• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Piatok, 3.5.2024Meniny má Galina
19°Bratislava

Rybáriková je vo forme, žreb na US Open ju však nepotešil

  • 14:38 22.08.2014
  • NEW HAVEN
Rybáriková je vo forme, žreb na US Open ju však nepotešil

V polovici júna si slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková zahrala v semifinále dvojhry na tráve v holandskom Hertogenboschi a potom začala zbierať prehry. Na Wimbledone v Londýne, Istanbule, Baku, Washingtone (tam obhajovala celkový triumf) aj Cincinnati zakaždým prehrala hneď prvý zápas.

Jedno stretnutie vyhrala iba v Montreale a v rebríčku klesla zo 37. na 68. pozíciu. S bilanciou 1:7 prišla do New Havenu a tam sa to všetko zlomilo. Po víťazstvách nad španielskou kvalifikantkou Silviou Solerovou-Espinosovou, svetovou dvojkou Rumunkou Simonou Halepovou a Američankou Alison Riskeovou postúpila už do semifinále, kde bude v piatok jej súperkou Talianka Camila Giorgiová.

Súvisiace:

Rybáriková dostala kanára, v New Havene si zahrá semifinále

Senzácia v New Havene, Rybáriková zdolala svetovú dvojku

Slováci poznajú súperov na US Open, žreb neprial Rybárikovej

Bratislava privíta veľkú hviezdu, príde tenisový búrlivák

Jednotkami na US Open budú Serena a Djokovič

Slovenskú sedmičku na US Open nikto z kvalifikácie neposilní

Djokoviča vyzve Schwartzman, Serenu čaká na US Open obhajoba


"Na Wimbledone som proti Bencicovej hrala dobrý zápas, ale neuspela som. Potom prišli dve stretnutia, ktoré som nemala prehrať, ale keď som sa presunula do Ameriky, nehrala som zle. Len som nevyhrávala. Mala som zakaždým ťažké žreby, neprehrala som so žiadnou slabou súperkou, všetky boli v Top 20," obhajovala sa 25-ročná Rybáriková po prehrách s Češkou Šafářovou, Ruskou Makarovovou a Dánkou Wozniackou.

Pred príchodom do New Havenu, kde sa hrá tradične ženská generálka na newyorský grandslamový US Open, si verila, že konečne začne víťaziť. Pekné spomienky jej zostanú na súboj 2. kola proti najvyššie nasadenej rumunskej obhajkyni trofeje Simone Halepovej, ktorú zdolala 6:2, 4:6, 6:3. Dosiahla štvrté víťazstvo v kariére nad hráčkou z prvej svetovej desiatky, ale prvé nad súperkou z Top 5 rebríčka.

"Prvý raz v kariére sa mi podarilo zdolať svetovú dvojku, určite toto víťazstvo patrí celkovo medzi moje najlepšie výsledky. Halepová má výbornú sezónu. Nie je to hráčka, ktorá má slabšie alebo horšie dni a málokedy prehrá s niekým, s kým by nemala prehrať. Aj z tohto pohľadu si to víťazstvo veľmi vážim," pripomenula Rybáriková.

Keď sa zverenkyňa Petra Hubera dozvedela, že jej prvou súperkou na nadchádzajúcom US Open v New Yorku má byť opäť bývalá svetová jednotka a súčasná jedenástka Caroline Wozniacka, nepotešila sa. "Tie moje náročné žreby sú povestné, ale na toto už ani neviem, čo povedať. Azda len to, že budem bojovať a nemám čo stratiť," uzavrela Rybáriková debatu po postupe do semifinále v New Havene.
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

18:05 25.01.2023Športové

Majstrovstvá Európy futbalistov 21 rokov sa v roku 2025 uskutočnia na Slovensku. Rozhodol o tom Výkonný výbor Európskej futbalovej únie na stredajšom zasadnutí vo švajčiarskom Nyone.

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu:

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu: "Veľmi ťažké podmienky"

11:35 10.12.2022Športové

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa usadila na čele po 1. kole sobotného obrovského slalomu Svetového pohára.

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

16:10 20.11.2022Športové

Holandský pretekár Max Verstappen z tímu Red Bull zvíťazil na Veľkej cene Abú Zabí, záverečných 22. pretekoch sezóny F1.

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

16:21 15.11.2022Športové

"Cítila som sa úplne prázdna,“ uviedla Vlhová pre Blick.

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

8:36 03.10.2022Športové

Divák nedeľňajšieho zápasu amerického futbalu medzi tímami NFL Pittsburgh Steelers a New York Jets zomrel po páde na eskalátore na štadióne Acrisure.