• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Piatok, 3.5.2024Meniny má Galina
17°Bratislava

Trnavčania uznali kvalitu súpera v EL, mrzí ich gól do šatne

  • 13:38 22.08.2014
  • BRATISLAVA
Trnavčania uznali kvalitu súpera v EL, mrzí ich gól do šatne

Futbalisti Spartaka Trnava nezvládli podľa predstáv štvrtkové prvé meranie síl proti FC Zürich v play-off Európskej ligy (EL) 2014/2015. "Andeli" na vypredanom štadióne v Zlatých Moravciach podľahli herne lepšiemu, kombinačnejšiemu, rýchlejšiemu a efektívnejšiemu švajčiarskemu tímu 1:3 a ich šanca prebojovať sa premiérovo do skupinovej fázy EL je už len v rovine teórie.

Spartak gólovo "pochoval" tuniský útočník hostí Amine Chermiti, ktorý zaznamenal hetrik.

Odporúčame aj:

Slováci zariadili výhru Legie v play-off EL, Hull prehral

Trnavu v play-off Európskej ligy zostrelil hetrikom Chermiti


Video: Inter Miláno triumfoval v Európskej lige na Islande

Jendriškovi v premiére za Trnavu skomolili meno na drese

Trnava získala ďalšiu posilu, obranu vystuží Greššák

"Určite sme si to predstavovali trochu inak. V našom klube prevláda sklamanie, taký je však futbal. Musíme uznať kvality švajčiarskeho súpera, hoci pri troške šťastia mohol byť výsledok pre nás oveľa priaznivejší," uviedol po stretnutí kormidelník Spartaka Juraj Jarábek a pokračoval: "Chyba v obranných radoch už v 3. min bola začiatkom neúspechu. Za zlomové momenty považujem gól do šatne na 1:2 tesne pred odchodom na polčasovú prestávku a po zmene strán vyloženú príležitosť Jendrišeka, keď mohol vyrovnať. Onedlho prišiel tretí gólový úder od Chermitiho a ten nás dostal na kolená." Trnavský kouč vyzdvihol výkon súpera. "Ich celoplošná a kombinačná hra sa mi veľmi pozdáva. Mužstvo pôsobí veľmi dynamicky, má rýchlu prechodovú fázu a tým hrozia pre protivníka prečíslenia, navyše sú technicky zdatní. Zbrane ešte neskladáme, v odvete to však majú futbalisti Zürichu vo vlastných rukách."

Góly možno označiť za lacné

V drese Spartaka, ktorý nastúpil vo štvrtok bez zraneného Erika Saba i dištancovaného Martina Mikoviča, ale už s novou akvizíciou Erikom Jendrišekom, skóroval ako jediný Ján Vlasko. Dvadsaťštyriročný stredopoliar premenil v 14. min pokutový kop a vyrovnal na 1:1. "Čakal som do poslednej chvíle, čo urobí brankár súpera Da Costa a loptu som mu poslal do opačného rohu," komentoval svoj pokus Vlasko, ktorý však dostal v zápase žltú kartu a keďže bola pre neho už celkovo tretia, v budúcotýždňovej odvete 28. augusta na štadióne v St. Gallene nemôže nastúpiť.

Tri lopty zo siete musel vyberať vo štvrtok v Zlatých Moravciach Dobrivoj Rusov, trnavský brankár však zneškodnil pár ďalších vyložených príležitostí 12-násobného švajčiarskeho majstra. "Nastúpili sme proti oveľa kvalitnejšiemu mužstvu, ako boli naši predchádzajúci súperi v Európskej lige Hibernians, Zestafoni a St. Johnstone," priznal slovenský reprezentant do 21 rokov Rusov a doplnil: "Mrzí ma najmä druhý gól do šatne. Do druhého polčasu by sa nám išlo inak, ak by bolo 1:1. Inkasované góly možno označiť za lacné."

Do odvety nepôjdu v porazeneckej nálade

Futbalisti Trnavy postupom do play-off Európskej ligy v tomto súťažnom ročníku vyrovnali svoje účinkovanie spred troch rokov. V sezóne 2011/2012 pod taktovkou vtedajšieho trénera Pavla Hoftycha skončili pred bránami skupinovej fázy EL, o čo sa postaral ruský tím Lokomotiv Moskva (výsledky: 0:2 /v/, 1:1 /d/).

Po štvrtkovej dvojgólovej domácej prehre s FC Zürich je reálne, že "andeli" dosnívajú svoj sen opäť tesne pred vrcholom. "Prehra 1:3 je zlý výsledok, to je jasné. Zürich však má kvalitné mužstvo, treba uznať jeho silu. Život ide ďalej, sú aj dôležitejšie veci. Buďme radi za to, čo sme dokázali v Európskej lige, a že sme zdraví," poznamenal kapitán trnavského tímu Marek Janečka a za hráčsku kabínu odhodlane dodal: "Do odvety však nepôjdeme v porazeneckej nálade, iba odohrať zápas, to určite nie. Dáme do toho všetky naše sily a schopnosti."
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

18:05 25.01.2023Športové

Majstrovstvá Európy futbalistov 21 rokov sa v roku 2025 uskutočnia na Slovensku. Rozhodol o tom Výkonný výbor Európskej futbalovej únie na stredajšom zasadnutí vo švajčiarskom Nyone.

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu:

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu: "Veľmi ťažké podmienky"

11:35 10.12.2022Športové

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa usadila na čele po 1. kole sobotného obrovského slalomu Svetového pohára.

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

16:10 20.11.2022Športové

Holandský pretekár Max Verstappen z tímu Red Bull zvíťazil na Veľkej cene Abú Zabí, záverečných 22. pretekoch sezóny F1.

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

16:21 15.11.2022Športové

"Cítila som sa úplne prázdna,“ uviedla Vlhová pre Blick.

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

8:36 03.10.2022Športové

Divák nedeľňajšieho zápasu amerického futbalu medzi tímami NFL Pittsburgh Steelers a New York Jets zomrel po páde na eskalátore na štadióne Acrisure.