• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Piatok, 19.4.2024Meniny má Jela
Bratislava

'Stará dáma' sa chce v Serie A pomstiť Interu Miláno

  • 7:07 30.03.2013
  • MILÁNO
'Stará dáma' sa chce v Serie A pomstiť Interu Miláno

Futbalisti Interu Miláno sa stretnú v dueli 30. kola najvyššej talianskej súťaže na Štadióne Giuseppeho Meazzu s hráčmi Juventusu Turín.

Práve "nerazzurri" vlani v novembri prekazili "starej dáme" zámer dosiahnuť sériu päťdesiatich zápasov bez prehry. Zverenci Andreu Stramaccioniho, ktorých v súčasnosti na piatej pozícii od lídrov tabuľky Serie A delí 18 bodov, 3. novembra 2012 zdolali "bianconeri" na ich ihrisku 3:1.

Milánske mužstvo už nemusí myslieť na Európsku ligu UEFA, pretože napriek heroickému výkonu v odvete a víťazstve 4:1 po predĺžení nad Tottenhamom Hotspur postúpilo do štvrťfinále kontinentálneho pohára číslo dva anglické mužstvo.

Video: Zostrih zápasu EL UEFA, v ktorom Inter vyhral nad Tottenhamom
Stramaccioniho teší návrat skúseného argentínskeho stopéra Waltera Samuela do zostavy "nerazzurri", nemôže však rátať s pomocou potrestaného Brazílčana Juana Jesusa ani so zranenými Diegom Militom, Gabrielom Mudingayim, Matíasom Silvestrem a Jutom Nagatomom.

Tridsaťsedemročný kormidelník Milánčanov zrejme zvolí osvedčený systém 4-3-1-2 s Antoniom Cassanom a Rodrigom Palaciom na hrote. Inter na domácom ihrisku často neprehráva, v ostatných 18 dueloch na San Sire bol neúspešný len raz, keď 10. marca nestačil v ligovom meraní síl na Bolognu (0:1).

Juventus naposledy prehral v najvyššej talianskej súťaži 16. februára v Ríme s miestnym AS, odvtedy "ťahá šnúru" piatich duelov bez prehry.

Jeho kouč Antonio Conte sa musí v sobotňajšom meraní síl zaobísť bez zranených hráčov Martína Cáceresa, Simoneho Pepeho a Nicklasa Bendtnera. Otázny je štart Giorgia Chielliniho, ktorého trápia problémy s členkami.

Video: Zostrih novembrového zápasu medzi Juventusom a Interom


Obranca Interu Andrea Ranocchia si dobre pamätá na senzačné novembrové víťazstvo na Juvenus Stadium a očakáva, že účinnou taktikou so spoluhráčmi opäť zaskočí rivalov. "Dúfame, že sa nám podarí zopakovať ten trik a znova zvíťaziť," povedal Ranocchia pre Sportmediaset.

"Jedinou efektívnou zbraňou proti Juventusu je pracovať ako jednoliaty kolektív. Myslím si, že by sme si mali zobrať príklad z druhého polčasu proti Tottenhamu," dodal 25-ročný rodák z Assisi. "Asociačný termín nám umožnil dôkladne sa pripraviť na zápas. Tvrdo sme pracovali a teraz sa všetci veľmi tešíme," uviedol krídelník Interu Ezequiel Schelotto pre špecializovaný portál goal.com.

Futbalisti Juventusu už myslia na budúcotýždňový štvrťfinálový duel v Lige majstrov proti Bayernu Mníchov, ale Claudio Marchisio zdôrazňuje, že Turínčania sa najprv musia sústrediť na zápas s Interom Miláno. "Snažíme sa príliš nemyslieť na Ligu šampiónov," povedal Marchisio pre Tuttosport. "Chceme zvíťaziť v stretnutí s Interom. Našim zámerom je udržať si náskok pred Neapolom a AC Miláno v tabuľke Serie A," vysvetlil 27-ročný stredopoliar a dodal: "Pripúšťam, že tá prehra 1:3 nás doteraz škrie a chceme sa za ňu pomstiť."

Úvodný výkop sobotňajšieho zápasu na Štadióne Giuseppeho Meazzu v Miláne je na programe o 15.00 h.
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

18:05 25.01.2023Športové

Majstrovstvá Európy futbalistov 21 rokov sa v roku 2025 uskutočnia na Slovensku. Rozhodol o tom Výkonný výbor Európskej futbalovej únie na stredajšom zasadnutí vo švajčiarskom Nyone.

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu:

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu: "Veľmi ťažké podmienky"

11:35 10.12.2022Športové

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa usadila na čele po 1. kole sobotného obrovského slalomu Svetového pohára.

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

16:10 20.11.2022Športové

Holandský pretekár Max Verstappen z tímu Red Bull zvíťazil na Veľkej cene Abú Zabí, záverečných 22. pretekoch sezóny F1.

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

16:21 15.11.2022Športové

"Cítila som sa úplne prázdna,“ uviedla Vlhová pre Blick.

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

8:36 03.10.2022Športové

Divák nedeľňajšieho zápasu amerického futbalu medzi tímami NFL Pittsburgh Steelers a New York Jets zomrel po páde na eskalátore na štadióne Acrisure.