• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Sobota, 18.5.2024Meniny má Viola
22°Bratislava

Velits absolvoval preteky po zranení, želá si návrat formy

  • 15:33 13.07.2015
  • BRATISLAVA
Velits absolvoval preteky po zranení, želá si návrat formy

Cyklista Peter Velits (BMC Racing) na pretekoch Okolo Rakúska nemal výkonnostný cieľ, chcel iba dokončiť.

Tri mesiace po operačnom zákroku na ľavej nohe potreboval najmä otestovať, či je schopný dostať sa do pretekového tempa. Po slabšom úvode, keď sa po prológu prepadol až na 158. miesto, sa postupne zlepšoval a osemetapové preteky ukončil na 74. priečke celkového poradia.

Odporúčame:

Velits sa vracia do súťažného kolotoča, pôjde neznámy pretek


Na Vuelte by nemal chýbať

"Bolo to také, ako som očakával. Prvé dni veľmi ťažké, lebo som z toho súťaženia úplne vypadol, ale postupne sa to zlepšovalo. Na záver som sa už cítil dobre, nebol som po etapách´rozbitý´, dobre som regeneroval a postupne sa to celé zlepšovalo," uviedol Peter Velits.

Trojnásobný majster sveta v tímovej časovke potrebuje teraz odjazdiť čo najviac pretekov, aby bol na prelome augusta a septembra dobre nachystaný na Vueltu. Účasť na záverečných pretekoch tzv. Grand Tours by mu zrejme nemala ujsť, hoci definitíva to ešte zďaleka nie je.

"Čím viac pretekov pôjdem, tým to bude lepšie. O týždeň ma čakajú Okolo Valónska a potom Okolo Poľska. Teším sa na to, už len aby sa vrátila forma. Pokiaľ ide o Vueltu, mám ju v pláne. Ak sa nič špeciálne nestane, nemal by som tam chýbať," vyhlásil P. Velits.

Jeho tím uspel v časovke na Tour de France

Krátko sa vyjadril aj k aktuálnej cyklistickej slávnosti Tour de France, kde v nedeľu jeho kolegovia z BMC vyhrali tímovú časovku a líder družstva Tejay van Garderen je celkovo druhý o 12 sekúnd za Chrisom Froomom.

"Prvý týždeň s viacerými zaujímavými koncovkami etáp bol stresujúci a nebezpečný. Dobre sa mi to sledovalo v televízii, ale občas to muselo byť poriadne nebezpečné. Tímová časovka bola krátka, ale s troma stúpaniami veľmi náročná. Som rád, že sme víťazstvom potvrdili, že máme formu. Tejay van Garderen má za sebou veľmi dobrý prvý týždeň. Je na tom oveľa lepšie ako pred rokom a teraz je už len na ňom, ako zvládne kopce. Momentálne najväčší favorit je u mňa Froome, ktorý útočí a je pri chuti," glosoval Peter Velits.
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

18:05 25.01.2023Športové

Majstrovstvá Európy futbalistov 21 rokov sa v roku 2025 uskutočnia na Slovensku. Rozhodol o tom Výkonný výbor Európskej futbalovej únie na stredajšom zasadnutí vo švajčiarskom Nyone.

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu:

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu: "Veľmi ťažké podmienky"

11:35 10.12.2022Športové

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa usadila na čele po 1. kole sobotného obrovského slalomu Svetového pohára.

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

16:10 20.11.2022Športové

Holandský pretekár Max Verstappen z tímu Red Bull zvíťazil na Veľkej cene Abú Zabí, záverečných 22. pretekoch sezóny F1.

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

16:21 15.11.2022Športové

"Cítila som sa úplne prázdna,“ uviedla Vlhová pre Blick.

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

8:36 03.10.2022Športové

Divák nedeľňajšieho zápasu amerického futbalu medzi tímami NFL Pittsburgh Steelers a New York Jets zomrel po páde na eskalátore na štadióne Acrisure.