• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Štvrtok, 2.5.2024Meniny má Žigmund
19°Bratislava

Polícia vyšetruje podvod, pri ktorom seniorka prišla o 7700 eur. Spoznávate muža na záberoch?

  • 19:20 09.04.2024
  • Bratislava
Polícia vyšetruje podvod, pri ktorom seniorka prišla o 7700 eur. Spoznávate muža na záberoch?

Polícia pri vyšetrovaní podvodu na seniorke žiada o pomoc verejnosť.

Policajti z hlavného mesta vyšetrujú ďalší z podvodov, pri ktorých sú obeťou dôverčiví seniori. Tentoraz v jeho dôsledku prišla 81-ročná seniorka z Bratislavy o 7700 eur. Hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Michal Szeiff zároveň požiadal o pomoc verejnosť.

Podvodníci podľa jeho slov použili klasický spôsob, pri ktorom neznámy muž, prezentujúci sa ako policajt kriminálnej polície, seniorku presvedčil, aby ochránila úspory tým, že ich odovzdá polícii. „V zmysle inštrukcií vybrala zo svojho bankového účtu finančnú hotovosť vo výške 7700 eur, ktoré následne položila na kontajner nachádzajúci sa na Páričkovej ulici. Až keď prišla domov a žiadny “policajt kriminálnej polície„ jej už nezavolal, zistila, že sa stala obeťou podvodu,“ priblížil Szeiff.

ZNÁMA LEGENDA, ZNÁMY PRIEBEH, ZNÁMY KONIEC

ZNÁMA LEGENDA, ZNÁMY PRIEBEH, ZNÁMY KONIEC SENIORKA PRIŠLA O ÚSPORY, PÁTRAME PO TOMTO MUŽOVI Policajti Okresného riaditeľstva PZ v Bratislave II vyšetrujú okolnosti zločinu podvodu, ku ktorému došlo dňa 21.03.2024. 81-ročnej seniorke zavolal na pevnú linku doposiaľ neznámy muž a uviedol jej, že poštárka jej prinesie preplatok vo výške 250 ,- Eur, ale potrebuje vydať z 500 Eur bankovky. Seniorka poskytla neznámemu mužovi kontakt na svoj mobilný telefón, a zakrátko ju kontaktoval „policajt kriminálnej polície“. Ten jej pre zmenu uviedol, že jej volali podvodníci ktorí ju chcú okradnúť, a preto musí ísť do banky a vybrať svoje úspory, ktoré odovzdá „pracovníčke polície“, ktorá pre ne príde. Seniorku podvodník podrobne inštruoval prostredníctvom udržiavaného telefonického rozhovoru – tzn. telefonát neprerušil. Seniorka v zmysle inštrukcii zo svojho účtu v pobočke banky v priestoroch obchodného centra vybrala finančnú hotovosť vo výške 7.700 ,-Eur, ktoré následne položila na konkrétny kontajner nachádzajúci sa na Paričkovej ulici. Až keď prišla domov a žiadny „policajt kriminálnej polície“ jej už nezavolal, zistila že sa stala obeťou podvodu. V tejto súvislosti pátrame po totožnosti muža na priložených záberoch. Akékoľvek informácie k totožnosti osoby na videu, k jeho súčasnému pohybu alebo pobytu nám občania môžu oznámiť na bezplatnom čísle polície 158, osobne na ktoromkoľvek policajnom oddelení prípadne formou súkromnej správy na FB profile polície. V tejto súvislosti odporúčame seniorom a NAJMÄ ich rodinným príslušníkom nasledovné: aby telefonický rozhovor s neznámou osobou, ktorá im oznámi, že ich príbuzný mal dopravnú nehodu, prípadne sa vydávajú za príbuzného, IHNEĎ ukončili a informácie si overili u svojich blízkych, ktorým dôverujú aby nevyberali svoje finančné úspory pre cudzie osoby zo svojich účtov a nedávali peniaze osobám, ktoré nepoznajú, aby v týchto prípadoch, alebo aj v iných prípadoch, kedy majú podozrenie z podvodného konania, ihneď kontaktovali Policajný zbor na čísle 158. Zároveň Vás žiadame, aby ste o spôsoboch podvodných konaní informovali aj svojich starších príbuzných, ktorí nemajú prístup na internet!

Uverejnil používateľ Polícia SR - Bratislavský kraj Utorok 9. apríla 2024

V súvislosti s prípadom požiadal o pomoc verejnosť pri stotožnení muža na videu, zverejnenom na profile bratislavskej polície na sociálnej sieti.

Akékoľvek informácie k jeho totožnosti či pobyte možno oznámiť na bezplatnom čísle 158, osobne na ktoromkoľvek policajnom oddelení, prípadne formou súkromnej správy na profile polície na sociálnej sieti,“ dodal policajný hovorca.

Zdroj: Info.sk, TASR, Video: facebook.com/KRPZBA
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Koalícia bude o kandidátoch na členov Súdnej rady SR ešte rokovať

Koalícia bude o kandidátoch na členov Súdnej rady SR ešte rokovať

DNES - 18:27Domáce

SNS za nomináciou Štefana Harabina stojí. Vyplýva to z vyjadrení koaličných poslancov Národnej rady SR na štvrtkovej tlačovej konferencii.

Ďalšia obec upozorňuje na výskyt medveďa, opakovane sa objavuje v zastavanom území

Ďalšia obec upozorňuje na výskyt medveďa, opakovane sa objavuje v zastavanom území

DNES - 17:35Domáce

Obec žiada obyvateľov o poskytnutie videonahrávok na presnú identifikáciu pohybu, lokality a teritória pohybu medveďov.

Koalícia chce odvolať Kolíkovú z postu predsedníčky výboru na kontrolu SIS

Koalícia chce odvolať Kolíkovú z postu predsedníčky výboru na kontrolu SIS

DNES - 17:28Domáce

Koaliční poslanci chcú odvolávať Máriu Kolíkovú z postu predsedníčky výboru na kontrolu činnosti Slovenskej informačnej služby.

Súd odročil verejné zasadnutie o prepustení Mikuláša Černáka na neurčito

Súd odročil verejné zasadnutie o prepustení Mikuláša Černáka na neurčito

DNES - 17:24Domáce

Mikuláš Černák zatiaľ zostáva vo väzení.

Hubára, na ktorého zaútočila medvedica, prepustili do domácej liečby

Hubára, na ktorého zaútočila medvedica, prepustili do domácej liečby

DNES - 17:04Domáce

Muža, na ktorého zaútočil medvedica v katastri obce Selce v okrese Banská Bystrica, po vyšetrení v nemocnici prepustili do domácej liečby.