• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Štvrtok, 2.5.2024Meniny má Žigmund
14°Bratislava

Detský púder môže byť užitočný pomocník v domácnosti

  • 18:34 19.02.2016
  • Bratislava
Detský púder môže byť užitočný pomocník v domácnosti

Poznáte všetky spôsoby, ako môžete detský púder využiť? Niektoré tipy vás určite prekvapia.

Aj keď doma nemáte dieťa, ktoré by púder potrebovalo, určite by vám v domácnosti nemal chýbať. Má totiž niekoľko spôsobov využitia, ktoré by ste mali poznať a vyskúšať.

V domácnosti

  • Ak máte oblečenie zašpinené mastným fľakom, aplikujte na látku detský púder. Nasypte ho na škvrnu a prechádzajte po nej kúskom vaty. Kefkou alebo kartáčom potom púder strite. V prípade nutnosti opakujte, kým sa púdru nepodarí nasať všetku mastnotu. Odev následne normálne vyperte.
  • Pomôže aj pri starých a zatuchnutých knihách. Jednoducho poprášte stránky týmto púdrom, nechajte pôsobiť niekoľko hodín a následne prášok spomedzi stránok vytraste. Púder nasaje vlhkosť a nepríjemný zápach. Podobne účinne funguje aj jedlá sóda.

Čítajte: Zbavte knihy zatuchnutého zápachu a vlhkosti

  • Keď je už reč o zápachu, detský púder môžete aplikovať aj na topánky. Predtým ich ale dôkladne vysušte. Jednoducho nasypte púder do topánok, nechajte niekoľko hodín pôsobiť a púder vytraste. Topánky už nebudú prenikavo zapáchať.
  • Máte doma vŕzgajúce podlahy? Aj s nimi vám dokáže detský púder pomôcť. Nasypte ho do škár v podlahe. Okrem toho, že stlmí nepríjemné zvuky, odplaší aj mravce a iný hmyz.
  • Ak radi hrávate karty, určite ste si všimli, že staršie sady sa časom môžu začať lepiť. Ak karty poprášite púdrom, lepeniu zabránite.
  • Môžete ho vyskúšať nasypať do misky a uložiť do skrine medzi oblečenie. Bude pohlcovať prípadnú vlhkosť a jemne prevonia oblečenie. Takto sa dá aplikovať aj na staršie nepríjemne zapáchajúce koberce. Posypte ich púdrom, nechajte pôsobiť niekoľko hodín a následne ich poriadne vyprášte. V prípade nutnosti opakujte, kým púder nepohltí vlhkosť a zápach.

Na krásu

  • V prípade núdze sa dá použiť ako suchý šampón. Naneste do vlasov a dôkladne vyčešte. Funguje na mastné vlasy, ktoré zbaví mastnoty a naviac ich príjemne prevonia. Pozor ale, aby ste to s použitým množstvom neprehnali. Ak máte domáce zvieratko, ktorému potrebujete čistiť srsť, môžete púder rovnako aplikovať aj v tomto prípade. Naneste na srsť a vyčešte.
  • Ešte pred aplikáciou maskary si na riasy naneste trochu detského púdru. Tento trik vaše mihalnice krásne predĺži. Dávajte si ale pritom pozor, aby sa vám nedostal do očí.
  • Ak máte odreniny alebo veľmi suchú pokožku (napríklad na kolenách, lakťoch, pätách), pravidelné nanášanie jemnej vrstvy púdru vám môže pomôcť.

Čítajte: Popraskané päty? Tieto domáce suroviny vám pomôžu

  • Detský púder výborne funguje aj na celkové upokojenie pokožky po holení, u žien i mužov. Pokojne ho aplikujte na tvár, podpazušie aj nohy. Dámy ho môžu používať aj pred aplikáciou vosku na depiláciu. Zmierni bolesť a prípadnú alergickú reakciu pokožky.
  • Z púdru si môžete „vyrobiť“ aj núdzový deodorant. Stačí aplikovať na podpazušie a bude zachytávať vlhkosť aj prípadný zápach.

Proti hmyzu

  • Potrebujete sa zbaviť nepríjemných mravcov? Nasypte púder na miesta, kade sa ku vám do domu dostávajú.
  • Detský púder má využitie aj v záhrade, ak sadíte cibuľovité semienka. Pred zasadením ich dôkladne poprášte a potom vložte do zeme. Prípadných škodcov tento trik odradí od poškodenia cibuľky než vyrastie.

Poznáte ešte iné triky, ako sa detský púder dá využiť? Podeľte sa o ne s nami v komentári pod článkom.

Zdroj: Info.sk, DK, diyncrafts.com, magazine.foxnews.com. Foto: shutterstock.com
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Najväčšia chyba, ktorú robia nevesty pri skúšaní svadobných šiat

Najväčšia chyba, ktorú robia nevesty pri skúšaní svadobných šiat

VČERA - 21:01Zaujímavosti

Svadobné šaty si väčšina z nás kupuje raz za život. Pripravte sa na túto výnimočnú príležitosť vopred, aby vás nič neprekvapilo.

Pália vás ústa po použití ústnej vody? Toto je pravý dôvod

Pália vás ústa po použití ústnej vody? Toto je pravý dôvod

VČERA - 19:35Zaujímavosti

Nezhoršujte svoju dentálnu hygienu nesprávnym používaním ústnej vody. Prečo v skutočnosti vzniká pálivý pocit?

Video: Čo sa stane s Teslou, keď ju prevediete cez automatickú autoumyváreň?

Video: Čo sa stane s Teslou, keď ju prevediete cez automatickú autoumyváreň?

VČERA - 18:41Zaujímavosti

Spoločnosť Tesla vystríha majiteľov modelov áut Cybertruck pred umývaním v autoumyvárni. Čo sa stane, ak zákaz porušíte?

Snívalo sa vám, že ste podviedli partnera? Neurochirurg o tom, čo to znamená

Snívalo sa vám, že ste podviedli partnera? Neurochirurg o tom, čo to znamená

VČERA - 6:49Zaujímavosti

Erotický sen s niekým, kto nie je váš partner, sa rýchlo môže premeniť na nočnú moru. Je to dôvod na obavy?

Ako sa na cestách vyhnúť výtlkom? Dodržiavajte pravidlo dvoch sekúnd

Ako sa na cestách vyhnúť výtlkom? Dodržiavajte pravidlo dvoch sekúnd

21:20 30.04.2024Zaujímavosti

Jednoduché pravidlo dvoch sekúnd zachráni vaše auto pred drahými opravami v dôsledku jazdenia po poškodených cestách.