• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Piatok, 3.5.2024Meniny má Galina
13°Bratislava

Reprezentácia sa pripravuje na Macedónsko, skúsení chýbajú

  • 17:49 10.06.2015
  • SENEC
Reprezentácia sa pripravuje na Macedónsko, skúsení chýbajú

Tréner slovenskej reprezentácie Ján Kozák mal na "ostrom” stredajšom zraze v Senci pred blížiacim sa stretnutím s Macedónskom (v nedeľu 14. júna o 20.45 v Žiline) v kvalifikácii o postup na budúcoročné majstrovstvá Európy do Francúzska k dispozícii všetkých 23 futbalistov z konečnej nominácie, ktorú oznámil v utorok. Podľa 61-ročného kouča sú všetci zdravotne v poriadku a zúčastnia sa v stredu od 18.00 hodiny na tréningu.

Hráčov trápia zdravotné problémy

A-mužstvo SR začalo s prípravou na Macedónsko už minulú stredu. "Kemp bol potrebný. Niektorí chlapci skončili v kluboch skôr, iní neskôr. Potrebovali sme ich udržať v kondícii, resp. naštartovať, aby sme sa mohli všetci spoločne skoncentrovať na kvalifikačný zápas,” zhodnotil Ján Kozák.

Už dávnejšie bolo známe, že v júnovom asociačnom termíne budú absentovať stopér Ján Ďurica a krídelník Stanislav Šesták: "Skúsení hráči v kolektíve chýbajú, spoločnými silami sa ich pokúsime nahradiť. V hlave mám viac riešení základnej zostavy."

Odporúčame:

Slovenskí futbalisti atakujú svoje maximum v rebríčku FIFA

Tréner Kozák privítal reprezentantov, ostrý zraz bude neskôr

Tréner Kozák oznámil konečnú nomináciu na Macedónsko


Niektorí nominovaní mali zdravotné problémy, brankára Matúša Kozáčika trápil zapálený lakeť. "Bral som antibiotiká, cítim sa však dobre, do nedeľňajšieho zápasu by som mal byť fit," uviedol 31-ročný gólman českého majstra Viktorie Plzeň.

Pozitívne správy sa týkajú aj stredopoliara Juraja Kucku, šéf realizačného tímu SR na tlačovej besede referoval tiež o aktuálnom stave útočníka Adama Nemca a ľavého obrancu či záložníka Dušana Šventa.

Žilinský štadión je vypredaný

"Nemcovo zranenie by nemalo byť vážne, absolvoval magnetickú rezonanciu, v členku nemá nič poškodené, len je to bolestivé. Švento mal päť dní individuálny prístup. Ťažkosti ho trápili dlhodobejšie, ale posledné stretnutie uplynulej nemeckej ligovej sezóny odohral celé, " skonštatoval Kozák.

Žilinský štadión bude v nedeľu beznádejne vypredaný. "Som rád, že záujem o slovenskú reprezentáciu je veľký. Tešíme sa na fanúšikov, v Žiline je skvelá atmosféra, miestni rozumejú tejto hre. Urobíme v príprave aj dueli maximum, aby odchádzali spokojní,” zaviazal sa rodák z Matejoviec nad Hornádom Kozák.

Slovensko je lídrom C-skupiny spomenutého kvalifikačného cyklu, z piatich doterajších vystúpení nazbieralo plný počet 15 bodov za víťazstvá na Ukrajine (1:0), doma so Španielskom (2:1), na pôde Bieloruska (3:1), Macedónska (2:0, góly: Juraj Kucka, Adam Nemec) a doma s Luxemburskom (3:0).

Macedónsko povedie nový kormidelník

Tímu Macedónska patrí po polovici eliminácie s troma bodmi predposledná piata priečka: hneď na úvod podľahlo v Španielsku (1:5), nasledovalo dosiaľ jediné víťazstvo doma nad Luxemburskom (3:2), potom prišli tri prehry: na Ukrajine (0:1) a dve v domácom prostredí - spomenutá so Slovenskom (0:2) a koncom marca s Bieloruskom (1:2).

"Sme iba v prvom polčase kvalifikácie. Odvetná časť je vždy náročnejšia. Očakávam ťažkých päť súbojov. Aby sme mali istotu postupu, musíme tri zvládnuť,” skonštatoval Ján Kozák.

"Doterajší plný bodový zisk je určite veľmi príjemný, na druhej strane, v takejto situácii sme dosiaľ ešte neboli. Musíme ísť od zápasu k zápasu, dúfam, že nám opäť pomôžu diváci a duel s Macedónskom zvládneme k našej spokojnosti," doplnil 28-ročný Peter Pekarík, pravý bek Herthy Berlín v I. bundeslige.

Macedónsko v Žiline povedie nový kormidelník Ljubinko Drulovič. "V Skopje nás potrápili. Mám skúsenosti s balkánskymi hráčmi, sú veľmi talentovaní z individuálnej stránky. Zmena lodivoda im dodala motiváciu, je to pre nich nová výzva. Musíme sa na to pripraviť,” dvihol varovný prst Ján Kozák.

Konečná 23-členná nominácia slovenskej futbalovej reprezentácie na stretnutie proti Macedónsku v C-skupine kvalifikácie o postup na ME 2016 do Francúzska (hrá sa v nedeľu 14. júna o 20.45 v Žiline):

Brankári: Ján Mucha (Arsenal Tula/Rus.), Matúš Kozáčik (FC Viktoria Plzeň/ČR), Ján Novota (SK Rapid Viedeň/Rak.)
Obrancovia: Peter Pekarík (Hertha BSC Berlín/Nem.), Martin Škrtel (FC Liverpool/Angl.), Ľubomír Michalík (FC DAC 1904 Dunajská Streda), Tomáš Hubočan (Dinamo Moskva/Rus.), Dušan Švento (1. FC Kolín nad Rýnom/Nem.), Kornel Saláta (ŠK Slovan Bratislava), Lukáš Tesák (Arsenal Tula/Rus.)
Stredopoliari: Viktor Pečovský (MŠK Žilina), Juraj Kucka (FC Janov/Tal.), Patrik Hrošovský (FC Viktoria Plzeň/ČR), Róbert Mak (PAOK Solún/Gréc.), Marek Hamšík (SSC Neapol/Tal.), Ondrej Duda (Legia Varšava/Poľ.), Vladimír Weiss (SC Lekhwiya/Kat.), Miroslav Stoch (FC Al-Ain/SAE), Ján Greguš (FK Baumit Jablonec/ČR), Michal Ďuriš (FK Mladá Boleslav/ČR)
Útočníci: Adam Nemec (FC New York City/USA), Martin Jakubko (Amkar Perm/Rus.), Filip Hološko (Caykur Rizespor/Tur.)

Realizačný tím:
Tréner: Ján Kozák
Asistent trénera: Štefan Tarkovič
Tréner brankárov: Miroslav Seman
Kondičný tréner: Martin Rusňák
Lekári: Ján Baťalík, Vladimír Pener
Fyzioterapeuti: Marián Drinka, Peter Hečko
Masér: Mário Prelovský
Kustód: Ján Beniak
Videoanalytik: Michal Slyško
Technický vedúci: Róbert Tomaschek
Zdroj: SITA
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

18:05 25.01.2023Športové

Majstrovstvá Európy futbalistov 21 rokov sa v roku 2025 uskutočnia na Slovensku. Rozhodol o tom Výkonný výbor Európskej futbalovej únie na stredajšom zasadnutí vo švajčiarskom Nyone.

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu:

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu: "Veľmi ťažké podmienky"

11:35 10.12.2022Športové

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa usadila na čele po 1. kole sobotného obrovského slalomu Svetového pohára.

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

16:10 20.11.2022Športové

Holandský pretekár Max Verstappen z tímu Red Bull zvíťazil na Veľkej cene Abú Zabí, záverečných 22. pretekoch sezóny F1.

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

16:21 15.11.2022Športové

"Cítila som sa úplne prázdna,“ uviedla Vlhová pre Blick.

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

8:36 03.10.2022Športové

Divák nedeľňajšieho zápasu amerického futbalu medzi tímami NFL Pittsburgh Steelers a New York Jets zomrel po páde na eskalátore na štadióne Acrisure.