• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Utorok, 30.4.2024Meniny má Anastázia
11°Bratislava

Thajsko ponúka za informácie o páchateľovi vysokú odmenu

  • 13:27 19.08.2015
  • BANGKOK
Thajsko ponúka za informácie o páchateľovi vysokú odmenu

Thajská polícia ponúkla v stredu odmenu milión bahtov (vyše 25.000 eur) za informácie, ktoré by jej pomohli zadržať podozrivého z tohtotýždňových výbuchov v Bangkoku. Zároveň zverejnila skicu muža s okuliarmi a kučeravými vlasmi strednej dĺžky. Vyhlásila tiež, že musel mať miestnych spolupracovníkov. Informovala o tom agentúra DPA.

Šéf thajskej polície Somjot Pumpunmuang v utorok večer zdôraznil, že na tomto čine sa podieľali viaceré osoby, medzi ktorými museli byť aj Thajčania, pretože "cudzinec by to nemohol spáchať sám". Podľa agentúry Reuters sa thajskej polícii ešte nepodarilo zistiť štátnu príslušnosť uvedeného podozrivého.

Premiér vyzval páchateľa, aby sa prihlásil

Premiér Prajut Čan-o-Ča ho v stredu varoval, aby "sa rýchlo prihlásil polícii, lebo v opačnom prípade ho môžu bezpečnostné sily zabiť... Tí, ktorí ho poznáte, mu to odkážte," dodal. Polícia v utorok večer zúžila pátranie len na podozrivého zo záznamu bezpečnostnej kamery.

Muž prišiel do hinduistickej svätyne s batohom na chrbte a tesne pred výbuchom ju opustil bez batohu. Hovorca polície Pravut Thavornsiri uviedol, že výbušninu, ktorá explodovala pri rušnom móle riečneho trajektu, kde nikoho nezranila, spojili s výbuchom vo svätyni. Forenzné tímy našli medzi oboma výbuchmi podobné rysy.

Odporúčame:

Bangkok vydesili ďalšie výbuchy, pátrajú po mužovi v žltom

Video: Výbuch bomby v Bangkoku si vyžiadal desiatky mŕtvych


Svätyňu Erawan opäť otvorili

Hinduistickú svätyňu Erawan v centre thajskej metropoly v stredu znovu otvorili pre verejnosť. Polícia strážiaca svätyňu uviedla, že socha hinduistického boha Brahmu - jeho thajské zobrazenie - uctievaná na tomto posvätnom mieste bola "iba málo poškodená". Pouliční predavači typických kvetinových vencov a ďalší drobní obchodníci sa vrátili na toto miesto, obľúbené u turistov.

Hovorca vlády povedal, že aj keď sa situácia prakticky znormalizovala, na miestach hojne navštevovaných turistami zostanú naďalej v platnosti zvýšené bezpečnostné opatrenia. Platí to najmä o miestach navštevovaných čínskymi turistami, keďže medzi obeťami výbuchu boli aj Číňania. Nemocnice podľa jeho slov opustilo 55 zo 123 zranených. Zdôraznil, že všetky náklady na ich zdravotnú starostlivosť uhradí vláda.

Medzi usmrtenými je mnoho turistov

Podľa zdravotníckeho strediska Erawan si pondelkový bombový útok vyžiadal 20 ľudských životov a 123 ranených. Dvanásť ľudí zahynulo na mieste útoku, osem osôb podľahlo zraneniam v nemocnici. Medzi usmrtenými bolo mnoho zahraničných turistov, vrátane britskej občianky žijúcej v Hongkongu.

Britský premiér David Cameron uviedol, že ho "hlboko zarmútila" správa o smrti britskej občianky. "V myšlienkach som s jej rodinou a so všetkými, ktorých tragédia postihla," napísal Cameron na Twitteri.
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Muž pri zatýkaní spustil paľbu, zahynuli traja policajti

Muž pri zatýkaní spustil paľbu, zahynuli traja policajti

DNES - 6:11Zahraničné

Najmenej traja americkí policajti prišli v pondelok o život a viacero ďalších utrpelo zranenia počas zásahu proti mužovi odsúdenému za nelegálnu držbu zbrane v meste Charlotte v štáte Severná Karolína.

Bidenova administratíva pripravuje odovzdanie moci, bez ohľadu na výsledok volieb

Bidenova administratíva pripravuje odovzdanie moci, bez ohľadu na výsledok volieb

DNES - 6:10Zahraničné

V snahe zabezpečiť kontinuitu po novembrových voľbách administratíva prezidenta USA Joea Bidena začína pripravovať odovzdanie úradu a agendy Bieleho domu, a to bez ohľadu na výsledok volieb.

Odborníci OSN tvrdia, že na ukrajinský Charkov v januári dopadla raketa z KĽDR

Odborníci OSN tvrdia, že na ukrajinský Charkov v januári dopadla raketa z KĽDR

VČERA - 22:10Zahraničné

Úlomky rakety, ktorá 2. januára spadla na ukrajinské mesto Charkov, pochádzali zo severokórejskej balistickej strely typu Hwasong-11.

Bielorusko zakázalo činnosť nemeckého telerozhlasu Deutsche Welle

Bielorusko zakázalo činnosť nemeckého telerozhlasu Deutsche Welle

VČERA - 21:47Zahraničné

Bieloruské ministerstvo vnútra označilo bieloruskú redakciu nemeckého verejnoprávneho telerozhlasu Deutsche Welle za extrémistickú organizáciu a zakázalo jej vykonávať akúkoľvek činnosť.

Európsky parlament zverejnil video, starší ľudia volajú mladých k eurovoľbám

Európsky parlament zverejnil video, starší ľudia volajú mladých k eurovoľbám

VČERA - 20:39Zahraničné

Európsky parlament sa novým krátkym videom zverejneným v pondelok snaží zmobilizovať ľudí, aby išli voliť v júnových eurovoľbách.