• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Sobota, 18.5.2024Meniny má Viola
15°Bratislava

Slovenskí futbalisti idú na prípravu do Izraela v plnej sile

  • 12:25 25.02.2014
  • BRATISLAVA
Slovenskí futbalisti idú na prípravu do Izraela v plnej sile

Nijaká z tradičných opôr nechýba v 23-člennej nominácii trénera Jána Kozáka na prvý zápas v kalendárnom roku 2014, ktorý slovenskí futbaloví reprezentanti odohrajú v Izraeli v stredu 5. marca v meste Netanya s úvodným výkopom o 18.30 h SEČ.

"Teším sa na stretnutie s chlapcami, dlho sme neboli spolu. Niektorí pravidelne hrávajú, keďže ich súťaže sú v plnom prúde, iní sú iba v príprave. Vítam zápas proti dobrému súperovi, beriem ho ako vážnu previerku pred blížiacou sa kvalifikáciou ME 2016, keďže prípravných zápasov bude pred ňou málo," uviedol Kozák v utorňajšom rozhovore na oficiálnom YouTube kanáli Slovenského futbalového zväzu (SFZ).

Priestor pre Kissa

Priestor na trávniku by budúcu stredu mali dostať Filip Kiss zo škótskeho Ross County a Norbert Gyömbér z talianskej Catanie. "Kiss sa nepresadil v Anglicku, v Škótsku sa rozbehol, hráva dobre, aj keď trošku ho pribrzdilo vylúčenie. Gyömbér bol lídrom aj kapitánom 'dvadsaťjednotky', chcem vidieť, ako sa bude správať v A-mužstve. Plánujem ho vyskúšať ako defenzívneho stredpoliara. Na tejto pozícii hral dobre už v Banskej Bystrici, radi by sme mali alternatívu na tomto poste," doplnil Kozák.

Brankár Plzne Matúš Kozáčik si pri zrážke s protihráčom v nedeľu poranil úpon brušného svalu, ale figuruje v nominácii. "Spojili sme sa, bol na kontrole. Do zrazu by mal byť v poriadku. Pokiaľ ide o Dušana Kuciaka, jeho stav po operácii kolena nie je stopercentný. Za Legiu chytá, ale v kolene mal po zápase vodu. Nechceli sme riskovať, rozhodli sme sa, že je lepšie ho teraz nenominovať," poznamenal Kozák.

Dve výhry, jedna remíza

Izrael takisto ako Slovensko skončil na nepostupovej tretej priečke (v jeho prípade za Ruskom a Portugalskom) vo svojej skupine európskej časti kvalifikácie o postup na MS 2014 do Brazílie. V renkingu Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) mu patrila vo februárovom vydaní 56. pozícia, tím SR je na 54. priečke. V predchádzajúcich vzájomných súbojoch Slováci dvakrát zvíťazili 1:0, raz sa zrodila remíza 2:2.

Nominácia futbalovej reprezentácie Slovenska na medzištátny prípravný zápas v Izraeli:

Brankári: Ján Mucha (Krídla Sovietov Samara/Rus.), Matúš Kozáčik (FC Viktoria Plzeň/ČR), Tomáš Košický (Novara/Tal.)
Obrancovia: Peter Pekarík (Hertha Berlín/Nem.), Martin Škrtel (FC Liverpool /Angl.), Ján Ďurica (Lokomotiv Moskva/Rus.), Dušan Švento (Red Bull Salzburg/Rak.), Kornel Saláta (Tom Tomsk/Rus.), Tomáš Hubočan (Zenit Petrohrad/Rus.), Marián Čišovský (FC Viktoria Plzeň/ČR)

Stredopoliari: Viktor Pečovský (MŠK Žilina), Norbert Gyömbér (Catania Calcio/Tal.), Filip Kiss (Ross County/Škót.), Samuel Štefánik (NEC Nijmegen/Hol.), Marek Hamšík (SSC Neapol/Tal.), Vladimír Weiss ml. (Lekhwiya SC/Katar), Róbert Mak (1. FC Norimberg/Nem.), Michal Ďuriš (FC Viktoria Plzeň/ČR), Miroslav Stoch (PAOK Solún/Gréc.)

Útočníci: Stanislav Šesták (Bursaspor/Tur.), Adam Nemec (Union Berlín/Nem.), Martin Jakubko (Amkar Perm/Rus.), Filip Hološko (Besiktas Istanbul/Tur.)

Náhradníci:
Brankári: Dušan Kuciak (Legia Varšava/Poľ.), Ján Novota (Rapid Viedeň/Rak.)
Obrancovia: Pavol Farkaš (Ternana/Tal.), Ľubomír Michalík (FC Kajrat Almaty/Kaz.), Marek Čech (FC Bologna/Tal.)
Stredopoliari: Tomáš Kóňa (FK Senica), Karim Guédé (SC Freiburg/Nem.), Erik Jendrišek (Energie Cottbus/Nem.)
Útočníci: Jakub Sylvestr (FC Erzgebirge Aue/Nem.), František Kubík (Ergotelis FC/Gréc.), Marek Bakoš (FC Viktoria Plzeň/ČR)

Realizačný tím:

tréner: Ján Kozák
asistent trénera: Štefan Tarkovič
tréner brankárov: Miroslav Seman
kondičný tréner: Martin Rusňák
lekári: Vladimír Pener, Ján Baťalík
masér/fyzioterapeut: Marián Drinka
masér: Mário Prelovský
kustód: Ján Beniak
videoanalytik: Michal Slyško
technický vedúci: Róbert Tomaschek
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

18:05 25.01.2023Športové

Majstrovstvá Európy futbalistov 21 rokov sa v roku 2025 uskutočnia na Slovensku. Rozhodol o tom Výkonný výbor Európskej futbalovej únie na stredajšom zasadnutí vo švajčiarskom Nyone.

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu:

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu: "Veľmi ťažké podmienky"

11:35 10.12.2022Športové

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa usadila na čele po 1. kole sobotného obrovského slalomu Svetového pohára.

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

16:10 20.11.2022Športové

Holandský pretekár Max Verstappen z tímu Red Bull zvíťazil na Veľkej cene Abú Zabí, záverečných 22. pretekoch sezóny F1.

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

16:21 15.11.2022Športové

"Cítila som sa úplne prázdna,“ uviedla Vlhová pre Blick.

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

8:36 03.10.2022Športové

Divák nedeľňajšieho zápasu amerického futbalu medzi tímami NFL Pittsburgh Steelers a New York Jets zomrel po páde na eskalátore na štadióne Acrisure.