• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Sobota, 4.5.2024Meniny má Florián
18°Bratislava

Na Topfeste bude aj Rytmus a Majk Spirit, kapela Kabát neprí

  • 15:46 11.04.2013
  • BRATISLAVA
Na Topfeste bude aj Rytmus a Majk Spirit, kapela Kabát neprí

Jubilejný 10. ročník hudobného festivalu Topfest privíta na piešťanskom letisku aj slovenských rapperov Rytmusa, Ega a Majka Spirita.

Agentúru SITA o tom dnes informoval PR manažér podujatia Ján Kakaščík.

"Vždy sme sa snažili okrem dobrého rocku, prípadne metalu, ponúknuť aj niečo z iného súdka, čo sa nám za tie roky osvedčilo. A tak pri jubilejnom ročníku nebudú chýbať ani takpovediac domáce legendy, ktoré svojho času na Topfeste vystupovali a dnes sú uznávanými menami v hudobnej brandži - myslím tým Rytmusa a Ega," uviedol organizátor Dušan Drobný.

Okrem nich na festival zavíta aj česká skupina Maxim Turbulenc, ktorá vystúpila už na prvom ročníku Topfestu v roku 2004.

Video: Majk Spirit - Hľadám pravdu
Desiaty ročník podujatia, ktorý sa bude konať od 27. do 29. júna, však bude prvým bez českej stálice - kapely Kabát. "Je mi veľmi, naozaj veľmi ľúto, že napriek nášmu už osobnému priateľstvu so samotnými členmi skupiny Kabát, ktorí sa na jubilejný ročník tešili, sme nenašli priaznivú odozvu u ich manažmentu a tak bude rok 2013 bez účasti Pepu Vojteka a jeho skupiny,“ povedal Drobný.

Ďalšou novinkou v programe je vystúpenie londýnskej hardrockovej skupiny Voodoo Six, o ktorej zakladateľ formácie Iron Maiden Steve Harris tvrdí, že sú veľkým prísľubom britskej scény a nahrali najlepší debutový album, aký v poslednej dobe počul.
Video: Maxim Turbulence - Jede Jede Mašinka
Na Topfeste sa ako headliner predstaví anglická heavymetalová skupina Iron Maiden. Na letnom podujatí taktiež vystúpi americká punk-rocková formácia Anti-Flag, britská rocková kapela Sweet, balkánsky režisér a hudobník Emir Kusturica s bosniansko-srbským projektom No Smoking Orchestra, austrálska skupina Mystery, španielska formácia Ska-P, kanadská kapela Billy Talent alebo česká skupina Čechomor a spevák Tomáš Klus. Domácu scénu budú zastupovať aj Horkýže Slíže, Tublatanka, IMT Smile, Polemic, Gladiator, Slobodná Európa, Smola a Hrušky či Konflikt.

Klasické permanentky na festival sa v súčasnosti predávajú po 45 eur. Lístok na štvrtok stojí 40 eur, jednodňová vstupenka na piatok alebo sobotu 25 eur. Pre fanúšikov je k dispozícii aj limitovaný počet VIP permanentiek zahŕňajúcich sedenie na tribúne, klimatizovaný stan, občerstvenie, samostatné splachovacie WC či VIP parkovanie za 120 eur.

Video: Voodoo Six - Falling Knives
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Múzeum Louvre zvažuje vystavenie Mony Lisy v samostatnej sále

Múzeum Louvre zvažuje vystavenie Mony Lisy v samostatnej sále

5:38 28.04.2024Kultúra

Múzeum Louvre v Paríži začalo s francúzskym ministerstvom kultúry diskusiu o zlepšení podmienok vystavovania slávneho portrétu Mony Lisy.

Slovenský herec Maroš Kramár slávi 65. narodeniny

Slovenský herec Maroš Kramár slávi 65. narodeniny

6:14 26.04.2024Kultúra

Patrí k najobľúbenejším hercom nielen na Slovensku, ale aj v Českej republike. Stvárnil viac než stovku filmových a televíznych úloh.

Pred 90 rokmi sa narodil obľúbený český herec Josef Somr

Pred 90 rokmi sa narodil obľúbený český herec Josef Somr

8:57 15.04.2024Kultúra

Patril medzi najvýraznejšie osobnosti svojej hereckej generácie. Desiatky rokov bol jedným z najobsadzovanejších českých hercov.

Karel Kryl, popredný predstaviteľ protestsongu, sa narodil pred 80 rokmi

Karel Kryl, popredný predstaviteľ protestsongu, sa narodil pred 80 rokmi

6:37 12.04.2024Kultúra

Od narodenia Karla Kryla, pesničkára a básnika, jedného z najvýznamnejších predstaviteľov protestsongu v bývalom Československu, uplynie dnes 80 rokov.

Československý zlatý slávik Peter Nagy slávi 65. narodeniny

Československý zlatý slávik Peter Nagy slávi 65. narodeniny

6:14 09.04.2024Kultúra

Sám si stále hovorí, že je pesničkár. Dnes patrí medzi popredné osobnosti československej a slovenskej hudobnej scény. Prešovský rodák Peter Nagy oslávi 65. narodeniny.