• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Štvrtok, 2.5.2024Meniny má Žigmund
15°Bratislava

Galavečer Hokejista roka zrušili, hokejisti odmietali účasť

  • 11:12 10.07.2015
  • BRATISLAVA
Galavečer Hokejista roka zrušili, hokejisti odmietali účasť

Slávnostný večer Hokejista roka sa v auguste neuskutoční. Rozhodol o tom výkonný výbor Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) na základe zistenia, že viacerí laureáti ocenení neplánujú na galavečer prísť. Slávnosť sa pôvodne plánovala na sobotu 1. augusta. Informuje o tom zväzový web.

Finančné prostriedky, ktoré mali vynaložiť na prípravu podujatia, rozdelia medzi mládež v hokejových kluboch. "Toto rozhodovanie nebolo ľahké, ale chceme hokej spájať a nie rozdeľovať. Pokiaľ niektorí hráči verejne deklarujú, že na slávnosť neprídu, rešpektujeme to. Je to ich rozhodnutie. Ľúto nám je predovšetkým fanúšikov, najmä pre ktorých mal byť tento galavečer. Rozhodli sme sa financie rozdeliť mládežníckym klubom. Ocenenia, samozrejme, víťazom doručíme," povedal na zväzovom webe generálny sekretár SZĽH Róbert Pukalovič a dodal, že rozhodnutie výboru bolo jednomyseľné.

Odporúčame:

Hossa bojkotuje galavečer Hokejista roka, nebude jediný

Lintner chystá protiútok, podarí sa mu zosadiť Nemečka?


Viacerí hráči sa rozhodli bojkotovať vyhlásenie prestížnej domácej ankety, keďže sa im nepáči rozhodnutie v prezidentských voľbách na nedávnom kongrese SZĽH. Delegáti potvrdili vo funkcii Igora Nemečka a nezvolili Richarda Lintnera. "Výkonný výbor vyjadril presvedčenie, že hráči pochopia, že zväz je tu pre hokej a hokejistov a nie proti nim," uvádza sa na zväzovom webe.

"Robím v hokeji a pre hokej už 16 rokov a každému - vrátane všetkých hokejových reprezentantov sa môžem pokojne pozrieť do očí. Mrzí ma to, čo sa teraz deje, nerozumiem tomu, ale verím, že tieto emócie, ktoré naozaj nikomu a v ničom nepomáhajú, skončia," povedal prezident SZĽH Igor Nemeček. Dodal, že denne cíti podporu väčšiny slovenskej hokejovej verejnosti aj medzinárodných kolegov.
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

18:05 25.01.2023Športové

Majstrovstvá Európy futbalistov 21 rokov sa v roku 2025 uskutočnia na Slovensku. Rozhodol o tom Výkonný výbor Európskej futbalovej únie na stredajšom zasadnutí vo švajčiarskom Nyone.

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu:

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu: "Veľmi ťažké podmienky"

11:35 10.12.2022Športové

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa usadila na čele po 1. kole sobotného obrovského slalomu Svetového pohára.

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

16:10 20.11.2022Športové

Holandský pretekár Max Verstappen z tímu Red Bull zvíťazil na Veľkej cene Abú Zabí, záverečných 22. pretekoch sezóny F1.

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

16:21 15.11.2022Športové

"Cítila som sa úplne prázdna,“ uviedla Vlhová pre Blick.

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

8:36 03.10.2022Športové

Divák nedeľňajšieho zápasu amerického futbalu medzi tímami NFL Pittsburgh Steelers a New York Jets zomrel po páde na eskalátore na štadióne Acrisure.