• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Štvrtok, 25.4.2024Meniny má Marek
10°Bratislava

Triatlonista Varga bol na prvých pretekoch najlepším plavcom

  • 17:26 06.04.2013
  • AUCKLAND
Triatlonista Varga bol na prvých pretekoch najlepším plavcom

Výsledky:

MUŽI: 1. Javier Gómez (Šp.) 1:55:51 h, 2. Mario Mola (Šp.) 1:56:03, 3. Joao Silva (Portug.) 1:56:22, ... 18. Richard Varga (SR) 1:58:21

ŽENY: 1. Anne Haugová (Nem.) 2:08:20 h, 2. Maaike Caelersová (Hol.) 2:08:23, 3. Felicity Abramová (Aus.) 2:08:33 Slovenský reprezentant v triatlone Richard Varga obsadil v úvodných pretekoch osemdielneho seriálu jubilejných 25. majstrovstiev sveta v triatlone v novozélandskom Aucklande 18. miesto.

Preteky ovládli triatlonisti z Pyrenejského polostrova.

Zvíťazil dvojnásobný svetový šampión a úradujúci vicemajster sveta z minulého roka Španiel Javier Gómez pred svojím krajanom Mariom Molom, tretí skončil Portugalčan Joao Silva. Varga za víťazom zaostal presne o dve a pol minúty.

Dvadsaťštyriročný Bratislavčan potvrdil pozíciu najlepšieho plavca medzi triatlonistami a po prvej časti pretekov bol na čele, ale iba s minimálnym náskokom pred silnou skupinou prenasledovateľov.

Až pätnásť pretekárov vybiehalo z vody za ním v rozpätí desiatich sekúnd. V cyklistickej časti ešte držal krok s najlepšími, ale záverečný beh sa mu nevydaril. Osemnáste miesto je však jeho štvrtým najlepším výsledkom v pretekoch tohto rangu v kariére.

Vlani bol trikrát vyššie - vo švédskom Štokholme obsadil 9. miesto, v japonskej Jokohame skončil dvanásty a vo Veľkom finále (Grand Final) v Aucklande finišoval na 16. pozícii. V kategórii žien zvíťazila Nemka Anne Haugová, Slovensko medzi ženami nemalo zastúpenie.

"Plávanie mi vyšlo ako tradične, podarilo sa mi celkom hladko dostať na čelo a snažil som sa držať čo najvyššie tempo, aby sa skupiny potrhali, ale dnes bola voda veľmi pokojná a tým pádom je draftovanie ľahšie. Na cyklistickej časti sa rýchlo utvorila štrnásťčlenná skupina, ktorá jazdila drastickým tempom, čo znamenalo, že po desiatich kolách zostalo na čele sedem ľudí. Žiaľ, potom sa tempo zvoľnilo a stíhajúca skupina nás dobehla. Na 32. km som sa v kopci zaplietol do pádu a silno som si narazil rebrá o koleso jedného zo súperov. Našťastie, sme čelnú skupinu dostihli 5 km pred bežeckou časťou. V nej som mal bolesti z pádu, ale bežalo sa mi dobre. Napokon som skončil osemnásty. Preteky boli veľmi rýchle, ja som bežal o minútu lepšie ako pred pol rokom. Je tam síce progres, ale aj ostatní sa zlepšujú. Po všetkých zraneniach z uplynulých týždňov som veľmi spokojný so svojím výkonom," uviedol Richard Varga.
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

18:05 25.01.2023Športové

Majstrovstvá Európy futbalistov 21 rokov sa v roku 2025 uskutočnia na Slovensku. Rozhodol o tom Výkonný výbor Európskej futbalovej únie na stredajšom zasadnutí vo švajčiarskom Nyone.

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu:

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu: "Veľmi ťažké podmienky"

11:35 10.12.2022Športové

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa usadila na čele po 1. kole sobotného obrovského slalomu Svetového pohára.

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

16:10 20.11.2022Športové

Holandský pretekár Max Verstappen z tímu Red Bull zvíťazil na Veľkej cene Abú Zabí, záverečných 22. pretekoch sezóny F1.

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

16:21 15.11.2022Športové

"Cítila som sa úplne prázdna,“ uviedla Vlhová pre Blick.

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

8:36 03.10.2022Športové

Divák nedeľňajšieho zápasu amerického futbalu medzi tímami NFL Pittsburgh Steelers a New York Jets zomrel po páde na eskalátore na štadióne Acrisure.