Sedem chutí piva ulahodí návštevníkom Gurmán Festu
- 13:53 18.06.2015
- BRATISLAVA

Na výnimočných kombináciách piva s jedlom si budú môcť pochutnávať všetci tí, ktorí v termíne 19.-21. júna zavítajú do areálu Dostihového závodiska v Petržalke na Gurmán Feste. Hlavným partnerom podujatia lákajúceho tisíce labužníkov je Zlatý Bažant, vďaka ktorému zažije festival chutí unikátne gastronomické obohatenie. V zóne Zlatého Bažanta bude pre účastníkov pripravený stan Sedem chutí piva, v ktorom môžu až do nedele objavovať chute jedál ideálne ladiace s pivom. Degustačné menu s pivom zostavil šéfkuchár Laci Hornáček podľa programu Sedem chutí piva spoločnosti HEINEKEN Slovensko. Program už viac ako rok vzdeláva pivárov a gurmánov v rôznorodých chutiach piva a jeho správnom kombinovaní s jedlom, a rozvíja tak pivnú kultúru na Slovensku.
Široká ponuka pív však nie je zďaleka jediným obohatením festivalu. V rámci svojho programu pripravil Zlatý Bažant aj gastronomicko-pivnú časť v stane Sedem chutí piva. Gurmáni a pivní fajnšmekri tu môžu degustovať jedlá zo štvorchodového menu, ktoré vytvoril šéfkuchár a odborník na párovanie piva s jedlom Laci Hornáček. Ku každému jedlu dostanú návštevníci festivalu aj deci piva, ktoré pre nich vybral obchodný sládok pivovaru v Hurbanove Karol France. Môžu si tak doslova na vlastnom jazyku otestovať pravidlá párovania piva a jedla podľa programu Sedem chutí piva, ktorý približuje gurmánom pestrý svet tisícov pivných chutí prostredníctvom zjednotenia do siedmich chuťových kategórií.
Tých, ktorí to s pivným gurmánstvom myslia vážne, určite zaujme praktická prezentácia programu Sedem chutí piva priamo na hlavnom pódiu festivalu. Šéfkuchár Laci Hornáček tu v sobotu 20. júna o 16:00 hod. pripraví naživo pred očami návštevníkov dve gurmánske špeciality, ktoré skombinuje s dvomi rôznymi druhmi pív Zlatý Bažant. "Gurmán Fest je výborná príležitosť, ako môžeme náš vzdelávací program Sedem chutí piva priniesť opäť bližšie k tým, ktorých téma pivného someliérstva a piva v gastronómii zaujíma – či už sú to klasickí pivári, ľudia vyhľadávajúci nové a zaujímavé chuťové variácie, alebo gastronomickí profesionáli," hovorí Monika Kottmanová, Development Manager HEINEKEN Slovensko.
Zlatý Bažant nebude chýbať na festivale ani v špecializovanom Stane nápojov. Obchodný sládok Karol France tu má dvakrát denne počas piatka aj soboty pripravenú prezentáciu Umenie čapovať s podtitulom "Navariť pivo je veda, ale správne ho načapovať je umenie". Pivárov iste zaujmú praktické ukážky techník čapovania v podaní naslovovzatého odborníka.
Menu Sedem chutí piva na Gurmán Feste 2015
• Kanapka s pestom zo sušených paradajok a mozzarellou s pivom Zlatý Bažant Pšeničné
• Ražník z kuracej pečene v oravskej slaninke s pivom Zlatý Bažant Marcové
• Grilované kura Tabaco, paradajky s ovčím syrom a kôprom s pivom Zlatý Bažant 10%
• Čokoládový brownies s marhuľovo mätovým coulis s pivom Zlatý Bažant Tmavé

Aké dámske topánky budú v móde na jar 2025?
Členkové čižmy sú ideálnou obuvou do jarného počasia. Sú ideálne pre elegantný aj menej formálny štýl.

Ako BLIK uľahčuje online nakupovanie na Slovensku? Rýchlosť a komfort online platieb
Online nakupovanie je čoraz populárnejšie na celom svete a ani Slovensko nie je výnimkou.

Ktoré práce pri renovácii bytu alebo domu prenechať profesionálom?
Hoci si mnohí myslia, že väčšinu prác týkajúcich sa renovácie bytu alebo domu zvládnu sami, čím si ušetria peniaze, nie je to tak.

Interní a externí účtovníci: Čo je pre vašu spoločnosť najlepšie?
Každá spoločnosť, malá aj veľká, rieši rovnakú otázku - kto bude zodpovedný za vedenie účtovníctva a miezd? Mali by ste zamestnať vlastného účtovníka alebo sa spoľahnúť na externú spoločnosť?

4 seriály inšpirované skutočnými udalosťami, ktoré vás chytia
Chcete sa ponoriť do fascinujúceho sveta skutočných príbehov prenesených na televíznu obrazovku?