• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Pondelok, 20.5.2024Meniny má Bernard
16°Bratislava

Fico: V Paríži bola čisto bojová atmosféra, nepadlo ani slovo o mieri

  • 5:44 27.02.2024
  • Bratislava/Paríž
Fico: V Paríži bola čisto bojová atmosféra, nepadlo ani slovo o mieri

Premiér Robert Fico (Smer-SD) v pondelok na stretnutí európskych lídrov v Paríži potvrdil postoj vlády SR a koaličných partnerov, že nikdy nebudú súhlasiť s vyslaním slovenských vojakov do vojny na Ukrajine. Premiér o tom informoval na sociálnej sieti.

Ako sme dnes ráno v Bratislave na viacerých zasadnutiach predpokladali, v Paríži bola čisto bojová atmosféra podporujúca vojnu. Nepadlo ani slovo o mieri, čo ma osobne veľmi mrzí,“ citoval Fica tlačový a informačný odbor Úradu vlády SR.

Premiér pred odletom z Paríža uviedol, že stretnutie zorganizované francúzskym prezidentom Emmanuelom Macronom bolo diskrétne, preto sa nemôže vyjadriť k príspevkom jednotlivých účastníkov.

Môžem potvrdiť, že sú krajiny, ktoré sú pripravené poslať svojich vlastných vojakov na Ukrajinu, sú krajiny, ktoré hovoria, že nikdy, medzi ne patrí aj Slovensko, a sú krajiny, ktoré hovoria, že tento návrh treba zvážiť,“ povedal Fico.

Podľa vlastných slov vo svojom vystúpení na konferencii zopakoval základné pozície vlády SR. „Naša vláda je mierovo orientovaná, naša vláda odmieta pokračovanie vojny, nebudeme posielať zbrane na Ukrajinu, orientujeme sa len na civilné projekty, a čo je najpodstatnejšie, je zhoda vo vládnej koalícii, že nikdy nebudeme súhlasiť s tým, aby slovenskí vojak išiel na Ukrajinu do tejto vojny,“ doplnil.

V Paríži som zopakoval záver z dnešného rokovania vlády a koaličných partnerov, že nikdy nebudeme súhlasiť s vyslaním slovenských vojakov do vojny na Ukrajine.

Ako sme dnes ráno v Bratislave na viacerých zasadnutiach predpokladali, v Paríži bola čisto bojová atmosféra podporujúca vojnu. Nepadlo ani slovo o mieri, čo ma osobne veľmi mrzí. V Paríži som zopakoval záver z dnešného rokovania vlády a koaličných partnerov, že nikdy nebudeme súhlasiť s vyslaním slovenských vojakov do vojny na Ukrajine.

Uverejnil používateľ Robert Fico Pondelok 26. februára 2024
Zdroj: Info.sk, TASR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Iránsky prezident Raísí zahynul pri páde vrtuľníka, potvrdil viceprezident

Iránsky prezident Raísí zahynul pri páde vrtuľníka, potvrdil viceprezident

DNES - 7:44Zahraničné

Iránsky prezident Ebráhím Raísí a minister zahraničných vecí Hosejn Amír Abdollahján zahynuli pri páde vrtuľníka, ktorý sa v nedeľu v hustej hmle zrútil v hornatom teréne.

KĽDR kritizuje americký jadrový test, avizuje silnejšie jadrové odstrašenie

KĽDR kritizuje americký jadrový test, avizuje silnejšie jadrové odstrašenie

DNES - 6:11Zahraničné

KĽDR ostro odsúdila nedávny americký tzv. podkritický jadrový test v Nevade a v pondelok avizovala "silnú odstrašujúcu akciu" proti americkej "jadrovej hrozbe".

V Japonsku vydali výstrahy po útokoch medveďov

V Japonsku vydali výstrahy po útokoch medveďov

DNES - 6:09Zahraničné

Japonské úrady v sobotu vydali výstrahy pre obyvateľov prefektúr na severovýchode krajiny. Dôvodom je niekoľko útokov medveďov, ktoré sa tam v uplynulom období odohrali.

V Iráne našli havarovaný vrtuľník s prezidentom

V Iráne našli havarovaný vrtuľník s prezidentom

DNES - 6:06Zahraničné

Iránski záchranári našli v pondelok havarovaný vrtuľník, v ktorom sa nachádzal prezident Ebráhím Raísí a minister zahraničných vecí Hosejn Amír Abdollahján.

Slováci podľahli Lotyšom 2:3 po samostatných nájazdoch

Slováci podľahli Lotyšom 2:3 po samostatných nájazdoch

VČERA - 23:07Zahraničné

Slovenskí hokejoví reprezentanti prehrali vo svojom šiestom zápase v ostravskej B-skupine MS s Lotyšskom 2:3 po nájazdoch a skomplikovali si cestu do štvrťfinále.