• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Sobota, 18.5.2024Meniny má Viola
21°Bratislava

Video: Saganov exkolega sa dočkal triumfu na Giro d´Italia

  • 19:51 10.05.2015
  • JANOV
Video: Saganov exkolega sa dočkal triumfu na Giro d´Italia

Bývalý tímový kolega Petra Sagana Elia Viviani sa stal víťazom 2. etapy cyklistických pretekov Giro d´Italia, ktorá viedla z Albengy do Janova a merala 177 km.

Jazdec tímu Sky sa presadil v záverečnom špurte pelotónu a radoval sa z prvého triumfu na pretekoch Grand Tour. V koncovke Viviani zdolal Holanďana Morena Hoflanda, tretí skončil André Greipel. V celkovom poradí sa do ružového trička dostal Austrálčan Michael Matthews, ktorý vymenil na čele celkového poradia tímového kolegu z Orica GreenEdge a krajana Simona Gerransa.


Rovinatá etapa mala očakávaný scenár, nechýbali úniky jazdcov, ktorí nemajú šancu uspieť v celkovom poradí. Šprintérske tímy si všetko kontrolovali a malo sa rozhodovať v koncovke. Záver ovplyvnilo viacero pádov, pelotón sa rozdelil na menšie skupiny.

Šprintéri nemali dostatok jazdcov na vytvorenie typických vláčikov a záverečný špurt bol preto dlho otvorený. "Je to neuveriteľné. V novom tíme mám veľkú motiváciu. Chceme vyhrať celkové poradie na Gire a máme tu najmä pretekárov pre Richieho Porteho. Dnes však urobili skvelú prácu pre mňa. Vedel som, že Hofland bude dobre špurtovať. Greipel sa spoliehal na príliš dlhý šprint, bolo to však do kopca. Ja som si počkal na posledný moment a vyšlo to," povedal v prvej televíznej reakcii Viviani.

Výsledky - cyklistické preteky Giro d´Italia:

2. etapa (Albenga - Janov, 177 km): 1. Elia Viviani (Tal.) Sky 4:13:18 h, 2. Moreno Hofland (Hol.) LottoNL-Jumbo, 3. André Greipel (Nem.) Lotto Soudal, 4. Luka Mezgec (Slovin.) Giant-Alpecin, 5. Alessandro Petacchi (Tal.) Southeast, 6. Giacomo Nizzolo (Tal.) Trek Factory všetci čas ako víťaz

Poradie po 2. etape: 1. Michael Matthews (Aus.) Orica GreenEdge 4:32:44 h, 2. Simon Gerrans (Aus.) Orica GreenEdge, 3. Simon Clarke (Aus.) Orica GreenEdge, 4. Esteban Chaves (Kol.) Orica GreenEdge všetci rovnaký čas, 5. Roman Kreuziger (ČR) Tinkoff-Saxo, 6. Alberto Contador (Šp.) Tinkoff-Saxo obaja +7 s
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

18:05 25.01.2023Športové

Majstrovstvá Európy futbalistov 21 rokov sa v roku 2025 uskutočnia na Slovensku. Rozhodol o tom Výkonný výbor Európskej futbalovej únie na stredajšom zasadnutí vo švajčiarskom Nyone.

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu:

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu: "Veľmi ťažké podmienky"

11:35 10.12.2022Športové

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa usadila na čele po 1. kole sobotného obrovského slalomu Svetového pohára.

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

16:10 20.11.2022Športové

Holandský pretekár Max Verstappen z tímu Red Bull zvíťazil na Veľkej cene Abú Zabí, záverečných 22. pretekoch sezóny F1.

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

16:21 15.11.2022Športové

"Cítila som sa úplne prázdna,“ uviedla Vlhová pre Blick.

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

8:36 03.10.2022Športové

Divák nedeľňajšieho zápasu amerického futbalu medzi tímami NFL Pittsburgh Steelers a New York Jets zomrel po páde na eskalátore na štadióne Acrisure.