• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Sobota, 11.5.2024Meniny má Blažena
16°Bratislava

Trnava uspela v Európskej lige, chcela hrať ako Nemecko

  • 11:36 11.07.2014
  • TRNAVA
Trnava uspela v Európskej lige, chcela hrať ako Nemecko

Futbalisti Spartaka Trnava jednoznačným spôsobom postúpili do 2. predkola Európskej ligy 2014/2015. Súperovi z Malty, tímu FC Hibernians, nastrieľali v dvojzápase dovedna deväť gólov, pričom najmä vo štvrtkovom druhom stretnutí v Zlatých Moravciach boli jednoznačne lepší ako ich rival.

Na ihrisku FC ViOn triumfovali zverenci Juraja Jarábka 5:0 a po minulotýždňovom víťazstve na Malte 4:2 absolútne zaslúžene prešli do ďalšej fázy kontinentálneho pohára číslo dva. Trnavčania si v 2. predkole zmerajú sily s hráčmi gruzínskeho mužstva FC Zestafoni.

Odporúčame aj:

Trnava zničila Hibernians, v Európskej lige ide ďalej

Začína sa slovenská najvyššia futbalová liga, zmenila názov

Pre Slovan je v novej sezóne dôležitá pohárová Európa



"Hoci výsledky oboch duelov sú jednoznačné, ani jeden z dvojice zápasov proti maltskému súperovi nebol jednoduchý. Žiadny súper v európskom futbale nie je slabý. Rival ukázal, že má kvalitných technických hráčov, ale chýbala mu defenzíva. Postup cez Hibernians bol pre nás povinnosť. Sme radi, že sme to dotiahli do zdarného konca. Teraz ideme ďalej, čaká nás nahustený program a začiatok ligovej súťaže," zhodnotil kouč "andelov" Jarábek.

Trnavčania chceli hrať proti outsiderovi z futbalovo menej disponovanej krajiny štýlom, akým sa prezentujú Nemci na majstrovstvách sveta v Brazílii. Zverenci Joachima Löwa vyprášili domácich futbalistov v semifinále 7:1, pričom inkasovali až v úplnom závere za stavu 7:0. "Nationalelf" sa vďaka vynikajúcim výkonom prebojovala už do finále XX. svetového šampionátu, kde ju v nedeľu od 21.00 h SELČ čaká Argentína na čele s hviezdnym Lionelom Messim.

"V nemeckom tíme každý drel za každého. Nehrali sme síce ako oni, ale aspoň sme sa k tomu trochu priblížili," cituje SME.sk trnavského stredopoliara Kamila Kuzmu. "Takí dobrí ako Nemci však určite nie sme," doplnil kapitán Spartaka Marek Janečka.

Trnava nastúpi proti gruzínskemu tímu v 2. predkole najprv doma budúci štvrtok 17. júla, duel sa uskutoční opäť v Zlatých Moravciach. Odveta na pôde Zestfaoni čaká jej hráčov 24. júla.
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

18:05 25.01.2023Športové

Majstrovstvá Európy futbalistov 21 rokov sa v roku 2025 uskutočnia na Slovensku. Rozhodol o tom Výkonný výbor Európskej futbalovej únie na stredajšom zasadnutí vo švajčiarskom Nyone.

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu:

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu: "Veľmi ťažké podmienky"

11:35 10.12.2022Športové

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa usadila na čele po 1. kole sobotného obrovského slalomu Svetového pohára.

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

16:10 20.11.2022Športové

Holandský pretekár Max Verstappen z tímu Red Bull zvíťazil na Veľkej cene Abú Zabí, záverečných 22. pretekoch sezóny F1.

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

16:21 15.11.2022Športové

"Cítila som sa úplne prázdna,“ uviedla Vlhová pre Blick.

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

8:36 03.10.2022Športové

Divák nedeľňajšieho zápasu amerického futbalu medzi tímami NFL Pittsburgh Steelers a New York Jets zomrel po páde na eskalátore na štadióne Acrisure.