• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Štvrtok, 1.5.2025Dnes je Sviatok práce
15°Bratislava

Zázvorovo-cesnaková pasta: Zdravý zázrak, ktorý sa hodí do mnohých jedál

  • 19:31 28.01.2024
  • Bratislava
Zázvorovo-cesnaková pasta: Zdravý zázrak, ktorý sa hodí do mnohých jedál

Pripravte si zázvorovo-cesnakovú pastu, s ktorou vaše jedlá získajú výnimočnú chuť.

Zázvorovo-cesnaková pasta je dobre známym prvkom najmä v indickej a východnej kuchyni. Okrem toho, že dodáva pokrmom unikátnu arómu, pomáha pri trávení jedla a zjemňuje mäso. Príprava pasty je jednoduchá a môžete ju skladovať aj dlhšiu dobu. Tu je recept na zázvorovo-cesnakovú pastu, ktorú si môžete pripraviť doma z čerstvých surovín.

Ako si pripraviť zázvorovo-cesnakovú pastu

  1. Umyte 125 g zázvoru pod tečúcou vodou a osušte. Ošúpte 10 až 12 strúčikov cesnaku.
  2. Zázvor nakrájajte na malé kúsky a spolu s cesnakom ho pridajte do nádoby mixéra.
  3. Do nádoby pridajte kvapku oleja, aby sa pasta následne mohla skladovať.
  4. Zmes mixujte, kým nezíska bledú a hladkú konzistenciu.
  5. Zázvorovo-cesnakovú pastu skladujte vo fľaši a v prípade potreby vždy naberajte suchou lyžičkou. V chladničke ju môžete skladovať 4 až 6 týždňov.

Kde ju využijete

Foto: Ravsky/Shutterstock.com

Zázvorovo-cesnaková pasta je univerzálna prísada, ktorú možno použiť do rôznych jedál. Tu je niekoľko receptov, v ktorých sa používa:

Butter Chicken: Obľúbené indické jedlo pripravené z kuracieho mäsa marinovaného v zmesi jogurtu, zázvorovo-cesnakovej pasty a korenia. Kuracie mäso sa potom varí v krémovej paradajkovej omáčke.

Pečený losos so zázvorovo-cesnakovou pastou: V tomto jednoduchom a zdravom recepte sa ako marináda na filety z lososa používa zázvorovo-cesnaková pasta. Losos sa potom pečie v rúre, kým nie mäkký.

Zázvorovo-cesnakové rezance: Rýchly a jednoduchý recept, ktorý používa zázvorovo-cesnakovú pastu na dochutenie pražených rezancov. Môžete pridať zeleninu a bielkoviny podľa vlastného výberu, aby ste z nich vytvorili hlavný chod.

Zázvorovo-cesnakové tofu: Vegánsky recept, v ktorom sa na marinovanie tofu používa zázvorovo-cesnaková pasta. Tofu sa potom smaží na panvici do chrumkava a podáva sa so smaženou zeleninou.

Zdroj: Info.sk, TM, indianhealthyrecipes.com, wikihow.com
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Ako predĺžiť mačke život? 2 kroky, ktoré musíte dodržiavať

Ako predĺžiť mačke život? 2 kroky, ktoré musíte dodržiavať

DNES - 20:27Zaujímavosti

Veterinár hovorí o kľúčových krokoch k dlhému a šťastnému životu mačky.

Ovocie v umývačke? Tento trik neoľutujete!

Ovocie v umývačke? Tento trik neoľutujete!

DNES - 20:03Zaujímavosti

Ako na efektívnu starostlivosť o umývačku riadu? Pomôže vám aj netradičný trik s ovocím.

Zelenskyj si na pohreb pápeža nevzal oblek, toto je reálny dôvod.

Zelenskyj si na pohreb pápeža nevzal oblek, toto je reálny dôvod.

DNES - 19:41Zaujímavosti

Ukrajinský prezident na pohrebe pápeža Františka obišiel protokol. Prečo to spravil?

Pozor na sójovú omáčku: Toto musíte spraviť po jej jedení

Pozor na sójovú omáčku: Toto musíte spraviť po jej jedení

DNES - 14:11Zaujímavosti

Nevyhnutná prísada ázijskej kuchyne má svoje riziká. Toto nezabudnite spraviť po jedení sójovej omáčky.

Muž uniesol 10-ročné dievčatko, kontaktoval ho cez online hru

Muž uniesol 10-ročné dievčatko, kontaktoval ho cez online hru

DNES - 8:52Zaujímavosti

Úrady varujú rodičov, aby dávali väčší pozor na online komunikáciu svojich detí.