Tragické následky jedenia morských plodov: Muž doplatil na túto chybu
- 6:20 09.11.2023
- Kwangdžu

Tradičné kórejské jedlo sa pre 82-ročného muža stalo osudným. Za túto chybu pri jedení zaplatil životom.
82-ročný muž z Južnej Kórey zahynul po tom, ako zjedol tradičné jedlo známe ako san-nakdži. Ide o pokrm, ktorý obsahuje časti živej chobotnice, pričom je známych niekoľko prípadov udusenia v dôsledku jeho konzumácie.
Záchranári už Juhokórejčanovi nedokázali pomôcť, a po príchode ho na mieste vyhlásili za mŕtveho. Predpokladá sa, že chobotnica sa mu po prehltnutí prisala prísavkami chápadiel na vnútornú stranu hrdla, čím obmedzila mužov prístup k vzduchu.
San-nakdži má slanú chuť a lepkavú textúru. Pripravuje sa porciovaním živej chobotnice a jej marinovaním v sezamovom oleji. Chápadlá tvora sa na tanieri napriek usmrteniu stále pohybujú, keďže nervová aktivita v nich ustupuje pomaly.
Denník Korea Herald približuje, že k podobným tragédiám pri jedení san-nakdži dochádza často. Zdravotnícke úrady evidujú najmenej 3 úmrtia, ku ktorým došlo medzi rokmi 2007 a 2012. K ďalším dvom došlo v roku 2013 a k jednému v roku 2019.

Rozhlasová stanica tajne používala moderátorku vytvorenú AI
Austrálska hudobná rozhlasová stanica CADA sa stala terčom kritiky po tom, ako pol roka používala moderátorku vytvorenú umelou inteligenciou bez toho, aby to priznala.

Ako predĺžiť mačke život? 2 kroky, ktoré musíte dodržiavať
Veterinár hovorí o kľúčových krokoch k dlhému a šťastnému životu mačky.

Ovocie v umývačke? Tento trik neoľutujete!
Ako na efektívnu starostlivosť o umývačku riadu? Pomôže vám aj netradičný trik s ovocím.

Zelenskyj si na pohreb pápeža nevzal oblek, toto je reálny dôvod.
Ukrajinský prezident na pohrebe pápeža Františka obišiel protokol. Prečo to spravil?

Pozor na sójovú omáčku: Toto musíte spraviť po jej jedení
Nevyhnutná prísada ázijskej kuchyne má svoje riziká. Toto nezabudnite spraviť po jedení sójovej omáčky.