• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Pondelok, 29.4.2024Meniny má Lea
25°Bratislava

Mikuš si myslí, že o víťazstvo ho pripravila neetická kampaň

  • 17:06 10.11.2013
  • TRNAVA
Mikuš si myslí, že o víťazstvo ho pripravila neetická kampaň

Favorit volieb v Trnavskom samosprávnom kraji Tibor Mikuš netajil sklamanie z toho, že nezvíťazil už v prvom kole volieb predsedu kraja.


Podľa jeho slov mohla rozhodnúť ,,mimoriadne neetická a zákerná kampaň“. Vyjadrenie pre novinárov dlho odmietal dať s vysvetlením, že kým nie je zrátané všetko, nemá o čom hovoriť. ,,Naozaj odznelo veľa podlostí, najmä zo strany kandidáta strany, ktorá si hovorí, že je kresťanská a demokratická,“ povedal Mikuš skoro ráno, keď už bolo zrátaných viac ako 95 percent hlasov voličov.

V druhom kole sa chce Mikuš uchádzať o podporu všetkých obyvateľov kraja bez ohľadu na národnosť. Svojmu súperovi v druhom kole Józsefovi Berényimu zablahoželal a podotkol, že bojoval vo voľbách čestne. "Ľudia rozpoznali to, kto sa správa slušne, hovorí vecne a neklame voličov, to ma teší,“ povedal Mikuš.

Ako ďalej dodal, dvaja kandidáti viedli niekoľko mesiacov klamlivú kampaň prostredníctvom billboardov, tlačovín aj niektorých médií. On a jeho rodina sa údajne stali terčom podlých anonymných útokov. Na otázku agentúry SITA, či bude pred druhým kolom volieb robiť kampaň aj v južnej časti kraja, súčasný župan odpovedal, že sa bude uchádzať o hlasy všetkých občanov.

"Hovorím o celom kraji, aj na juhu sú moji spoluobčania, ktorých mám rád a ktorých si vážim, a bez ohľadu na to, ako hlasovali v prvom kole, ja sa uchádzam o ich podporu,“ povedal Mikuš. Hranie s "maďarskou kartou“ vylúčil. "Ja sa neznížim k nečestnému zápasu, nikdy som to nerobil, inak sa ani teraz správať nebudem,“ dodal.

Postup do druhého kola volieb predsedu Trnavského samosprávneho kraja považuje József Berényi z SMK za splnenie vytýčeného cieľa.

Teraz chce rokovať so šéfom strany Most-Híd Bélom Bugárom o jeho podpore v súboji s Tiborom Mikušom. ,,Keď ma tam poslali voliči, je moja psia povinnosť zabojovať, získať čo najviac hlasov a pokúsiť sa o víťazstvo,“ povedal. Ako predseda Strany maďarskej komunity netajil spokojnosť s jej výsledkami vo voľbách.

,,Nie je to úspech len môj, ale celej SMK, ktorá má stále veľmi silné zastúpenie na juhu, kde sme porazili parlamentnú stranu Most-Híd,“ povedal Berényi. V Trnavskom samosprávnom kraji bude mať SMK rovnako ako doteraz jedenásť poslancov.

Pred prvým kolom volieb viedol Berényi kampaň prakticky len v okresoch Galanta a Dunajská Streda, ako to bude pred druhým kolom, zatiaľ nevedel povedať s vysvetlením, že si musí k tomu sadnúť so svojimi spolupracovníkmi.

Najviac hlasov v prvom kole volieb predsedu získal doterajší župan Tibor Mikuš, ktorý kandidoval ako nezávislý, ale s podporou Smeru-SD a viacerých menších strán. Za svojho súpera v druhom kole považoval kandidáta KDH a SDKÚ-DS Ivana Uhliarika, ktorého však v samom závere sčítavania hlasov preskočil Berényi.

Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Vodička nedala prednosť motorkárovi, utrpel vážne zranenia

Vodička nedala prednosť motorkárovi, utrpel vážne zranenia

DNES - 13:42Domáce

Motorkár nestihol zareagovať a vrazil do prednej časti auta. S vážnymi zraneniami ho previezli do nemocnice.

Muž pred pohostinstvom viackrát bodol iného muža, hrozí mu 10 rokov za mrežami

Muž pred pohostinstvom viackrát bodol iného muža, hrozí mu 10 rokov za mrežami

DNES - 13:16Domáce

41-ročného útočníka obvinili zo zločinu ublíženia na zdraví v štádiu pokusu.

Pri tragickej nehode zasahoval vrtuľník, autá sa zrazili v križovatke

Pri tragickej nehode zasahoval vrtuľník, autá sa zrazili v križovatke

DNES - 12:32Domáce

Vozidlo v križovatke narazilo do odbáčajúceho auta, následkom nehody podľahol 30-ročný muž.

Pri požiari auta zasahoval vrtuľník, jeden muž takmer uhorel

Pri požiari auta zasahoval vrtuľník, jeden muž takmer uhorel

DNES - 10:55Domáce

Na mieste požiaru našli muža s rozsiahlymi popáleninami.

Blanár: Slovensko získalo vďaka EÚ prosperitu aj vyššiu úroveň života obyvateľov

Blanár: Slovensko získalo vďaka EÚ prosperitu aj vyššiu úroveň života obyvateľov

DNES - 9:14Domáce

Vstupom do EÚ Slovensko získalo významnú podporu eurofondov, pripomína minister zahraničných vecí.