• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Piatok, 3.5.2024Meniny má Galina
18°Bratislava

Sagan: Fanúšikovia nás dosť ohrozovali, na Kittela som nemal

  • 22:51 05.07.2014
  • HARROGATE
Sagan: Fanúšikovia nás dosť ohrozovali, na Kittela som nemal

Slovenský cyklista Peter Sagan je spokojný so svojím výsledkom v úvodnej etape 101. ročníka Tour de France, ktorá viedla na britskom území z Leedsu do Harrogate. Po 190,5 km zdolal majstra SR len Nemec Marcel Kittel.

Všetky informácie z Tour de France nájdete -----> TU

Sagan obsadil na Tour de France ôsmykrát v kariére druhé miesto, vlani na tejto pozícii finišoval štyrikrát, pred dvoma rokmi trikrát. Na piaty etapový triumf kariéry na "starej dáme" si bude musieť 24-ročný jazdec tímu Cannondale ešte počkať.

"Možno som začal priskoro šprintovať, ale Kittel bol pre mňa dnes silný súper. Zdolal ma o dĺžku bicykla, ukázal, že je veľmi dobré pripravený. Som spokojný s dnešným výsledkom," povedal v tlačovej správe organizátorov Peter Sagan.

Záver etapy a súboj šprintérov poznačil pád, do ktorého sa zaplietol po kontakte so Simonom Gerransom najväčší favorit dojazdu v Harrogate Mark Cavendish. Do súboja o prvý žltý dres sa preto nezapojilo v cieľovej rovinke do mierneho kopca veľa jazdcov. "Ten pád bol za mnou, ani som si ho poriadne neuvedomil a nemohol som ani nič robiť. Je to smutné, že sa to stalo práve Markovi, ale aj to je súčasť cyklistiky a zvlášť Tour de France," tvrdil Peter Sagan.

Úvodnú etapu francúzskych pretekov na britskom území údajne sledovali popri trati až tri milióny divákov. Cyklisti sa mohli cítiť ako hviezdy rocku, Kittel prirovnal sobotňajšie preteky k jazde v tuneli s veľkým hlukom. "Fanúšikovia boli neuveriteľní. Zároveň však nás aj dosť ohrozovali. Želal by som si, aby venovali pri svojom povzbudzovaní väčšiu pozornosť aj bezpečnosti," pridal postreh Sagan.

Súvisiace:

Video: Sagan začal Tour druhým miestom, Cavendish spadol

Video: Cavendisha pochoval na Tour pád, odišiel na röntgen

Rodák zo Žiliny je po sobote na 2. mieste v bodovacej súťaži o zelený dres, Marcel Kittel vedie pri bodovej rovnosti len vďaka lepšiemu umiestneniu na cieľovej páske. Sagan je momentálne vlastníkom bieleho dresu pre najlepšieho jazdca do 25 rokov.

V nedeľu bude opäť bojovať o etapový vavrín, profil trate do Sheffieldu by mu mal vyhovovať. "Teraz vlastním biely dres a či zajtra budem mať žltý? Stať sa môže čokoľvek, Tour je vždy nevyspytateľná. Prišiel som sem získať zelený dres a to je jednoznačne môj cieľ," dodal v tlačovej správe Sagan.
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

18:05 25.01.2023Športové

Majstrovstvá Európy futbalistov 21 rokov sa v roku 2025 uskutočnia na Slovensku. Rozhodol o tom Výkonný výbor Európskej futbalovej únie na stredajšom zasadnutí vo švajčiarskom Nyone.

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu:

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu: "Veľmi ťažké podmienky"

11:35 10.12.2022Športové

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa usadila na čele po 1. kole sobotného obrovského slalomu Svetového pohára.

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

16:10 20.11.2022Športové

Holandský pretekár Max Verstappen z tímu Red Bull zvíťazil na Veľkej cene Abú Zabí, záverečných 22. pretekoch sezóny F1.

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

16:21 15.11.2022Športové

"Cítila som sa úplne prázdna,“ uviedla Vlhová pre Blick.

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

8:36 03.10.2022Športové

Divák nedeľňajšieho zápasu amerického futbalu medzi tímami NFL Pittsburgh Steelers a New York Jets zomrel po páde na eskalátore na štadióne Acrisure.