Cambridgeská univerzita hľadá záujemcu o doktorát z čokolády
- 10:04 17.08.2014
- LONDÝN
Jej odbor chemického inžinierstva a biotechnológie hľadá výskumníka, ktorý by zabránil topeniu sa čokolády v teplej klíme.
Vedci i milovníci čokolády majú šancu získať doktorát z čokolády na univerzite v britskom Cambridgi. Jej odbor chemického inžinierstva a biotechnológie hľadá výskumníka, ktorý by zabránil topeniu sa čokolády v teplej klíme, informovala dnes BBC.
Jeho úlohou bude "preskúmať faktory, ktoré umožnia čokoláde, ktorá sa topí pri teplote blízkej teplote ľudského tela, aby zostala v pevnom stave a udržala si kvalitatívne vlastnosti vyžadované zákazníkmi ako keby bola uskladnená a predávaná v miernom pásme".Záujemcovia o štúdium čokolády sa majú prihlásiť do 29. augusta, uviedla BBC. Projekt univerzity je "prevažne experimentálny", ale vyžaduje si dobré matematické schopnosti, varovala.
Oskar Rózsa uviedol, ako bude znieť slovenská hymna
Jeho ambíciou bolo pozdvihnúť krásnu melódiu hymny.
Žena vyťahovala telefón z trhliny, na sedem hodín uviazla dolu hlavou
Záchranári uviedli, že nič podobné ešte nezažili.
Šéfkuchári varujú: Tieto jedlá si radšej neobjednávajte
Skúsení šéfkuchári prezradili, ktoré pokrmy by si nikdy neobjednali v reštaurácii.
Najdlhšie slúžiaci izraelský premiér Benjamin Netanjahu má 75 rokov
Je prvým izraelským premiérom, ktorý sa narodil po vytvorení židovského štátu, patrí medzi najpravicovejších a najkontroverznejších lídrov v histórii Izraela.
Toto by vám odkázali rozvedení partneri, ktorí sa k sebe vrátili
Čo ich viedlo k návratu do vzťahu a ako sa poučili z prvotného zlyhania?