• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Piatok, 26.4.2024Meniny má Jaroslava
15°Bratislava

Barcelone pomôže zázrak, štart Messiho proti Bayernu otázny

  • 6:14 01.05.2013
  • BARCELONA
Barcelone pomôže zázrak, štart Messiho proti Bayernu otázny

Pred sezónou najväčší adept na celkové prvenstvo vo futbalovej Lige majstrov - FC Barcelona sa v stredajšej odvete semifinále tejto súťaže s Bayernom Mníchov spolieha na zázrak.

V minulotýždňovom prvom meraní síl vyhrali Bavori doma jednoznačne 4:0 a šokovali celú futbalovú Európu profesorským výkonom na hranici dokonalosti okoreneným disciplinovanosťou, napádaním na polovici súpera, poctivým bránením všetkých desiatich hráčov v poli a veľkým počtom gólov.

Čerstvému nemeckému šampiónovi skutočne len futbalový zázrak zabráni v tretej účasti vo finále LM za uplynulé štyri roky. Navyše, ak zverenci Juppa Heynckesa zopakujú výkon z domáceho zápasu, môžu byť prví, kto po štyroch rokoch zdolá Barcelončanov na ich pôde v európskom pohári. V najprestížnejšej klubovej súťaži "starého kontinentu" sa ešte nijakému mužstvu nepodarilo dostať sa do rozhodujúceho súboja zmazaním štvorgólového manka z prvej konfrontácie.

Len tri tímy v histórii sa dostali do ďalšej fázy európskej pohárovej súťaže napriek štvorgólovému deficitu z prvého zápasu - Realu Madrid v 3. kole Pohára UEFA 1985/1986, portugalskému SC Leixoes v 1. kole Pohára víťaza pohárov 1961/1962 a srbskému FK Partizan Belehrad v 2. kole Pohára UEFA 1984/1985.

Messi prekonal Ronalda

Od začiatku duelu možno nenastúpi najlepší futbalista súčasnosti Lionel Messi. Kanonier katalánskeho mužstva sa zotavuje zo zranenia zadného stehenného svalu, ktoré utrpel v prvom dueli štvrťfinále LM s Parížom Saint-Germain.

Dvadsaťpäťročný argentínsky klenot začal sobotňajšie ligové stretnutie proti Athleticu Bilbao (2:2) na lavičke náhradníkov, bezprostredne po príchode na ihrisko sa predviedol v tom najlepšom svetle. Fantastickými kľučkami pomedzi troch hráčov súpera vyrovnal na 1:1 a prekonal ďalší rekord.

V tejto sezóne Primera División skóroval 24-krát na ihrisku súpera, čo je nové maximum. Messi prekonal o jeden presný zásah Portugalčana Cristiana Ronalda z Realu Madrid, ktorý v minulom ročníku najvyššej španielskej súťaže dosiahol u súperov 23 gólov.

"Messi sa pomaly zotavuje. Veríme, že v odvete bude stopercentne pripravený pomôcť nám. Čím lepšie na tom bude zo zdravotnej stránky, tým vyššie sú naše šance," vyhlásil asistent hlavného trénera FC Barcelona Jordi Roura. V drese Barcelony nenastúpi zranený kapitán Carles Puyol ani disciplinárne potrestaný Jordi Alba. V defenzívnej formácii pri neúčasti ďalšieho zraneného zadáka Javiera Mascherana zrejme dostane šancu Éric Abidal, ktorý prekonal rakovinu a transplantovali mu pečeň.

Video: Zostrih prvého zápasu semifinále Ligy majstrov

Rekord pokoril aj Bayern

Jeden z rekordov pokoril počas uplynulého víkendu aj Bayern. Mníchovčania získali v tomto ročníku I. bundesligy už 84 bodov, čím o tri prekonali maximum Borussie Dortmund z minulej sezóny. "Všetci poznáme čaro Camp Nou, aj to, čo tam dokáže domáci tím. My však chcem ukázať svetu, že na nás jeho kúzlo nebude fungovať," vyhlásil autor dvoch gólov z prvého zápasu Thomas Müller.

Lídri španielskej, resp. nemeckej ligovej súťaže majú na konte po štyri tituly v kontinentálnom pohári číslo jeden. Bayern naposledy dominoval v roku 2001, Barcelona má tri "ušaté trofeje" z ostatných šiestich sezón, tú zatiaľ poslednú pridala do vitríny v roku 2011. Zaujímavosťou je aj fakt, že úspešný kouč "blaugranas" Pep Guardiola, ktorý priviedol FCB za štyri roky k štrnástim rôznym trofejam, po tejto sezóne preberie po Heynckesovi mníchovský Bayern.

Predpokladané zostavy:

Barcelona: Víctor Valdés - Dani Alves, Piqué, É. Abidal, Adriano Correia - Xavi Hernández, S. Busquets, Iniesta - Messi, D. Villa, Pedro Rodríguez

Bayern: Neuer - Lahm, J. Boateng, Dante, Alaba - Javi Martínez, Schweinsteiger - Robben, Th. Müller, Ribéry - Mandžukič

Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

18:05 25.01.2023Športové

Majstrovstvá Európy futbalistov 21 rokov sa v roku 2025 uskutočnia na Slovensku. Rozhodol o tom Výkonný výbor Európskej futbalovej únie na stredajšom zasadnutí vo švajčiarskom Nyone.

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu:

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu: "Veľmi ťažké podmienky"

11:35 10.12.2022Športové

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa usadila na čele po 1. kole sobotného obrovského slalomu Svetového pohára.

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

16:10 20.11.2022Športové

Holandský pretekár Max Verstappen z tímu Red Bull zvíťazil na Veľkej cene Abú Zabí, záverečných 22. pretekoch sezóny F1.

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

16:21 15.11.2022Športové

"Cítila som sa úplne prázdna,“ uviedla Vlhová pre Blick.

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

8:36 03.10.2022Športové

Divák nedeľňajšieho zápasu amerického futbalu medzi tímami NFL Pittsburgh Steelers a New York Jets zomrel po páde na eskalátore na štadióne Acrisure.