• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Sobota, 18.5.2024Meniny má Viola
21°Bratislava

Serena a Djokovič v prvom kole US Open roztrhali súperov

  • 8:47 01.09.2015
  • NEW YORK
Serena a Djokovič v prvom kole US Open roztrhali súperov

Americká tenistka Serena Williamsová a aj srbský tenistka Novak Djokovič hladko postúpili do 2. kola na záverečnom grandslamovom turnaji sezóny US Open v New Yorku.

VŠETKO O US OPEN

Serena strávila na kurte polhodinku

Úvodné súťažné vystúpenie Sereny na ceste za večnou tenisovou slávou, čiže ziskom pravého Grand Slamu, trvalo iba polhodinku. V 1. kole dvojhry žien svetová jednotka viedla nad ruskou súperkou Vitaliou Diačenkovou 6:0 a 2:0, keď 86. hráčka rebríčka WTA odstúpila zo zápasu pre zranenie.

"Stále som bola v strehu, maximálne koncentrovaná, veď čo ak sa niečo stane," uviedla ku krátkemu pobytu na kurte Serena Williamsová. "Bola to bizarná situácia," dodala 33-ročná Američanka pre server WTA.

Serena Williamsová si užila návrat do 23-tisícového kotla Štadióna Arthura Ashea, kde vyhrala už 28 zápasov v rámci tzv. "night session" počas US Open, viac ako ktorákoľvek iná hráčka či hráč v histórii. "Hrám rada kdekoľvek na svete pred fanúšikmi, ale pred tými newyorskými je to predsa len o čosi krajšie a vrúcnejšie," nadchla sa Američanka.

Odporúčame:

Senzácia na US Open: Paire vyradil vlaňajšieho finalistu

Cibulková začala na US Open výborne, vyradila favoritku

Hantuchová sa lúči s US Open, nestačila na Doiovú

Kližan si zahrá 2. kolo US Open, jeho súper zápas skrečoval

Lacko sa na US Open neohrial, vyradil ho Granollers-Pujol

Rybáriková na US Open vypadla, nezvládla koncovky setov


Druhou prekážkou S. Williamsovej na ceste k veľkému historickému triumfu bude Holanďanka Kiki Bertensová. Rozbehnutá kvalifikantka si v 1. kole poradila s Chorvátkou Mirjanou Lučičovou-Baroniovou 3:6, 6:4, 6:2. "Hrá dobre, má veľa zbraní na kurte, najmá tvrdý servis," povedala S. Williamsová o 23-ročnej Bertensovej. "Teším sa na ten zápas, uvidíme, čo prinesie," doplnila S. Williamsová.

Už 21-násobná singlová šampiónka z veľkej štvorky S. Williamsová siaha po piatom triumfe na grandslamovom turnaji v rade. Z New Yorku má v zbierke 6 titulov a víťazný hetrik z ostatných troch sezón. Zatiaľ naposledy v areáli USTA Billie Jean King National Tennis Center prehrala vo finále v roku 2011, keď nestačila na Austrálčanku Samanthu Stosurovú. Jej víťazná séria na US Open trvá 22 zápasov a na grandslamových podujatiach celkovo neprehrala už 29 stretnutí. Do tretice na amerických tvrdých povrchoch nenašla Serena premožiteľku v 45 súbojoch v rade.

Ako prvá od Nemky Steffi Grafovej a sezóny 1988 Serena môže zavŕšiť tzv. kalendárny či pravý Grand Slam. Zároveň by sa s 22. vrcholnou trofejou dotiahla v historickej štatistike na druhú priečku práve ku Grafovej.

Djokovič stratil iba tri gemy

Aj Djokovič prešiel prvým kolom ako rýchlik, keď Brazílčanovi Joaovi Souzovi dovolil v každom z troch setov uhrať jeden gem a po 71 minútach sa tešil z pohodlného triumfu 6:1, 6:1, 6:1. Líder svetového rebríčka na ústrednom dvorci Štadióna Arthura Ashea zahral 24 víťazných úderov vrátane 8 es a predviedol iba sedem nevynútených chýb.

V zápase nečelil žiadnemu brejkbalu, sám premenil 7 z 10 príležitostí na brejk. "Stratil som len tri hry proti súperovi, s ktorým som nikdy predtým nehral. Všetko na kurte mi fungovalo, nemohol som si želať lepší úvod turnaja," citoval Djokoviča server ATP World Tour.

Dvadsaťosemročný zverenec Borisa Beckera a Mariána Vajdu dodal, že takýto dominantný zápas mu pridá na sebavedomí a viere v samého seba. "Je to zároveň odkaz pre všetkých súperov, že som správne naladený na tento turnaj. Viem, aké je to dôležité takto upozorniť na seba, lebo navzájom sledujeme svoje zápasy a robíme si z nich závery," doplnil Djokovič.

Šampión New Yorku z roku 2011 Djokovič nikdy neprehral na US Open v 1. kole a to má za sebou už 11. vstupný zápas. Vlani sa lúčil v semifinále (skončil na rakete Japonca Nišikoriho), ale odvtedy je takmer suverénny. Z ostatných 21 zápasoch na turnajoch veľkej štvorky prehral iba raz - vo finále Roland Garros v Paríži so Stanom Wawrinkom. K titulom z Australian Open a Wimbledonu by rád pridal aj ten z medzinárodných otvorených majstrovstiev Spojených štátov amerických.

Djokovič má aj zásluhou tohtoročných triumfov na Australian Open a vo Wimbledone v zbierke už 9 grandslamových trofejí. Ak by pridal po štyroch rokoch druhé prvenstvo z New Yorku, zaokrúhlil by počet titulov z najväčších štyroch podujatí na svete na desať. Zároveň by po štyroch rokoch ovládol tri zo štyroch turnajov s prívlastkom grandslamové.

"Cítim sa fyzicky silnejší a odolnejší ako vtedy a mám aj viac skúseností," vravel Djokovič ešte pred začiatkom turnaja.
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

18:05 25.01.2023Športové

Majstrovstvá Európy futbalistov 21 rokov sa v roku 2025 uskutočnia na Slovensku. Rozhodol o tom Výkonný výbor Európskej futbalovej únie na stredajšom zasadnutí vo švajčiarskom Nyone.

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu:

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu: "Veľmi ťažké podmienky"

11:35 10.12.2022Športové

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa usadila na čele po 1. kole sobotného obrovského slalomu Svetového pohára.

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

16:10 20.11.2022Športové

Holandský pretekár Max Verstappen z tímu Red Bull zvíťazil na Veľkej cene Abú Zabí, záverečných 22. pretekoch sezóny F1.

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

16:21 15.11.2022Športové

"Cítila som sa úplne prázdna,“ uviedla Vlhová pre Blick.

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

8:36 03.10.2022Športové

Divák nedeľňajšieho zápasu amerického futbalu medzi tímami NFL Pittsburgh Steelers a New York Jets zomrel po páde na eskalátore na štadióne Acrisure.