• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Piatok, 17.5.2024Meniny má Gizela
12°Bratislava

Do Vianoc otvoria lyžiarske strediská 80 percent zjazdoviek

  • 9:28 18.12.2015
  • POPRAD
Do Vianoc otvoria lyžiarske strediská 80 percent zjazdoviek

Počas Vianoc budú mať lyžiari vo Vysokých Tatrách k dispozícii pätnásť zjazdoviek a v Nízkych Tatrách po 25. decembri viac ako 22 kilometrov zjazdoviek.

Tatranským lyžiarskym strediskám sa do Vianoc podarí otvoriť viac ako 80 percent zjazdoviek. Nové kilometre zasnežených zjazdoviek pribudli lyžiarom už dnes, otvárajú sa zjazdovky v Tatranskej Lomnici a na Štrbskom Plese vo Vysokých Tatrách, ale aj na Chopku v Nízkych Tatrách. Počas vianočných sviatkov si lyžiari vo Vysokých Tatrách vychutnajú lyžovačku na pätnástich zjazdovkách a štrnástich kilometroch upravených tratí, v prevádzke bude aj trinásť lanoviek a vlekov. O situácii na lyžiarskych svahoch informovala Zuzana Fabianová, hovorkyňa spoločnosti Tatry Mountain Resorts (TMR).

Na Štrbskom Plese je od dnešného dňa otvorená zjazdovka Esíčko. Spolu so zjazdovkami Interski, Junior a Turistická budú k dispozícii štyri kilometre zjazdoviek. V najväčšom vysokotatranskom stredisku od soboty 19. decembra spustia úsek zo Skalnatého plesa (1 751 m n.m.) do Tatranskej Lomnice. V prevádzke budú zjazdovky Generál, Čučoriedky Východ, Štart Východ a Štart Západ, spolu viac ako päť kilometrov. Od utorka 22. decembra k nim pribudnú aj zjazdovky Solisko a Furkota.

Pre peších návštevníkov, ktorí chcú obdivovať krásu ľadu v Tatranskom ľadovom dóme je v polhodinových intervaloch v prevádzke pozemná lanová dráha zo Starého Smokovca na Hrebienok. Prevádzkovatelia lyžiarskeho strediska v Tatranskej Lomnici sa pravidelne podieľajú na organizovaní podujatia Betlehemské svetlo. V nedeľu 20. decembra ho v rámci odovzdávania betlehemskej štafety skauti opäť vynesú až na Lomnický štít do výšky 2 634 m n.m. Poobede sa skauti presunú na Hrebienok, do Tatranského ľadového dómu, kam vnesú Betlehemské svetlo ako symbol pokoja a mieru.

V Nízkych Tatrách sú podmienky na lyžovanie podľa Fabianovej veľmi dobré až dobré. Na Chopku dnes spúšťajú celú zjazdovku FIS Rovná hoľa - Záhradky. "Najmenší drobci sa prvé oblúčiky naučia počas víkendu v lyžiarskej škôlke Maxiland a lyžiari si užijú lyžovačku na trinástich zjazdovkách. Začiatočníci, pokročilí, rodiny s deťmi, ale aj tí najnáročnejší budú mať k dispozícii viac ako štrnásť kilometrov zjazdoviek, na ktorých je momentálne od 40 do 60 cm snehu," uviedla hovorkyňa TMR. V prevádzke bude počas nadchádzajúceho víkendu deväť lanoviek a vlekov. Na severnej strane Chopku plánujú po 25. decembri otvoriť všetky technicky zasnežované zjazdovky, lyžiarom by tak malo byť sprístupnených viac ako 22 kilometrov zjazdoviek.
Zdroj: WebNoviny.sk
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Premiér naďalej ostáva na jednotke intenzívnej starostlivosti

Premiér naďalej ostáva na jednotke intenzívnej starostlivosti

DNES - 12:18Domáce

Predseda vlády Robert Fico naďalej zostáva na jednotke intenzívnej starostlivosti v Rooseveltovej nemocnici v Banskej Bystrici.

Hlavné mesto vyhlásilo mimoriadnu situáciu

Hlavné mesto vyhlásilo mimoriadnu situáciu

DNES - 11:03Domáce

V bratislavskej Vrakuni vyhlásili mimoriadnu situáciu.

Z lekární sťahujú, liek ktorý užívajú tisíce Slovákov

Z lekární sťahujú, liek ktorý užívajú tisíce Slovákov

DNES - 10:44Domáce

ŠÚKL sťahuje z trhu jednu šaržu lieku.

Madro: Svedkovia útoku a rodina premiéra potrebujú podporu a pochopenie

Madro: Svedkovia útoku a rodina premiéra potrebujú podporu a pochopenie

DNES - 8:48Domáce

Svedkovia útoku na premiéra Roberta Fica a jeho rodina potrebujú od ľudí podporu a pochopenie.