• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Piatok, 19.4.2024Meniny má Jela
Bratislava

Video: Vlky prenikli do ulíc dediny, takto vyčíňali pred rodinným domom

  • 9:11 15.03.2023
  • Zubné
Video: Vlky prenikli do ulíc dediny, takto vyčíňali pred rodinným domom

K udalosti malo dôjsť vo večerných hodinách počas školských prázdnin. Nejde pritom o ojedinelý prípad, keď vlky zišli z lesa do zastavanej oblasti.

Vo východoslovenskej obci Zubné (okres Humenné) zaznamenali dvojicu vlkov, ako sa pravdepodobne medzi sebou bili. K udalosti došlo pred plotom na dvore rodinného domu. Video, ktoré ju zachytáva, zverejnil na sociálnej sieti Facebook miestny obyvateľ Marián Jasik.

Video nezachytáva dobre detaily, no z jeho priebehu je možné dedukovať, že dvojica vlkov sa mohla biť s menším zvieraťom, možno psom.

Vlci v dedine Včera večer Zubné, okr. Humenné

Uverejnil používateľ Marián Jasik Utorok 7. marca 2023

Viacerí komentujúci na Facebooku spochybnili tvrdenie autora, že ide o vlkov. „Odkedy má vlk chvost hore,“ pýta sa jeden z nich. „Nechce sa mi naťahovať. Vidím, že tu píšu ľudia, čo nikdy nevideli vlka, že možno je to pes alebo líška. Prosím vás, uznajte si, že tých vlkov na Slovensku je už priveľa a strácajú plachosť,“ reagoval Jasik.

K jeho obrane sa pridala aj ďalšia diskutujúca Michaela Vasilenková, podľa ktorej „video videli poľovníci, videl to zamestnanec štátnej ochrany prírody.“ Podľa nej malo k incidentu dôjsť vo večerných hodinách počas prázdnin, keď sa po obci často pohybujú aj maloletí.

„Vieme, že sú tu, veď žijeme obkolesení prírodou, pokiaľ sú v lese, je všetko ok. Ale to, že si spokojne behajú po dedine ok nie je,“ dodala Vasilenková.

Ďalší krvavý útok v Beskydách

K útoku vlkov na psa došlo aj v nedeľu 6. marca v oblasti Beskýd na česko-poľskom pohraničí. Na udalosť upozornil majiteľ psa Václav Zubek na Facebooku, pričom zverejnil aj fotografie svojho uhynutého domáceho miláčika.

„Včera popoludní po 16. hodine pri prechádzke odbehol môj pes do húštiny vo zvažujúcom sa teréne. Vždy sa vrátil najneskôr do dvadsiatich minút na miesto, kde ma opustil,“ píše Zubek v statuse.

„Tentoraz asi po desiatich minútach ma môj GPS prístroj upozornil, že sa pes zastavil a nemení polohu.“ Majiteľ začal na svojho psa volať, no ten sa nevracal. Zubek sa teda vydal za ním, až ho napokon našiel bez známok života a s prehryznutou chrbticou.

„Zvláštne je najmä to, že sa všetko odohralo za bieleho dňa, v pomerne krátkej vzdialenosti odo mňa, keď onen 'predátor' nejavil takmer žiadne známky plachosti a ostražitosti,“ podotýka Zubek s tým, že sa neskôr dozvedel, že takéto prípady sa v okolí mesta Jablunkov odohrávajú pomerne často. Svojím príspevkom chce podľa vlastných slov varovať ostatných návštevníkov lesa.

Zdroj: Info.sk, DP, facebook.com/marian.jasik.9, facebook.com/vaclav.zubek.3
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Čo sa naozaj deje s vaším telom po uštipnutí včelou? O tomto následku ste nevedeli

Čo sa naozaj deje s vaším telom po uštipnutí včelou? O tomto následku ste nevedeli

VČERA - 20:40Zaujímavosti

Uštipnutie včelou je vo väčšine prípadov menej závažné, no mnohých prekvapí, čo sa s telom deje po ňom.

Ak máte tento mobilný telefón, rozlúčte sa so súkromím

Ak máte tento mobilný telefón, rozlúčte sa so súkromím

VČERA - 20:17Zaujímavosti

Obľúbená značka smartfónov podľa expertov zbiera dáta o používateľoch.

Video: Rodine sa stratil pes, takto ho našli medzi medveďmi

Video: Rodine sa stratil pes, takto ho našli medzi medveďmi

19:10 17.04.2024Zaujímavosti

Dron zachytil prekvapivé zábery strateného huskyho.

Počas letnej sezóny sprístupnia aj doteraz

Počas letnej sezóny sprístupnia aj doteraz "skryté" časti Spišského hradu

8:55 17.04.2024Zaujímavosti

Na Spišskom hrade pripravili na novú turistickú sezónu viacero noviniek.