• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Sobota, 27.4.2024Meniny má Jaroslav
Bratislava

Martin porazil v baráži Bardejov, v sérii vedie

  • 21:41 23.03.2013
  • BARDEJOV
Martin porazil v baráži Bardejov, v sérii vedie

Vo vypredanej aréne začali Bardejovčania aktívne a hneď ich úvodnú šancu, ktorú mal Dancsák, zmaril Grman iba za cenu nedovoleného zákroku.

Martinčania boli pripravení na tlak domácich, pozorne bránili a čakali na brejky, do ktorých sa dostali Themár i Vilkoits. V 16. min však Sabol nabil do pravého kruhu Mojdisovi a Nagy usmernil tvrdú strelu za Šúrekov chrbát - 1:0. Stav mohol zmeniť pol minúty pred koncom prvej tretiny Fujerík, keď unikol domácim obrancom, ale Marton podržal svoj tím.

Baráž o účasť v extralige 2013/2014
- tretí zápas
(hrá sa na 4 víťazstvá):

HC 46 Bardejov - MHC Mountfield Martin 2:4 (1:0, 0:2, 1:2) - stav série: 1:2

Góly: 16. M. Nagy (Mojdis, Ľ. Sabol), 43. Ščurko (D. Kramár, Valentín) - 32. T. Petruška, 36. A. Themár (A. Novotný, T. Petruška), 58. Michal Važan (A. Themár), 58. T. Petruška (Kolena, M. Hollý)

Vylúčení: 6:5 na 2 min, presilovky: 1:2, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Jura, T. Orolin - Bednár, Gavalier, 2500 divákov (vypredané)

Zostavy:
Bardejov: Marton - D. Kramár, Valentín, M. Krčula, M. Tkáč, Polaček, Mojdis, Šimo - T. Hričina, Ščurko, M. Nagy - Marcel Baláž, Ľ. Sabol, Halás - Stríž, Dancsák, Valchař - Česelka, Belušár
Martin: Šúrek - A. Novotný, J. Perniš, R. Pukalovič ml., Zošiak, Tupý, K. Grman, Dvořák, Ejem - A. Themár, Fujerík, Michal Važan - T. Petruška, M. Hollý, Kolena - Vaško, B. Rapáč, Vilkoits - Hús, Dírer, Korytko
Obe mužstvá striedali tri útoky, korčuľovalo sa vo vysokom tempe. V 29. min zastavil Hričinovo sólo v oslabení Pukalovič a následne Sabol namieril do žŕdky martinskej svätyne. Hostia sa potom opäť dostali do brejku - tentoraz ušiel Hollý, Marton ešte zmaril jeho nájazd, ale z ďalšej skrumáže pred ním vyrovnal Petruška. Bardejovčanov to vyviedlo z koncentrácie, Valchař išiel na trestnú lavicu a po ňom aj Baláž. Hostia využili početnú výhodu o dvoch hráčov: Themár dal druhý gól Martina. Nervozita sa preniesla aj do hľadiska, diváci zahádzali ľadovú plochu rôznymi predmetmi.

Nabudení domáci vyrukovali do tretej časti s agresívnou hrou a podarilo sa im vyrovnať v 43. min zásluhou Ščurka. Ďalšie dve dobré príležitosti mal Dancsák, ale obliehanie bránky Martina neprinieslo želaný úspech. Tréner hostí si zobral v 51. min oddychový čas, domáci potom nevyužili ďalšie možnosti a Martinčania v 58. min definitívne rozhodli. V priebehu 30 sekúnd sa totiž tešili z gólov Važan a Petruška.

Hlasy:

Anton Tomko (tréner Bardejova): "Sme smutní z výsledku, zápas bol ako na hojdačke. Príčinu prehry vidím v tom, že keď sme si vytvorili niekoľko gólových šancí, nepremenili sme ich. Extraligista má skúsených hráčov, čakal na príležitosť a využil ju. Jedno naše zaváhanie v podobe chyby na modrej bolo kľúčové. Zajtra chceme sériu vyrovnať."

Róbert Pukalovič (tréner Martina): "Očakávali sme búrlivú a fantastickú atmosféru. Boli sme pod tlakom domáceho tímu i divákov. Dôležité bolo, že sa nám podarilo ustáť tlak Bardejova po vyrovnaní na 2:2. Mali sme aj my príležitosti, no nedali sme góly. Ten tretí Važana bol zlomový. V zápase sa nám podarilo utvoriť si brejkové situácie, ale horšie to bolo so zakončením. Podržal nás brankár."
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

18:05 25.01.2023Športové

Majstrovstvá Európy futbalistov 21 rokov sa v roku 2025 uskutočnia na Slovensku. Rozhodol o tom Výkonný výbor Európskej futbalovej únie na stredajšom zasadnutí vo švajčiarskom Nyone.

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu:

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu: "Veľmi ťažké podmienky"

11:35 10.12.2022Športové

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa usadila na čele po 1. kole sobotného obrovského slalomu Svetového pohára.

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

16:10 20.11.2022Športové

Holandský pretekár Max Verstappen z tímu Red Bull zvíťazil na Veľkej cene Abú Zabí, záverečných 22. pretekoch sezóny F1.

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

16:21 15.11.2022Športové

"Cítila som sa úplne prázdna,“ uviedla Vlhová pre Blick.

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

8:36 03.10.2022Športové

Divák nedeľňajšieho zápasu amerického futbalu medzi tímami NFL Pittsburgh Steelers a New York Jets zomrel po páde na eskalátore na štadióne Acrisure.