• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Štvrtok, 2.5.2024Meniny má Žigmund
16°Bratislava

Pohľadávky Sociálnej poisťovne stúpli o milióny eur

  • 11:53 04.07.2014
  • BRATISLAVA
Pohľadávky Sociálnej poisťovne stúpli o milióny eur

Pohľadávky Sociálnej poisťovne (SP) ku koncu apríla tohto roka dosiahli takmer 707,7 mil. eur. V porovnaní s koncom vlaňajška sa zvýšili o 40,5 mil. eur. Uvádza sa to v správe o hospodárení SP za január až apríl tohto roka. Z celkového objemu pohľadávok predstavovali pohľadávky poisťovne na poistnom na základe rozhodnutia 453,3 mil. eur, pohľadávky na penále boli vo výške 173,8 mil. eur, nepredpísané pohľadávky tvorili 64,9 mil. eur a ostatné pohľadávky 15,5 mil. eur.

Zrušili takmer sto splátkových kalendárov

Od začiatku tohto roka do konca apríla podala Sociálna poisťovňa návrhy na vykonanie exekúcie v celkovom objeme 34,2 mil. eur. "Týmto spôsobom bolo od začiatku tohto roka vymáhaných spolu 35 664 rozhodnutí," uvádza sa v správe o hospodárení poisťovne. Od 1. januára 2014 do 30. apríla 2014 vydala Sociálna poisťovňa spolu 631 rozhodnutí o povolení splátok dlžných súm v celkovom objeme 2,775 mil. eur, z toho úspešne ukončených splátkových kalendárov (100 % úhrada) bolo 20 s uhradenou sumou 22 tis. eur.

Splátkové kalendáre z dôvodu ich nedodržania poisťovňa zrušila v 97 prípadoch na celkovú sumu 106 tis. eur. "Ku dňu zrušenia rozhodnutia bolo uhradených zo sumy povolenej na splácanie v zmysle schváleného splátkového kalendára 22 tis. eur," uvádza sa v správe o hospodárení poisťovne. Naďalej aktívnych splátkových kalendárov bolo 514 na celkový objem pohľadávok 2,647 mil. eur. Z nich bolo od začiatku tohto roka do konca apríla uhradených 412 tis. eur.

Pohľadávky voči nemocniciam

Voči sledovaným zdravotníckym zariadeniam v pôsobnosti Ministerstva zdravotníctva SR a transformovaným zdravotníckym zariadeniam evidovala SP ku koncu apríla tohto roka pohľadávky v sume 96,6 mil. eur. V porovnaní s koncom minulého roka ide o nárast o 10,3 mil. eur.

Pohľadávky poisťovne voči zdravotníckym zariadeniam v pôsobnosti rezortu zdravotníctva dosiahli k 30. aprílu tohto roka 63,2 mil. eur, čím sa oproti koncu vlaňajška zvýšili o 7,8 mil. eur.

Voči transformovaným zdravotníckym zariadeniam eviduje poisťovňa ku koncu apríla tohto roka pohľadávky vo výške 33,4 mil. eur. V porovnaní so stavom k 31. decembru 2013 sa pohľadávky voči týmto zdravotníckym zariadeniam zvýšili takmer o 2,5 mil. eur.
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Jerome Powell: Fed sa nechystá zvýšiť úrokové sadzby

Jerome Powell: Fed sa nechystá zvýšiť úrokové sadzby

VČERA - 21:33Ekonomické

Inflácia v USA zostáva vysoká a americká centrálna banka ešte počká, kým začne znižovať úrokové sadzby, uviedol jej šéf Jerome Powell.

Prezidentka: Všetci by mali mať príležitosti nájsť si pracovné uplatnenie

Prezidentka: Všetci by mali mať príležitosti nájsť si pracovné uplatnenie

VČERA - 11:52Ekonomické

Všetci by mali mať skutočné príležitosti nájsť si pracovné uplatnenie a dokázať sa postarať o seba a svoje rodiny.

FinStat: Tržby firiem vlani rástli, ale zisk sa prepadol o vyše desatinu

FinStat: Tržby firiem vlani rástli, ale zisk sa prepadol o vyše desatinu

VČERA - 10:17Ekonomické

Spoločnostiam vlani medziročne narástli tržby o 2,1 % a klesli náklady na spotrebovaný tvar a energie.

Hernández de Cos: ECB začne redukovať sadzby, ak inflácia pôjde podľa odhadov

Hernández de Cos: ECB začne redukovať sadzby, ak inflácia pôjde podľa odhadov

17:36 30.04.2024Ekonomické

Európska centrálna banka by mala začať so znižovaním úrokových sadzieb v júni v prípade, že inflácia bude pokračovať v spomaľovaní podľa očakávaní.

Sezónne autobusy do Chorvátska začnú jazdiť už od polovice mája

Sezónne autobusy do Chorvátska začnú jazdiť už od polovice mája

14:41 30.04.2024Ekonomické

Sezónne autobusy do Chorvátska začnú jazdiť od polovice mája. Dopravca FlixBus spustí od 16. mája linku zo Žiliny cez Bratislavu do chorvátskej Puly.