• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Streda, 8.5.2024Meniny má Ingrida
14°Bratislava

Manželstvo a rodina sa nedajú nahradiť, upozorňujú biskupi

  • 16:32 25.12.2013
  • BRATISLAVA
Manželstvo a rodina sa nedajú nahradiť, upozorňujú biskupi

Manželstvo muža a ženy i rodina zostáva podľa slovenských evanjelických biskupov naďalej základnou jednotkou pre cirkev i pre zdravú spoločnosť.

Ako napísali v pastierskom liste k vianočným sviatkom, ktorý sa v stredu číta na službách Božích v evanjelických kostoloch po celom Slovensku, manželstvo a rodina sa nedá ničím nahradiť ani pozmeniť.

Biskupi zároveň zdôraznili, že život je Boží dar a je na našej zodpovednosti pred Pánom Bohom i pred ľuďmi, ako s týmto darom narábame, i aký máme postoj k životu iných ľudí, aj tých, ktorí nie sú ešte narodení. „Myslime zodpovedne na budúcu generáciu, na naše deti a zodpovedne aj konajme. Dovoľme, aby naši potomkovia boli vychovávaní v rodinách, kde vládne na prvom mieste Pán Boh, kde narodený Spasiteľ sveta Pán Ježiš Kristus prebýva so svojou láskou a pokojom. On prišiel na tento svet preto, aby nás zachránil a aby nám zrozumiteľne ukázal, ako má vyzerať normálne prežitý ľudský život v tejto časnosti, teda život žitý na základe Božích noriem,“ napísali evanjelickí biskupi Miloš Klátik, Milan Krivda a Slavomír Sabol.

Narodenie dieťaťa v rodine podľa biskupov prináša mnohé očakávania. Aj preto sa Vianoce nazývajú i sviatkami rodiny. „Nejde tu však len o príjemnú rodinnú atmosféru, slávnostnú náladu, bohatý stôl, darčeky pod stromčekom – aj keď i to má svoje miesto počas týchto sviatkov, má to však byť niečo, čo vyplýva z našej kresťanskej viery, z našich postojov, presvedčenia aj z toho, aké dôležité miesto má pre nás naša rodina,“ zdôraznili s tým, že Mária má byť príkladom v tom, aby veriaci v rodinách pozornejšie počúvali Božie slovo, premýšľali nad ním a ním aj skutočne žili.

„Boží Syn sa narodil pre všetkých ľudí. Pán Boh nám poslal na záchranu svojho jednorodeného Syna Ježiša Krista. To je pravá podstata Vianoc a to je záruka aj našej pravej radosti v časoch dobrých i v časoch ťažkých,“ konštatovali v liste biskupi.
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Blanár odcestoval na Cyprus, stretne sa s prezidentom i slovenskými vojakmi

Blanár odcestoval na Cyprus, stretne sa s prezidentom i slovenskými vojakmi

DNES - 19:12Domáce

Minister zahraničných vecí Juraj Blanár v stredu večer odcestoval na oficiálnu návštevu Cyperskej republiky.

Z boja o europarlament odišla jedna kandidátka

Z boja o europarlament odišla jedna kandidátka

DNES - 19:11Domáce

Z volieb do Európskeho parlamentu odstúpila zatiaľ jedna kandidátka.

SHMÚ varuje: Tieto okresy môže zasiahnuť mráz

SHMÚ varuje: Tieto okresy môže zasiahnuť mráz

DNES - 18:43Domáce

V noci a ráno môže potrápiť niektoré okresy prízemný mráz.

Zomrel obľúbený slovenský športovec

Zomrel obľúbený slovenský športovec

DNES - 18:05Domáce

Slovensko prišlo o ďalšieho mladého športovca.

NAKA pri akcii Škola zadržala 14-ročného chlapca

NAKA pri akcii Škola zadržala 14-ročného chlapca

DNES - 16:58Domáce

Národná kriminálna agentúra zadržala počas stredajšej akcie s krycím názvom Škola 14-ročnú osobu v súvislosti s podozrením zo spáchania trestného činu šírenia poplašnej správy.