• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Utorok, 30.4.2024Meniny má Anastázia
19°Bratislava

Bratislavčania pozor, pripravte sa na obmedzenia v MHD

  • 16:53 10.07.2015
  • BRATISLAVA
Bratislavčania pozor, pripravte sa na obmedzenia v MHD

Dopravný podnik Bratislava upozorňuje na nadchádzajúce výluky v mestskej hromadnej doprave (MHD). Cez víkend sa musia obyvatelia a návštevníci mesta pripraviť na výluku električiek v úseku od zastávky Blumentál po Vozovňu Krasňany. Od pondelka (13. júla) obmedzí dopravu liniek 31, 39, 94 a N55 čiastočná uzávierka križovatky ulíc Imricha Karvaša a Radlinského. Agentúru SITA o tom informovala hovorkyňa Dopravného podniku Bratislava Adriana Volfová.

Odporúčame:

Električky budú po Štúrovej ulici jazdiť obojsmerne


Jazdiť bude náhradná autobusová linka X3

V dňoch 11. a 12. júla nebudú premávať električky v úseku od zastávky Blumentál po Vozovňu Krasňany. Dôvodom je výstavba priecestia pri Kominárskej ulici. Dopravu na račianskej radiále budú cez víkend zabezpečovať linky č. 3, 5, 8 a X3. Náhradná električková linka č. 3 bude premávať v úseku Rača - Vozovňa Krasňany, jazdiť bude podľa osobitného cestovného poriadku a premávať bude celodenne v 7- až 8-minútových intervaloch.

Náhradná autobusová linka X3 bude zabezpečovať dopravu od Vozovne Krasňany k zastávke Blumentál. Tiež bude premávať v 7- až 8-minútových intervaloch, podľa osobitného cestovného poriadku. Na zastávke Vozovňa Krasňany sa budú vodiči električiek a autobusov čakať. Električková linka 5/8 bude premávať po spojenej trase a zabezpečí dopravu do Dúbravky a Ružinova.

Počas výluky bude tento spoj premávať z Dúbravky cez Saratovskú, Karloveskú, Nábrežie arm. gen. L. Svobodu, tunel, Kapucínsku, Obchodnú, Radlinského, Blumentál, Vazovovu, Krížnu, Trnavské mýto, Ružinov. Linka č. 5/8 bude premávať podľa štandardných cestovných poriadkov v 15-minútovom intervale. "Upozorňujeme cestujúcu verejnosť, že môže dôjsť k odchýlkam, keďže ide o odklonovú trasu tejto linky," upozorňuje za Dopravný podnik Bratislava Volfová.

Pre modernizáciu električkovej trate čiastočne uzavrú križovatku

Ďalšie dopravné obmedzenia čakajú na cestujúcich od pondelka 13. júla. Tentoraz bude pre modernizáciu električkovej trate Radlinského-Štefanovičova čiastočne uzavretá križovatka ulíc Imricha Karvaša a Radlinského. Obmedzenia sa dotknú autobusových liniek č. 31, 39, 94 a N55 a potrvajú približne štyri až päť týždňov.

Autobusové linky č. 31, 39 a N55 budú premávať v smere na Trnavské mýto, Súhvezdnú a do Rače z Námestie 1. mája odklonom na Kollárovo námestie, zastavia na zastávke trolejbusov Kollárovo nám., ktorá bude náhradnou zastávkou za zastávku Nám. 1. mája. Následne pôjdu autobusy cez Radlinského ulicu a od zastávky Blumentál už pôjdu po stálej trase.

Linka č. 94 bude počas výluky premávať v centre mesta po skrátenej trase po náhradnú konečnú zastávku Slovenská technická univerzita na Radlinského ulici. Linka bude v centre mesta premávať z Námestia slobody smerom na ulicu Imricha Karvaša a na Radlinského ulicu, kde za zastávkou električiek zastaví na náhradnej zastávke STU, ktorá je priebežnou konečnou zastávkou a odtiaľ pôjde naspäť do Petržalky cez Kollárovo námestie.
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Po zrážke troch áut uzatvorili cestu

Po zrážke troch áut uzatvorili cestu

DNES - 8:04Domáce

Ranná dopravná nehoda mala šiestich účastníkov.

Blanár rokoval s eurokomisárkou Urpilainenovou aj o nelegálnej migrácii

Blanár rokoval s eurokomisárkou Urpilainenovou aj o nelegálnej migrácii

DNES - 6:06Domáce

Európske otázky, dianie na Ukrajine i strategická iniciatíva Globálna brána boli hlavnými témami rokovaní Juraja Blanára a eurokomisárky pre medzinárodné partnerstvá Jutty Urpilainenovej.

Sólymos kritizuje zastavenie sanácie skládky vo Vrakuni, Taraba avizuje riešenie

Sólymos kritizuje zastavenie sanácie skládky vo Vrakuni, Taraba avizuje riešenie

VČERA - 20:02Domáce

Exminister životného prostredia a predseda mimoparlamentného Mosta-Híd 2023 László Sólymos kritizuje zastavenie sanácie environmentálnej záťaže v bratislavskej Vrakuni.

Dolinková: Rázsochy sú zlyhaním vlád, pre ktoré Dvořák a Krajčí pracovali

Dolinková: Rázsochy sú zlyhaním vlád, pre ktoré Dvořák a Krajčí pracovali

VČERA - 18:08Domáce

Ministerka zdravotníctva hovorí v súvislosti s opozičnou iniciatívou na jej odvolanie o "úbohom politikárčení" a zúfalstve poslancov Mareka Krajčího a Oskara Dvořáka.

PS, KDH a hnutie Slovensko zbierajú podpisy na odvolanie Zuzany Dolinkovej

PS, KDH a hnutie Slovensko zbierajú podpisy na odvolanie Zuzany Dolinkovej

VČERA - 15:23Domáce

Opozičné PS, KDH a hnutie Slovensko spoločne zbierajú podpisy na odvolanie ministerky zdravotníctva Zuzany Dolinkovej (Hlas-SD) z funkcie.