• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Nedeľa, 5.5.2024Meniny má Lesana, Lesia
15°Bratislava

Skupina Puding pani Elvisovej zverejnila Soundclash EP

  • 19:14 04.04.2013
  • BRATISLAVA
Skupina Puding pani Elvisovej zverejnila Soundclash EP

Slovenská skupina Puding pani Elvisovej (PPE) v stredu vydala Soundclash EP. Nahrávka obsahujúca štyri skladby je dostupná na voľné vypočutie a stiahnutie na webstránke redbull.sk/soundclashep.

EP je výsledkom jej intenzívnej trojmesačnej prípravy na Red Bull Soundclash, teda hudobný súboj s kapelou Vidiek, ktorý sa konal 16. novembra 2012 v bratislavskej Starej tržnici.

"Nové verzie našich pesničiek nás brutálne bavilo vymýšľať, skúšať a na pódiu zafungovali výborne. Keď už sme to raz mali nacvičené, tak sme boli zvedaví, ako by zneli nahraté v štúdiu. Aby sme zachovali pôvodnú energiu a zvuk pesničiek, rozhodli sme sa ich nahrať naraz všetci spolu naživo a bez dodatočných postprodukčných úprav. To, čo počujete, je pravé PPE bez PC. Nemali sme zapnutý metronóm, tempo sa tak môže meniť podľa nálady skladby a každé zrýchlenie či spomalenie je výsledkom spontánnej dynamiky organického celku," uviedli členovia Puding pani Elvisovej na margo novej nahrávky.

Okrem troch vlastných pesničiek (Hopa Hopa, Davaj Het a Mladí Chemici) v metalovej, country a reggae verzii nahrali aj skladbu Slovenský tanec od Vidieku, v ktorej mierne pozmenili text, pridali hlukové steny a premenovali ju na Košický tanec. Soundclash EP naživo predstavia ako špecialitu v sobotu 13. apríla na koncerte v bratislavskom Ateliéri Babylon.

Ten bude súčasťou premiérového mestského festivalu Cherchez La Femme, ktorý sa bude konať od 11. do 13. apríla v piatich bratislavských kluboch. Okrem PPE ponúkne aj koncerty Ivy Bittovej, Katky Korček & Lady Kazoo, projektu Ladies s Eugenom Botošom, francúzskej formácie OK Bonnie, domácej dvojice Longital alebo belgického dua Soldout. V letných mesiacoch PPE vystúpia napríklad na POKE festivale v Drienovskej Novej Vsi alebo Grape festivale v Piešťanoch.

Informácie pochádzajú z webstránky redbull.sk/soundclashep a archívu agentúry SITA.
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Múzeum Louvre zvažuje vystavenie Mony Lisy v samostatnej sále

Múzeum Louvre zvažuje vystavenie Mony Lisy v samostatnej sále

5:38 28.04.2024Kultúra

Múzeum Louvre v Paríži začalo s francúzskym ministerstvom kultúry diskusiu o zlepšení podmienok vystavovania slávneho portrétu Mony Lisy.

Slovenský herec Maroš Kramár slávi 65. narodeniny

Slovenský herec Maroš Kramár slávi 65. narodeniny

6:14 26.04.2024Kultúra

Patrí k najobľúbenejším hercom nielen na Slovensku, ale aj v Českej republike. Stvárnil viac než stovku filmových a televíznych úloh.

Pred 90 rokmi sa narodil obľúbený český herec Josef Somr

Pred 90 rokmi sa narodil obľúbený český herec Josef Somr

8:57 15.04.2024Kultúra

Patril medzi najvýraznejšie osobnosti svojej hereckej generácie. Desiatky rokov bol jedným z najobsadzovanejších českých hercov.

Karel Kryl, popredný predstaviteľ protestsongu, sa narodil pred 80 rokmi

Karel Kryl, popredný predstaviteľ protestsongu, sa narodil pred 80 rokmi

6:37 12.04.2024Kultúra

Od narodenia Karla Kryla, pesničkára a básnika, jedného z najvýznamnejších predstaviteľov protestsongu v bývalom Československu, uplynie dnes 80 rokov.

Československý zlatý slávik Peter Nagy slávi 65. narodeniny

Československý zlatý slávik Peter Nagy slávi 65. narodeniny

6:14 09.04.2024Kultúra

Sám si stále hovorí, že je pesničkár. Dnes patrí medzi popredné osobnosti československej a slovenskej hudobnej scény. Prešovský rodák Peter Nagy oslávi 65. narodeniny.