• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Nedeľa, 28.4.2024Meniny má Jarmila
21°Bratislava

RTVS vsadí cez leto na romantiku, takto zmení program

  • 7:05 14.06.2015
  • BRATISLAVA
RTVS vsadí cez leto na romantiku, takto zmení program

Sobotné relácie verejnoprávnej televízie Nečakané stretnutia, Pravdivé príbehy a Neskoro večer budú mať vzhľadom na letné šetrenie prostriedkov na výrobu dvojmesačnú pauzu. Vyplýva to z letnej vysielacej štruktúry RTVS, ktorú na dnešnom zasadnutí prerokovali a vzali na vedomie členovia Rady Rozhlasu a televízie Slovenska. Na Jednotke sa budú snažiť divákov namiesto týchto relácií zaujať romantickými filmami. Prvú augustovú sobotu odvysielajú priamy prenos z udeľovania cien najlepším hokejistom roka.

Piatky budú tradične vyhradené zábave.

V pondelok večer plánuje Jednotka aj v lete vysielať európske kinofilmy, medzi nimi napríklad Rozum a cit, Vojvodkyňa, Tristan a Izolda či Sicílska rebelka. V utorok chcú zachovať programové okno zábavy a preto do hlavného vysielacieho času vybrali to najlepšie z relácie Nikto nie je dokonalý. Pokračovať budú s reláciou Slovensko chutí, ktorá sa sústreďuje na tradičné recepty. V stredu večer počíta Jednotka s vysielaním seriálu Bez hraníc, ktorý mal premiéru minulý rok.

Filmy plánuje Jednotka zaradiť do vysielania vo štvrtok večer. Piatky budú tradične vyhradené zábave. Verejnoprávna televízia sa rozhodla natočiť pre tento deň pokračovanie relácie Naj dedinka. Denné vysielanie nadväzuje na relácie a programy jarnej štruktúry. Pred Správami RTVS o 19:00 budú vysielať reprízové epizódy 5 proti 5 či Duel.

Dvojka si začiatkom júla pripomenie sviatok Cyrila a Metoda tradičným Večerom ľudí dobrej vôle. Športových divákov potešia od 4. júla do 26. júla prenosy z Tour de France. Dvojka k cyklistickým pretekom zaradí aj minidokumenty o francúzskych regiónoch Chuťovky z "tourovky". Prázdninujúcim deťom budú patriť rána v rámci Leta s telkou. Do ranného detského bloku zaradili od pondelka do piatka napríklad 26-dielny akvizičný seriál Mozart a jeho skupina. Každý večer po 21:00 počas celého leta pozýva Dvojka divákov aj do Letného kina, v ktorom prinesie výber repríz aj premiéry filmov slovenskej, európskej aj svetovej produkcie.

Vo víkendovej štruktúre sa neobjaví ani relácia Sobotné dialógy

V Rádiu Slovensko nahradí hudba reláciu Nočná pyramída, ktorú počas leta nebudú vysielať. V letnej programovej štruktúre Rádia Slovensko nebude ani relácia Z prvej ruky. Vysielať sa bude len aktuálne vo výnimočných prípadoch, keď vznikne závažná spoločensko-politická téma. Vo víkendovej štruktúre sa neobjaví ani relácia Sobotné dialógy. Relácie Vec verejná, Pálenica, Dvojbodky či Encyklopédia spravodlivých budú reprízovať.

Rádio Slovensko sa zároveň zúčastní na projekte živého vysielania a organizovania akcií z terasy pod pyramídou. Prvé takéto vysielanie je naplánované na koniec júna. Na terase pod pyramídou plánujú v lete zorganizovať aj dva koncerty relácie Naša hudba naživo, 23. júla to bude napríklad koncert skupiny Polemic. Rádio Slovensko každý piatok zoznámi poslucháčov aj s desiatimi vytypovanými slovenskými cyklotrasami v relácii Najkrajšie cyklotrasy s Rádiom Slovensko. Vysielanie počas pracovných dní v lete obohatí aj rubrika Kam na Slovensku, v ktorej budú hovoriť o dovolenkových možnostiach na Slovensku.

Rádio Devín prinesie od 6. júla do 26. augusta aj 40 reportáží z rôznych európskych a svetových krajín v cykle Výnimočnosti či cyklus 10 rozhovorov s finalistami Anasoft litera v sobotu v rubrike Zaujalo nás.

Rádio FM ovplyvňujú predovšetkým letné hudobné festivaly, rádio nadviazalo spoluprácu s relevantnými festivalmi. Rozpočet však rádiu dovoľuje mať vlastný stage iba na jednom festivale. Tak ako po minulé roky ním bude festival Pohoda v Trenčíne.
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Múzeum Louvre zvažuje vystavenie Mony Lisy v samostatnej sále

Múzeum Louvre zvažuje vystavenie Mony Lisy v samostatnej sále

DNES - 5:38Kultúra

Múzeum Louvre v Paríži začalo s francúzskym ministerstvom kultúry diskusiu o zlepšení podmienok vystavovania slávneho portrétu Mony Lisy.

Slovenský herec Maroš Kramár slávi 65. narodeniny

Slovenský herec Maroš Kramár slávi 65. narodeniny

6:14 26.04.2024Kultúra

Patrí k najobľúbenejším hercom nielen na Slovensku, ale aj v Českej republike. Stvárnil viac než stovku filmových a televíznych úloh.

Pred 90 rokmi sa narodil obľúbený český herec Josef Somr

Pred 90 rokmi sa narodil obľúbený český herec Josef Somr

8:57 15.04.2024Kultúra

Patril medzi najvýraznejšie osobnosti svojej hereckej generácie. Desiatky rokov bol jedným z najobsadzovanejších českých hercov.

Karel Kryl, popredný predstaviteľ protestsongu, sa narodil pred 80 rokmi

Karel Kryl, popredný predstaviteľ protestsongu, sa narodil pred 80 rokmi

6:37 12.04.2024Kultúra

Od narodenia Karla Kryla, pesničkára a básnika, jedného z najvýznamnejších predstaviteľov protestsongu v bývalom Československu, uplynie dnes 80 rokov.

Československý zlatý slávik Peter Nagy slávi 65. narodeniny

Československý zlatý slávik Peter Nagy slávi 65. narodeniny

6:14 09.04.2024Kultúra

Sám si stále hovorí, že je pesničkár. Dnes patrí medzi popredné osobnosti československej a slovenskej hudobnej scény. Prešovský rodák Peter Nagy oslávi 65. narodeniny.