• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Štvrtok, 2.5.2024Meniny má Žigmund
14°Bratislava

Medzi rasistami bol aj expolicajt, obeť odmietla Chelsea

  • 15:09 23.02.2015
  • LONDÝN
Medzi rasistami bol aj expolicajt, obeť odmietla Chelsea

Muž, ktorý sa stal v parížskom metre obeťou rasistického správania fanúšikov futbalového FC Chelsea, odmietol pozvánku londýnskeho klubu na odvetu osemfinále Ligy majstrov so St. Germain. Francúzovi údajne incident spôsobil veľkú psychickú ujmu a momentálne sa necíti na návštevu štadióna.

"Vážim si ponuku Josého Mourinha, ale momentálne si neviem predstaviť, že by som išiel na štadión. Utrpel som veľkú morálnu ujmu. Skutočne sa bojím a nie som schopný ani vrátiť sa do metra. Teraz chcem iba spravodlivosť," uviedol v rozhovore pre Le Parisien muž, ktorého francúzske médiá volajú Soulayman.

Medzi fanúšikmi bol aj riaditeľ organizácie pre ochranu ľudských práv

V skupine fanúšikov futbalistov FC Chelsea, ktorá pred minulotýždňovým zápasom Ligy majstrov v Paríži na stanici metra demonštrovala rasistické princípy, bol aj bývalý policajt a riaditeľ organizácie pre ochranu ľudských práv.

Richard Barklie zo Severného Írska sa ocitol medzi hľadanými osobami, potvrdil to jeho právny zástupca Kevin Winters. Držiteľ sezónnej vstupenky na zápasy Chelsea tvrdí, že sa nezapojil do skandovania rasistických hesiel, ale priznal, že bol súčasťou incidentu so Souleymanom S., ktorého priaznivci londýnskeho klubu odmietli pustiť do vozňa pre farbu jeho pleti.

Súvisiace:

Video: Rasisti z FC Chelsea vysotili černocha z metra

Mourinho sa hanbí, Chelsea pozýva obeť rasistov na odvetu

Video: Manchester nestačil na Swansea, Chelsea remizovala

Obeti sa ospravedlnil

Prostredníctvom právnikovho vyhlásenia sa Barklie obeti ospravedlnil. Osoby, ktoré boli s ním vo vozni, vraj nepoznal. "Nezúčastnil sa na rasistickom skandovaní či spievaní a odsudzuje správanie podporujúce neznášanlivosť. Priznáva, že sa zapojil do incidentu s osobou známou ako Souleymane S., ktorej nebolo umožnené nastúpiť do súpravy. Polícii vysvetlí kontext a okolnosti svojej prítomnosti na danom mieste. Kým sa tak stane, úprimne sa ospravedlňuje pánovi Souleymanovi za spôsobenú traumu," uviedol Winters.

Podľa Wintersa sa Barklie aktívne angažoval v projektoch pomoci znevýhodneným komunitám v Afrike či Indii a v žiadnom prípade nie je rasista.

Londýnska polícia oznámila, že sa jej podarilo identifikovať tri osoby z amatérskeho videa nakrúteného v parížskom metre pred zápasom osemfinále Ligy majstrov. VIDEO SI POZRITE TU.
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

18:05 25.01.2023Športové

Majstrovstvá Európy futbalistov 21 rokov sa v roku 2025 uskutočnia na Slovensku. Rozhodol o tom Výkonný výbor Európskej futbalovej únie na stredajšom zasadnutí vo švajčiarskom Nyone.

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu:

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu: "Veľmi ťažké podmienky"

11:35 10.12.2022Športové

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa usadila na čele po 1. kole sobotného obrovského slalomu Svetového pohára.

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

16:10 20.11.2022Športové

Holandský pretekár Max Verstappen z tímu Red Bull zvíťazil na Veľkej cene Abú Zabí, záverečných 22. pretekoch sezóny F1.

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

16:21 15.11.2022Športové

"Cítila som sa úplne prázdna,“ uviedla Vlhová pre Blick.

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

8:36 03.10.2022Športové

Divák nedeľňajšieho zápasu amerického futbalu medzi tímami NFL Pittsburgh Steelers a New York Jets zomrel po páde na eskalátore na štadióne Acrisure.