domáce

V noci a ráno môže potrápiť niektoré okresy prízemný mráz.

Zomrel obľúbený slovenský športovec

Zomrel obľúbený slovenský športovec

DNES - 18:05Domáce

Slovensko prišlo o ďalšieho mladého športovca.

NAKA pri akcii Škola zadržala 14-ročného chlapca

NAKA pri akcii Škola zadržala 14-ročného chlapca

DNES - 16:58Domáce

Národná kriminálna agentúra zadržala počas stredajšej akcie s krycím názvom Škola 14-ročnú osobu v súvislosti s podozrením zo spáchania trestného činu šírenia poplašnej správy.