• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Pondelok, 29.4.2024Meniny má Lea
25°Bratislava

Kraj nevydal rozhodnutie na otvorenie električkovej trate

  • 16:51 21.10.2015
  • BRATISLAVA
Kraj nevydal rozhodnutie na otvorenie električkovej trate

Bratislavský samosprávny kraj (BSK) nemohol vydať rozhodnutie o prevádzke električkovej trate Jesenského – Mostová v Bratislave, pretože podľa stavebného úradu nespĺňala dostatočnú záruku bezpečnosti cestujúcich a ostatných účastníkov prevádzky trate. Agentúru SITA o tom informovala hovorkyňa BSK Lucia Forman. Na električkovej trati cez Jesenského a Mostovú ulicu v Bratislave, kadiaľ mali od utorka opäť jazdiť električky, platia naďalej obchádzkové trasy. Mesto nemá od vedenia kraja podpísané právoplatné rozhodnutie o prevádzke trate.

Ako ďalej hovorkyňa uviedla, kraj je pripravený podpísať právoplatné rozhodnutie o prevádzke električkovej trate cez Jesenského a Mostovú ulicu v Bratislave kedykoľvek. Zrekonštruovaná električková trať však musí spĺňať všetky zákonné náležitosti spojené s bezpečnosťou prevádzky a cestujúcich, aby jej užívanie nemohlo ohrozovať životy a zdravie osôb. "Bratislavský samosprávny kraj nemôže vydať akékoľvek povolenie bez toho, aby sme mali právoplatné potvrdenia od všetkých zúčastnených strán. Kraj nepozná stanovisko Dopravnej polície, nemá záznam o úradnej skúške trate od Dopravného úradu a ani opatrenia, akým spôsobom zaistia bezpečnosť cestujúcich a ostatných účastníkov premávky, keďže je to skúšobná prevádzka," pokračuje Lucia Forman a pripomína, že hneď po získaní týchto záruk vydá stavebný úrad povolenie na skúšobnú prevádzku. Obchádzkové trasy, ktoré naďalej platia, sa týkajú električky č. 2 a 4, ktoré premávajú po okružnej trase. Linka č. 6 zabezpečuje dopravu obojsmerne po trase Dúbravka - Karlova Ves - Most SNP.

Po ukončení prác na električkovej trati Mostová-Jesenského a úspešných technicko-bezpečnostných skúškach požiadal bratislavský magistrát a Dopravný podnik Bratislava (DPB) Bratislavský samosprávny kraj (BSK) o vydanie rozhodnutia o jej sprevádzkovaní. Technicko-bezpečnostná skúška sa uskutočnila vo štvrtok 15. októbra, trvala približne dve hodiny.

Modernizácia električkového triangla Jesenského - Štúrova je súčasťou projektu prestavby Starého mosta a budovania prvej časti električkovej trate do Petržalky. Prestavba Starého mosta je spolu s vybudovaním električkovej trate zo Šafárikovho námestia po Bosákovu ulicu súčasťou prvej etapy budovania Nosného dopravného systému v Bratislave. Projekt bude stáť 58,8 milióna eur bez DPH a je financovaný z eurofondov. Na financovaní projektu sa 85 percentami podieľa Európska únia, desať percent prispeje štát a päť percent zaplatí mesto Bratislava. Podmienkou je, že projekt musí byť dokončený a vyfakturovaný do konca roka 2015.
Zdroj: WebNoviny.sk
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Polícia pátra po 16-ročnom Dominikovi Paradym z reedukačného zariadenia

Polícia pátra po 16-ročnom Dominikovi Paradym z reedukačného zariadenia

DNES - 14:54Domáce

Polícia žiada verejnosť o pomoc pri pátraní po 16-ročnom Dominikovi Paradym z reedukačného zariadenia v okrese Spišská Nová Ves.

Vodička nedala prednosť motorkárovi, utrpel vážne zranenia

Vodička nedala prednosť motorkárovi, utrpel vážne zranenia

DNES - 13:42Domáce

Motorkár nestihol zareagovať a vrazil do prednej časti auta. S vážnymi zraneniami ho previezli do nemocnice.

Muž pred pohostinstvom viackrát bodol iného muža, hrozí mu 10 rokov za mrežami

Muž pred pohostinstvom viackrát bodol iného muža, hrozí mu 10 rokov za mrežami

DNES - 13:16Domáce

41-ročného útočníka obvinili zo zločinu ublíženia na zdraví v štádiu pokusu.

Pri tragickej nehode zasahoval vrtuľník, autá sa zrazili v križovatke

Pri tragickej nehode zasahoval vrtuľník, autá sa zrazili v križovatke

DNES - 12:32Domáce

Vozidlo v križovatke narazilo do odbáčajúceho auta, následkom nehody podľahol 30-ročný muž.

Pri požiari auta zasahoval vrtuľník, jeden muž takmer uhorel

Pri požiari auta zasahoval vrtuľník, jeden muž takmer uhorel

DNES - 10:55Domáce

Na mieste požiaru našli muža s rozsiahlymi popáleninami.