• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Sobota, 18.5.2024Meniny má Viola
18°Bratislava

Nikto si neprial takýto koniec, hovorí kapitán Chára

  • 9:10 19.02.2014
  • SOČI
Nikto si neprial takýto koniec, hovorí kapitán Chára

Ako veľké sklamanie označili svoje vystúpenie na XXII. zimných olympijských hrách v Soči viacerí slovenskí hokejisti.


V čiernomorskom letovisku sa tím spod Tatier nedokázal naladiť na víťaznú vlnu a prehral vo všetkých štyroch zápasoch, z toho raz po samostatných nájazdoch s domácimi Rusmi. Po utorkovom poslednom neúspešnom stretnutí na turnaji (s Českom 3:5, pozn.) sa slovenskí hráči so smutnými tvárami zhodli, že mužstvo trénera Vladimíra Vůjtka malo na viac, ako je predposledné jedenáste miesto.

Program a výsledky hokejového turnaja na ZOH v Soči nájdete ----> v tomto článku.

"Nikto si neprial takýto koniec. Ťažko povedať, či rozhodla prehra so Slovinskom alebo Amerikou," začal hodnotenie kapitán slovenského výberu Zdeno Chára, ktorý na turnaji odohral najviac zo všetkých Slovákov - viac ako 94 minút.

"Vstup do turnaja nám veľmi nepomohol. Prehrali sme s Američanmi obrovským rozdielom a následne neuspeli ani v zápase, v ktorom všetci očakávali naše víťazstvo. Na druhej strane, v zápase proti Rusku sme sa odrazili a naše sebavedomie bolo vyššie ako po prvých dvoch dueloch. Sklamanie po prehre s Českom je aj preto, lebo sme si mysleli, že budeme nasledovať v tom, čo sme odohrali proti Rusku. Prvá tretina nám však zasa ušla. Jediný duel, ktorý sme odohrali tak, ako sme mali, teda od začiatku až do konca, bol zápas s Ruskom. V ďalších dueloch nám ušla nejaká časť - stratili sme koncentráciu, alebo dostali lacné góly či robili chyby," myslí si pilier defenzívy nielen slovenskej reprezentácie, ale aj klubu zámorskej NHL Boston Bruins.

V porovnaní s predchádzajúcim olympijským turnajom zaznamenalo Slovensko prudký pokles zo štvrtého až na jedenáste miesto. Podľa Cháru je však takmer nemožné porovnávať dva turnaje, ktoré delia štyri roky. "Mužstvá sa musia obmieňať. Nemôžeme mať stále ten istý tím. Je čas, aby viac príležitostí dostávali mladí hráči a získavali skúsenosti. Náš tím bol v Soči zložený dobre, no tento turnaj nám nevyšiel," pokračoval dvojnásobný vicemajster sveta.

Celé vystúpenie Slovákov sprevádzala nízka efektivita streľby, päť gólov v štyroch zápasoch sa výrazne podpísalo pod neúspešné výsledky. "Chápem, že gólov sme dali naozaj málo. Celkovo sme ako tím v ofenzíve ťahali za kratší koniec v porovnaní s ostatnými mužstvami. Ťažko povedať, či jeden strelec by urobil rozdiel," povedal Chára.

Viac správ z olympiády si môžete pozrieť ----------> TU

Nevydarené vystúpenia v základnej A-skupine olympijského turnaja mohli Slováci napraviť v utorok večer v existenčnom zápase proti Česku. O prehre zverencov charizmatického rodáka z moravských Klimkovic však rozhodli chyby v prvej tretine, ktorú prehrali 0:3. Už po druhom inkasovanom góle tréner Vůjtek predstúpil na striedačke pred hráčov a snažil sa im dohovoriť.

"Chcel usporiadať náš herný systém. Neviem prečo, ale dovtedy sme boli stále pozadu. Keď sme začali hrať poriadne v druhej a tretej tretine, bol to úplne iný hokej. Proti Česku sme vôbec nezachytili začiatok a súper nám dal potom dva góly z presiloviek. Niečo také sa doháňa len veľmi ťažko," doplnil 36-ročný rodák z Trenčína Zdeno Chára.

Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

18:05 25.01.2023Športové

Majstrovstvá Európy futbalistov 21 rokov sa v roku 2025 uskutočnia na Slovensku. Rozhodol o tom Výkonný výbor Európskej futbalovej únie na stredajšom zasadnutí vo švajčiarskom Nyone.

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu:

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu: "Veľmi ťažké podmienky"

11:35 10.12.2022Športové

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa usadila na čele po 1. kole sobotného obrovského slalomu Svetového pohára.

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

16:10 20.11.2022Športové

Holandský pretekár Max Verstappen z tímu Red Bull zvíťazil na Veľkej cene Abú Zabí, záverečných 22. pretekoch sezóny F1.

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

16:21 15.11.2022Športové

"Cítila som sa úplne prázdna,“ uviedla Vlhová pre Blick.

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

8:36 03.10.2022Športové

Divák nedeľňajšieho zápasu amerického futbalu medzi tímami NFL Pittsburgh Steelers a New York Jets zomrel po páde na eskalátore na štadióne Acrisure.