• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Štvrtok, 2.5.2024Meniny má Žigmund
14°Bratislava

Chárov Boston bojuje o ôsme play-off v rade napriek únave

  • 12:39 30.03.2015
  • BOSTON
Chárov Boston bojuje o ôsme play-off v rade napriek únave

Hokejistom tímu Boston Bruins sa s vypätím všetkých síl darí držať v tabuľke Východnej konferencie zámorskej NHL na ôsmom mieste, ktoré "medveďom" zaručuje postup do play-off.

Boston urobil dôležitý krok

V súčasnosti majú Bruins na svojom konte 89 bodov, o tri viac ako deviata Ottawa. Na Senators však do konca základnej časti čaká ešte sedem duelov, kým Boston sa predstaví už len v šiestich. "Bojujeme o každučký bodík. Všetky sa rátajú. Nemôžeme ovplyvniť výsledky iných duelov, preto sa musíme sústrediť na svoje výkony," povedal pre Boston Herald slovenský kapitán mužstva Zdeno Chára.

Počas ostatného víkendu urobil Boston dôležitý krok k vyraďovacej časti o Stanleyho pohár, keď naplno bodoval v oboch vystúpeniach. Najprv v sobotu zdolal už istého postupujúceho do play-off New York Rangers 4:2 a o deň neskôr uspel aj v Raleigh proti Caroline 2:1 po predĺžení. "Máme za sebou veľmi dôležitý zápas. Obe mužstvá hrali aj v sobotu. My aj Carolina sme na ľade tvrdo pracovali a veľa obetovali. Keďže stretnutie dospelo do predĺženia, bolo to kto z koho, no my sme napokon našli cestu k víťazstvu," doplnil skúsený bek.

Trénera poteľil zisk bodov

Nedeľňajší triumf nad Hurricanes zariadil 37 sekúnd pred koncom predĺženia český mladík David Pastrňák svojím desiatym gólom v sezóne. "Snažil som sa len trafiť bránku. Mieril som do hornej časti, pretože gólman súpera sa musel presúvať. Nešlo to až tak vysoko, ako som plánoval, no puk vošiel dovnútra," poznamenal 18-ročný rodák z Havířova.

Trénera Bruins Clauda Juliena najviac potešil zisk dvoch bodov, to je v súčasnosti podľa neho najdôležitejšie. "V predchádzajúcich zápasoch sme hrali dobre, no nie vždy sa nám podarilo zvíťaziť. Teraz nás najviac zaujímajú výsledky. Dnešok isto nebol ideálny, no som hrdý na chlapcov, pretože ukázali nasadenie a chuť bojovať napriek únave," doplnil kouč Julien.

Boston bojuje o ôsmy prienik do play-off v rade, naposledy sa to "medveďom" nepodarilo v ročníku 2006/2007.
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

18:05 25.01.2023Športové

Majstrovstvá Európy futbalistov 21 rokov sa v roku 2025 uskutočnia na Slovensku. Rozhodol o tom Výkonný výbor Európskej futbalovej únie na stredajšom zasadnutí vo švajčiarskom Nyone.

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu:

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu: "Veľmi ťažké podmienky"

11:35 10.12.2022Športové

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa usadila na čele po 1. kole sobotného obrovského slalomu Svetového pohára.

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

16:10 20.11.2022Športové

Holandský pretekár Max Verstappen z tímu Red Bull zvíťazil na Veľkej cene Abú Zabí, záverečných 22. pretekoch sezóny F1.

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

16:21 15.11.2022Športové

"Cítila som sa úplne prázdna,“ uviedla Vlhová pre Blick.

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

8:36 03.10.2022Športové

Divák nedeľňajšieho zápasu amerického futbalu medzi tímami NFL Pittsburgh Steelers a New York Jets zomrel po páde na eskalátore na štadióne Acrisure.