• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Piatok, 3.5.2024Meniny má Galina
18°Bratislava

Video: Sagan opäť špurtoval o víťazstvo, chýbali milimetre

  • 19:09 13.03.2015
  • AREZZO
Video: Sagan opäť špurtoval o víťazstvo, chýbali milimetre

Slovenský cyklista vo farbách tímu Tinkoff-Saxo Peter Sagan obsadil 2. miesto v piatkovej 3. etape pretekov Tirreno - Adriatico, ktorá viedla z Casciny do Arezza a merala 203 km.

Víťazom sa stal v špurtérskom dojazde do kopca Belgičan Greg van Avermaet z tímu BMC, ktorý dosiahol víťazný čas 4:58:17 h. Tretí skončil Čech Zdeněk Štybar z tímu Etixx - Quick-Step. V priebežnej celkovej klasifikácii je Sagan druhý o dve sekundy za Van Avermaetom. Dvadsaťpäťročný slovenský cyklista stále čaká na prvý triumf v tomto roku a zároveň premiérový v drese Tinkoff-Saxo.

Video: Posledné kilometre tretej etapy


Saganovi pomohol v posledných kilometroch v úzkych uličkách Arezza jeho tímový kolega Daniele Bennati. V záverečnom stúpaní útočil z tretej-štvrtej pozície a napokon to stačilo na 2. miesto. Slovenský cyklista vstúpil do 3. etapy z druhého miesta priebežnej celkovej klasifikácie a zároveň s ambíciou oživiť spomienky na minulý rok, keď na Tirreno-Adriatico triumfoval práve v 3. etape.

"Ďakujem dnes celému tímu za to, že to odtiahol, čo som rád. Škoda, že som nevyhral… Mrzí ma to, pretože ku koncu som sa nechal dosť zavrieť. V poslednej zákrute sto metrov pred cieľom som mal na to, aby som dobehol tých prvých, ale čo už - napokon znova druhé miesto… Myslím si, že som na tom dobre, a uvidíme ako pôjdu ďalšie preteky," uviedol Sagan na Facebooku.

Odporúčame:

Video: Sagan sa vyhol hromadnému pádu, špurtoval o víťazstvo

Video: Sagana zmiatla žena na bicykli, v časovke bol deviaty


Už po niekoľkých kilometroch sa od pelotónu odpútala pätorka Nicola Boem (Bardiani-CSF), Danilo Wyss (BMC), Carlos Quintero (Colombia), Chad Haga (Giant Alpecin) a Rick Flens (Lotto Jumbo) a zrodil sa únik dňa. Hlavný balík spočiatku vôbec nereagoval na zvyšujúci náskok "utečencov", ktorý po 40 km dosiahol až 15 minút. Sto kilometrov pred cieľom náskok pätice vpredu klesol pod 5 minút. Posledných 55 km tvorilo šesť okruhov v cieľovom meste Arezzo.

V záverečných 20 km zostalo vpredu už len duo Nicola Boem (Bardiani-CSF) - Chad Haga (Giant Alpecin) a 17 km pred cieľom bol ich únik už minulosť. V koncovke etapy sa podľa predpokladov presadili nie klasickí špurtéri, ale takí, ktorí vedia šprintovať aj do kopca. Posledný kilometer sa jazdil v približne 5-percentnom stúpaní a Van Avermaet si dlhým finišom udržal prvú pozíciu až do cieľa.

Výsledky - cyklistické preteky Tirreno - Adriatico:

3. etapa (Cascina - Arezzo, 203 km):
1. Greg van Avermaet (Belg.) BMC Racing Team 4:58:17 h, 2. Peter Sagan (SR) Tinkoff-Saxo, 3. Zdeněk Štybar (ČR) Etixx - Quick-Step, 4. Filippo Pozzato (Tal.) Lampre-Merida, 5. Fabian Cancellara (Švaj.) Trek Factory Racing, 6. Simon Geschke (Nem.) Team Giant-Alpecin - všetci rovnaký čas ako víťaz

Poradie po 3. etape: 1. Greg van Avermaet (Belg.) BMC Racing Team 8:34:31 h, 2. Peter Sagan (SR) Tinkoff-Saxo +2, 3. Adriano Malori (Tal.) Movistar Team +8, 4. Fabian Cancellara (Švaj.) Trek Factory Racing +9, 5. Matthias Brandle (Rak.) IAM Cycling +10, 6. Ramunas Navardauskas (Litva) Cannondale-Garmin Pro Cycling Team +13.
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

18:05 25.01.2023Športové

Majstrovstvá Európy futbalistov 21 rokov sa v roku 2025 uskutočnia na Slovensku. Rozhodol o tom Výkonný výbor Európskej futbalovej únie na stredajšom zasadnutí vo švajčiarskom Nyone.

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu:

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu: "Veľmi ťažké podmienky"

11:35 10.12.2022Športové

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa usadila na čele po 1. kole sobotného obrovského slalomu Svetového pohára.

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

16:10 20.11.2022Športové

Holandský pretekár Max Verstappen z tímu Red Bull zvíťazil na Veľkej cene Abú Zabí, záverečných 22. pretekoch sezóny F1.

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

16:21 15.11.2022Športové

"Cítila som sa úplne prázdna,“ uviedla Vlhová pre Blick.

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

8:36 03.10.2022Športové

Divák nedeľňajšieho zápasu amerického futbalu medzi tímami NFL Pittsburgh Steelers a New York Jets zomrel po páde na eskalátore na štadióne Acrisure.