• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Streda, 1.5.2024Dnes je Sviatok práce
18°Bratislava

Sme ako taká mašina, hovorí o hre 'kráľov' Gáborík

  • 14:18 02.04.2014
  • LOS ANGELES
Sme ako taká mašina, hovorí o hre 'kráľov' Gáborík

Necelý mesiac na novom pôsobisku má za sebou slovenský útočník Marián Gáborík a hokejovú organizáciu Los Angeles Kings si zatiaľ pochvaľuje.

Súvisiace:

Video: Washington utŕžil debakel, Jaro Halák duel nedochytal

Štyridsiatnikom v NHL vládne suverénny Jaromír Jágr

"V Columbuse som bol často zranený a nešlo to tam podľa mojich predstáv. Teraz v Los Angeles máme už takmer isté play-olff a veľmi dobre poskladané mužstvo. Som rád, že som tu, lebo v Columbuse to nefungovalo," povedal Gaborík v rozhovore pre server idnes.cz.

Obľúbené číslo nechal spoluhráčovi

Tridsaťdvaročný krídelník zatiaľ absolvoval v drese Kings 13 zápasov s bilanciou 3 góly a 6 asistenicí. Pre porovnanie v predchádzajúcej časti sezóny poznačenej zraneniami v Columbuse za Blue Jackets odohral 22 stretnutí so 6 gólmi a 8 asistenciami.

"Už som si zvykol na spoluhráčov, systém hry, mesto. Mám radosť z toho, že na ľade trávim viac času a hráme tímovo. Máme štyri vyrovnané formácie, každý vie dať gól. Dopredu či dozadu korčuľujeme všetci piati, hráme ako taká mašina," podotkol spokojný Gáborík.

Vo svojom súčasnom klube nehráva na drese s obľúbenou desiatkou, ale dvanástkou. Prečo to tak je? "Mike Richards mu ju aj ponúkol, že s desiatkou môžem hrať ja, ale odmietol som. On s týmto číslom vyhral Stanley Cup, preto som mu ju nechcel brať. S dvanástkou som hrával ako junior a aj v mladšom seniorskom veku. Takže to nie je pre mňa zase taká novinka," vysvetil Gáborík.

"Králi" majú jeden z najsilnejších kádrov v NHL

V slnečnej a teplej Kalifornii si ľudia museli chvíľu zvykať na to, že konkurenciu športov v meste rozšíril hokej. Los Angeles má však momentálne jeden z papierovo nasilnejších kádrov v celej NHL a pred dvoma rokmi sa hokejisti z tohto mesta tešili z premiérového Stanleyho pohára.

"Fanúšikovia si zvykli chodiť na zápasy, veď počas majstrovskej sezóny pred dvoma rokmi si prišli na svoje. To prostredie sa mi páči. Ráno sa človek zobudí a svieti slnko. Hneď máte energiu a radosť ísť na zimák," uzavrel Gáborík pre idnes.cz.
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

18:05 25.01.2023Športové

Majstrovstvá Európy futbalistov 21 rokov sa v roku 2025 uskutočnia na Slovensku. Rozhodol o tom Výkonný výbor Európskej futbalovej únie na stredajšom zasadnutí vo švajčiarskom Nyone.

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu:

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu: "Veľmi ťažké podmienky"

11:35 10.12.2022Športové

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa usadila na čele po 1. kole sobotného obrovského slalomu Svetového pohára.

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

16:10 20.11.2022Športové

Holandský pretekár Max Verstappen z tímu Red Bull zvíťazil na Veľkej cene Abú Zabí, záverečných 22. pretekoch sezóny F1.

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

16:21 15.11.2022Športové

"Cítila som sa úplne prázdna,“ uviedla Vlhová pre Blick.

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

8:36 03.10.2022Športové

Divák nedeľňajšieho zápasu amerického futbalu medzi tímami NFL Pittsburgh Steelers a New York Jets zomrel po páde na eskalátore na štadióne Acrisure.