• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Sobota, 27.4.2024Meniny má Jaroslav
Bratislava

Video: Trojčlennú rodinu našli bez známok života. V dome ostalo niekoľko záhadných odkazov

  • 11:36 05.02.2023
  • West Manchester
Video: Trojčlennú rodinu našli bez známok života. V dome ostalo niekoľko záhadných odkazov

Niekoľko dní pred skutkom, ktorý polícia hodnotí ako plánovanú vraždu a samovraždu, matka mladej ženy napísala odkaz, o ktorom sa neskôr dozvedela aj verejnosť.

Americká polícia našla telá 26-ročnej Morgan Daubovej, jej matky Deborah a otca Jamesa bez známok života v záhrade pri ich rodinnom dome v meste West Manchester (štát Pennsylvánia). Policajti teraz objasňujú okolnosti skutku, ktorý charakterizovali ako plánovanú vraždu a samovraždu.

Denník Daily Mail informuje, že šesť dní pred plánovanou popravou 59-ročná Deborah napísala list, v ktorom hovorí o „spoločnom rozhodnutí“ jej a jej dcéry o tom, že ukončia svoje životy. V liste sa hovorí aj o „zle, ktoré prenasleduje Morgan“.

List Deborah nie je jediný, ktorý polícia na mieste našla. Svoje odkazy za sebou zanechala aj samotná Morgan a jej 62-ročný otec, pričom v nich uviedli, že súhlasia s hroznou tragédiou, ktorá ich mala postihnúť.

Na popravu šli dobrovoľne, spísali aj závet

Rodina po sebe zanechala neoverený závet, v ktorom informovala svedkov o tom, ako sa má po ich smrti naložiť s ich psom a majetkom. Poznámky boli okrem dôležitých finančných informácií popretkávané aj veršami z Biblie.

V „Cooperovom psom liste“ polícia našla zmienky o potrebách domáceho miláčika, ktorému jeho rodinní príslušníci ešte stihli podať lieky na uspanie, aby nepohrýzol prvých návštevníkov.

Na mieste incidentu sa okrem listov a trojice tiel bez života našli aj strelné zbrane a prázdne nábojnice, ktoré slúžili na usmrtenie rodiny.

Boží meč a posledná vôľa

Detektív Timothy Fink miestnemu spravodajstvu ozrejmil obsah listov, ktoré po sebe zanechali členovia rodiny. Podľa neho Morgan pred vraždou informovala svoju matku o tom, že má sluchové halucinácie, ktorých stav sa nezlepšoval.

„Deborah písala, že v tom nechce nechať svoju dcéru samú, a tak sa rozhodla, že spolu s ňou ukončí svoj život,“ približuje Fink. „Z obsahu listu po Jamesovi vyplýva, že mu prezradili svoj plán a on sa rozhodol, že nechce žiť bez nich.“

Telá si v záhrade ako prví všimli susedia, ktorí privolali políciu. Okrem strelných zbraní mala Morgan v ľavej ruke meč s vyrytým nápisom „Boží meč“ na čepeli a prázdne puzdro na zbraň pripnuté k opasku.

Na vnútornej strane sklenených dvier domácnosti sa našiel prilepený papier s „poslednou vôľou“ rodiny, v ktorom jej členovia informovali prichádzajúcich, že si neželajú prípadné oživovanie.

„Na konci odkazu sa nachádzajú tri podpisy prislúchajúce každému menu a dátum 24. 1. 2023,“ uviedol policajt Joseph Staley. Telá našli o deň neskôr, 25. januára.

Následníčka trónu a tajomný odkaz vo videu

Súdna lekárka Pamela Gayová, ktorá bola poverená vykonaním pitvy, označila za príčinu úmrtia v prípade Deborah a Jamesa vraždu, v prípade ich dcéry malo ísť o samovraždu. Polícia však zatiaľ nezistila, v akom poradí došlo k úmrtiam a kto zabil koho, ale jasnou príčinou v každom prípade bolo strelné poranenie hlavy. Na telách sa nenašli žiadne rezné poranenia, ktoré by mohli svedčiť o použití meča.

Okrem listinných dôkazov polícia preveruje aj video, ktoré Morgan zverejnila na YouTube 26. novembra 2022. Rozpráva v ňom britským prízvukom, pričom začína vetou „Ja, Morgan Elizabeth Daubová z Yorku, Pennsylvánie v Spojených štátoch, týmto odstupujem z trónu Spojeného Kráľovstva.“

Morgan pokračuje v nesúvislom rozprávaní, pričom neskôr dodáva: „Aké smiešne... Toto bol predposledný plán proti mne a proti Bohu. Nevedela som, že sa stanem ideálnou voľbou pre Antikrista, diabla.“

V popise k videu Morgan uvádza: „Toto je verejný záznam mojej abdikácie na trón, ktorá mnou nemôže byť a nebude stiahnutá. K abdikácii som nebola donútená, mám zdravý úsudok a zdravé telo, a rozhodla som sa tak z vlastnej slobodnej vôle. Pri najbližšej príležitosti taktiež plánujem podpísať oficiálne listiny.“

Daubová ešte pridala odkaz pre tých, ku ktorým sa video dostane náhodou: „Je to celkom dlhý príbeh o tom, že som nástupníčkou trónu. Všetko sa včas dozviete.“

Svoje posledné video Morgan zverejnila deň pred tragédiou. Ide o 6-sekundový záznam bez zvuku, ktorý nazvala „Nasledujem Krista, nasledujte ho so mnou!!!“.

Polícia ubezpečila miestnych, že im nehrozí žiadne nebezpečenstvo a na vyšetrení prípadu sa naďalej pracuje.

Vedúci miestneho policajného zboru John Snyder médiám priblížil, že Daubovci boli „extrémne pobožní“ a v čase skutku bol zamestnaný len James. Rodina bývala v susedstve 23 rokov, pričom nik zo známych ani rodinných príslušníkov si u Morgan nevšimol neobvyklé správanie.

Mladá žena údajne často navštevovala miestnu bowlingovú halu. Susedia hodnotia jej rodičov ako priateľských a podľa vlastných slov by nikdy nečakali, že sa podujmú k vykonaniu podobného činu.

Zdroj: Info.sk, DP, dailymail.co.uk, yorkdispatch.com, Video: YouTube.com
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Nefunkčná obrazovka v aute: Takto ju dokážete resetovať bez zbytočnej cesty do servisu

Nefunkčná obrazovka v aute: Takto ju dokážete resetovať bez zbytočnej cesty do servisu

VČERA - 21:14Zaujímavosti

Takto dokážete obnoviť dotykovú obrazovku v automobile, keď prestane reagovať.

Paliatívny lekár: To, čo vidíme pred smrťou, sa líši v závislosti od veku

Paliatívny lekár: To, čo vidíme pred smrťou, sa líši v závislosti od veku

VČERA - 19:47Zaujímavosti

Pacienti, ktorí sa pred koncom života stretávajú so živými snami a víziami, podľa lekára pociťujú „lásku“. Ich zážitky sa však líšia aj v závislosti od veku.

Toto je dôvod, prečo by sa sliepkam mal dávať cesnak

Toto je dôvod, prečo by sa sliepkam mal dávať cesnak

VČERA - 7:16Zaujímavosti

O pozitívnych účinkoch cesnaku na ľudí sa toho vie veľa. Vedeli ste však, že má blahodarné účinky aj na zvieratá?

Na maďarský Sziget príde austrálska hviezda Kylie Minogue

Na maďarský Sziget príde austrálska hviezda Kylie Minogue

13:45 25.04.2024Zaujímavosti

Headlinerom prvého dňa maďarského Szigetu bude ikonická popová senzácia Kylie Minogue.