• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Pondelok, 20.5.2024Meniny má Bernard
15°Bratislava

Židovské noviny vymazali ženy z pochodu za Charlie Hebdo

  • 17:44 13.01.2015
  • PARÍŽ
Židovské noviny vymazali ženy z pochodu za Charlie Hebdo

Ultra-ortodoxné židovské noviny vymazali z fotografie na titulnej strane všetky ženy, ktoré sa zúčastnili v Paríži pochodu proti terorizmu. Z fotografie zmizla aj nemecká kancelárka Angela Merkelová či vysoká predstaviteľka pre zahraničnú politiku Európskej únie Federica Mogheriniová.

Ultra-ortodoxné židovské noviny The Announcer vyrobili poriadny škandál. V pondelkovom vydaní novín informovali o pochode proti terorizmu v Paríži, ktorý sa odohral po masakre na týždenník Charlie Hebdo, po svojom.

V uliciach Paríža stáli takmer dva milióny ľudí vrátane 40 svetových lídrov a líderiek. Avšak z fotografie, ktorá svietila na titulnej strane novín, zmizli všetky ženy, vrátane dvoch svetových vodkýň.

Všetky články o teroristických útokoch v Paríži nájdete -----> TU

Izraelské noviny sa "pohrali" s originálnou fotografiou, ktorú nafotila agentúra GPO. Nemeckú kancelárku Angelu Merkelovú, ktorá stála pri francúzskom prezidentovi Françoisovi Hollandeovi, vymazali a nahradili ju palestínskym prezidentom Mahmoudom Abbasom. Vysokú predstaviteľku pre zahraničnú politiku Európskej únie Federicu Mogheriniovú z fotografie jednoducho odstrihli. Tretia žena, primátorka Paríža, Anne Hidalgo z fotky zmizla z rovnakých "ženských" dôvodov.

Ako úsmevne dodáva článok na portáli mediaite.com, práca editorov nebola veľmi precízna a tak po primátorke zostala kožená rukavica či kus modrej šatky na kabáte vysokého predstaviteľa (druhý zľava.)

Najmenej 3,7 milióna ľudí sa v nedeľu zúčastnilo na pochodoch proti terorizmu vo Francúzsku, ktoré boli odpoveďou na útoky moslimských extrémistov z uplynulých dní. Do ulíc Paríža vyšlo 1,2 až 1,6 milióna demonštrantov a počet v iných mestách dosiahol dokopy okolo 2,5 milióna.

Medzi účastníkmi nedeľňajšieho parížskeho pochodu bol aj francúzsky prezident François Hollande a 44 zahraničných lídrov vrátane moslimských a židovských štátnikov. Hollande a Merkelová vyjadrili svoje pocity emotívnym objatím na schodoch Elyzejského paláca. Na pochode nechýbal ani slovneský premiér Robret Fico.

Na parížsku redakciu týždenníka Charlie Hebdo v stredu 7. januára zaútočili bratia Kouachiovci. Tí prišli pomstiť provokačné protiislamské karikatúry, ktoré týždenník pravidelne publikoval.

V piatok 9. januára sa následne odohrali dve rukojemnícke drámy v okolí Paríža. Policajný zásah v mestečku Dammartin-en-Goele sa skončil smrťou oboch útočníkov na Charlie Hebdo, bratov Saida a Chérifa Kouachiovcov. Rukojemnícka dráma sa v rovnakom čase skončila aj v kóšer supermarkete na východe Paríža. Útočník pri policajnej akcii takisto prišiel o život, spolu s ním však aj štyria rukojemníci.

Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Slováci podľahli Lotyšom 2:3 po samostatných nájazdoch

Slováci podľahli Lotyšom 2:3 po samostatných nájazdoch

VČERA - 23:07Zahraničné

Slovenskí hokejoví reprezentanti prehrali vo svojom šiestom zápase v ostravskej B-skupine MS s Lotyšskom 2:3 po nájazdoch a skomplikovali si cestu do štvrťfinále.

Vrtuľník s iránskym prezidentom sa zrútil, záchranári po ňom ďalej pátrajú

Vrtuľník s iránskym prezidentom sa zrútil, záchranári po ňom ďalej pátrajú

VČERA - 21:55Zahraničné

Vrtuľník vezúci iránskeho prezidenta Ebráhíma Raísího a ministra zahraničných vecí Hosejn Amír Abdollahján sa v nedeľu v hustej hmle zrútil v hornatom teréne.

Kapitánom lode, ktorá bola účastníkom tragickej nehody na Dunaji, je občan SR

Kapitánom lode, ktorá bola účastníkom tragickej nehody na Dunaji, je občan SR

VČERA - 18:36Zahraničné

Kapitánom lode, ktorá bola účastníkom tragickej zrážky s motorovým člnom v noci zo soboty na nedeľu na Dunaji pri severomaďarskej obci Verőce, je občanom Slovenska.

Po havarovanom vrtuľníku s iránskym prezidentom naďalej pátrajú

Po havarovanom vrtuľníku s iránskym prezidentom naďalej pátrajú

VČERA - 18:04Zahraničné

Po havarovanom vrtuľníku, na ktorého palube bol údajne aj iránsky prezident Ebráhím Raísí, naďalej pátrajú, informovali v nedeľu tamojšie médiá.

Irán: Jeden z prezidentských vrtuľníkov havaroval

Irán: Jeden z prezidentských vrtuľníkov havaroval

VČERA - 17:24Zahraničné

Jeden z troch vrtuľníkov v konvoji, ktorý prevážal iránskeho prezidenta Ebráhíma Raísího v nedeľu na východe krajiny "tvrdo pristál".